INSANIA

CALM HATCHERY – These Which Here CD-R 2007, vlastní náklad

Před pár dny jsem psal recenzi na debut polské kapely Calm Hatchery (El-Alamein, račte si nalistovat, nečetli-li jste) a když tak poslouchám novější materiál, moc společného na obou nahrávkách nenacházím. A překvapivě se mi novější materiál zdá slabší. Těžko říci, jestli je to kvůli změně sestavy (nový vokalista, nový katarista), ale novinkový materiál postrádá hlavně tah na bránu, který u předchozího materiálu hrál podstatnou roli.

I naThese Which Here převládá death metal, ale snad se snahou o trochu avantgardní pojetí. Někdy se to daří lépe, někdy hůře. Na dojmu nepřidá ani nepříliš dobrý sound, proti předchůdci šla kvalita určitě dolů. Změna u mikrofonu se projevuje častějším střídáním výrazu, kromě klasického murmuru zazní i nějaká mutace blackového skřehotu. První skladba je tak členitá, že až ztrácí spád. V rychlých pasážích to šlape slušně, když se přidá kvílející kytarové sólo, tak velmi dobře, ale experimentální pasáže mi pod nos nejdou. S dvojkou jde úroveň lehce nahoru, převládající střední tempo občas z ničeho nic vystřídá krátký nášleh a zase zpátky – v závěru pak přijde na řadu řada neotřelých tónů, které končí postupným zeslabováním hlasitosti... Minule jsem žehral na nulovou originalitu, tentokrát tam snaha o vlastní pojetí smrtícího kovu je, ale zase je místy tak nějak násilná.Trojka je asi nejlepším trackem, sice opět poměrně pomalým, ale hodně technicky náročným a kytarové vyhrávky jako by vypadly z repertoáru legendárních Death. A ejhle, poslední kousek už z klenotnice death metalu skutečně pochází, předělávka Living Monstrosity je právě od družiny mistra Schuldinera. Opět musím pochválit bubeníka, to je chlapík na svém místě, ale i ostatní odvádějí se svými nástroji slušnou práci.

Obal jen v černé a bílé, bez textů, jen sestava, fotky a pár informací o nahrávání, ale aspoň to není žádná patlanina. Texty chybí...

Seznam skladeb:

  1. These Which Were
  2. Kissing the Graphitic Skin
  3. The Shine for the Choosen One
  4. Living Monstrosity  (Death cover)

Čas: 14:54

www.calmhatchery.metal.pl


Zveřejněno: 06. 11. 2007
Přečteno:
3325 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář