Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

CATACOMBS – Echoes Through the Catacombs CD 2007, Solitude Productions

Ruské vydavatelství Solitude Productions je i v našich zeměpisných šířkách známo coby doom metalu zaslíbené. A projekt Catacombs je dalším důkazem, že z nastolené cesty tahle firma nehodlá sejít ani krok stranou. Proč projekt? Protože celá nahrávka je dílem jediného muže, který si říká Xathagorra Mlandroth a abych byl konkrétní, tak se postaral o „all music, instruments & vocals“. Dvouskladbový materiál poprvé vyšel v roce 2001 a nyní přichází reedice, které nabízí jak původní, tak remastrované verze obou songů.

První poslech ve mě zanechal skličující dojem – no poslech, já to napoprvé poslechnout do konce nedokázal. Druhý povinný poslech se pak rovnal poslechu závěrečnému. Celá první skladba plyne v bezútěšném monotónním tempu, jehož rychlost lze přirovnat snad jen k rychlosti hlemýždě na procházce – prostě ultra ultra pomalu. Tak pomalu, že se čeká na každý další úder bubnu, na každou alespoň malou změnu riffu či na nějaký osvěžující moment. A ejhle – žádný osvěžující moment nepřichází celých dlouhých necelých 17 minut, protože občasné kytarové jakoby sólo za něj nepovažuji. V druhém songu dostávají prostor klávesy, které alespoň trochu další ponurost zpestřují takovým podivným žbluňkavým zvukem. Zpěv je stejný jako v prvním případě – nesrozumitelný hluboký growl tahaný nejspíš až ze žaludku. Pořád neskutečně pomalu, případně ještě pomaleji, a když na to přijde, tak i nejpomaleji (smích – ale opravdu se tahle hudba nedá jinak popsat).

Když střídmá hudba, tak také střídmý obal, respektive pouze jediný list, na titulu vchod do katakomb, na druhé straně fotka autora všeho a tak málo informací, že se člověk nedozví vůbec nic.

Ne, že bych považoval album za úplně zbytečné, jen mi šedesátiminutová stopáž přijde takřka nestravitelná. Příznivci funerálního a katakombového doom metalu si třeba smlsnou a propadnou po vyslechnutí téhle placky do ještě větší deprese. Mě to spíše otrávilo.

Čas: 60:00

Seznam skladeb:

  1. Consigned To Flames of Woe
  2. Echoes Through the Catacombs
  3. Consigned To Flames of Woe (remastered)
  4. Echoes Through the Catacombs (remastered)

http://solitude-prod.com

http://www.catacombs.black-dimension.com


Zveřejněno: 30. 11. 2007
Přečteno:
3340 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

30. 11. 2007 12:23 napsal/a marty
doom
no a to je prave ten doom :-)
30. 11. 2007 12:13 napsal/a Ifa
...
Tak to si dokážu živě představit. Ještě teď mi stávají hrůzou vlasy na hlavě, když si vzpomenu jak jsem trpěl při poslechu ruské skupiny Intaglio.