Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
LLYR

CALM HATCHERY – El–Alamein CD-R 2006, Via Nocturna

Polská skupina Calm Hatchery si zjevně libuje v historii. Jak jinak si vysvětlit, že svůj debut nazvala podle místa v Egyptě, kde se odehrály dvě důležité bitvy druhé světové války. V té druhé, v roce 1942, zde v dvanáctidenní bitvě britská vojska vedená Montgomerym porazila Rommelovu německou tankovou brigádu a ukončila tak fašistickou hrozbu v Suezském průlivu. Ošizený booklet (jeden volný list) nabízí na titulce německé bojové vozidlo a na druhé straně fotky a děkovačky, kterým slouží jako pozadí nějaký dobový německy psaný dokument s razítkem s orlicí. Nebudu raději spekulovat, proč mají pánové na obalu zrovna Němce, dejme tomu, že je to baví studovat a... nevím.

Mnohem lépe než s grafikou jsou na tom Calm Hatchery s hudební produkcí. Ta pluje ve vodách našlapaného death metalu, pro přiblížení snad stačí uvést jména Vader, Morbid Angel nebo Cannibal Corpse. Půlhodina uteče jako voda a během ní se stále něco děje. Páni muzikanti jsou na tom dobře technicky, celkem dobře kompozičně a nahrávka má dobrý zvuk – čili třikrát dobře... Ono by to šlo takhle i ukončit, stejně mě nic moc nenapadá, co bych ještě přidal. No ale z úcty k muzikantům aspoň zkusím vybrat nejlepší skladbu, kterou je pro mě dvojka Beauty of Pain, hlavně kvůli pěknému sólu a častým změnám tempa.

Kladem je určitě i fakt, že hudba nejede dlouho v jedné poloze, stále přicházejí nějaké rytmické změny nebo kytarová sóla, která převládající nářez lehce melodizují. Zajímavá je i hra bicmena, což oceňuji hlavně v rychlých pasážích, kde nejede klasické tatata, ale zkouší i nějaká zpestření. Zpěv je klasika žánru – pořádný drsoň.

Když už jsem psal třikrát dobře, tak ještě na závěr přidám dvakrát škoda – poprvé kvůli absenci textů v obalu a podruhé, že je oficiální vydání jen na páleném nosiči. V dnešní době a pod firmou celkem rarita. Ale ono se nahrávalo už v roce 2004 a kapela byla zřejmě ráda, že to vůbec vyšlo, byť s dvouletým zpožděním. Celkově slušná práce, jejíž nevýhodou je takřka nulová originalita.

Seznam skladeb:

  1. Stone Wings of the Emperor
  2. Beauty of Pain
  3. El-alamein
  4. God of Shadows
  5. Obexob (the 22nd hour)
  6. Execution
  7. Evolutionary Burning
  8. Psycho Desert
  9. I'm Coming for your Throne

Čas: 31:34

www.calmhatchery.metal.pl


Zveřejněno: 31. 10. 2007
Přečteno:
3484 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář