Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

DESERT STORM – Stíny svědomí CD-R 2005, vlastní náklad

Od roku 2000 existující skupina Desert Storm fungovala původně jako cover parta hrající songy klasických heavy metalových skupin (Iron Maiden, Manowar, Judas Priest, Metallica atd). Od roku 2002 se věnovala už jen překopávkám Iron Maiden a Bruce Dickinsona a za další dva roky začaly vznikat i vlastní autorské skladby, které se v roce 2005 objevily na prvním demu Stíny svědomí. Kapela v promo materiálech upozorňuje, že tenhle demáč je přiložen k novějšímu materiálu jen pro srovnání nebo pro krátké zhodnocení. Volím druhou variantu a před recenzí aktuálního počinu (ten se jmenuje Divadlo šílenství) tedy pár slov k prvotině.

První skladba V nesnázích se mi nelíbí. Přijde mi jako takový rozhozený pokus o členitější power metalovou věc – střední tempo koliduje se zbytečně rychlými kopáky, zpěv je šponován do výšek a na dojmu nepřidá ani neohrabaný text. Texty jsou přiloženy (pochvala) a třeba Letec nebo Kyvadlo času jsou slušně řemeslně zvládnuty. Naproti tomu Buzerace je konina na entou, kdyby to napsal třináctiletej puberťák, dejme tomu, ale dospělej chlap... I další tři skladby jedou ve středních tempech s občasným zrychlením (Letec) nebo zvolněním (Stíny svědomí), s kytarovými sóly a s klasickým scénářem – sloka, sloka, refrén (ten je nejpodařenější ve Stínech svědomí), sólo... Paradoxně nejvíce mě zaujala poslední pomalá písnička. Sice to není žádná objevná pecka, ale jednak mi mnohem více sedí umírněnější poloha zpěvu, jednak má text hlavu a patu. Hudba je klasickej ploužák, který by se neztratil v repertoáru žádné tancovačkové kapely, ale dlouhá sóla jsou nápaditá.

Zvuk (Pro-Marts Agency) je průměrnej, obal je pro účely dema plně dostačující, graficky sice strohý, ale všechny informace obsahuje. Celkově takovej heavy metalovej průměr.

Seznam skladeb:

  1. V nesnázích
  2. Letec
  3. Stíny svědomí
  4. Buzerace
  5. Kyvadlo času

Čas: 21:14

www.desert.zde.cz 


Zveřejněno: 03. 11. 2007
Přečteno:
3647 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář