Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

THE DEVIL’S SLINGSHOT (Tony MacAlpine, Billy Sheehan, Virgil Donati), středa 31. října 2007, Praha – Žižkov, EXIT CHMELNICE (Koněvova 219) www.exitchmelnice.cz, T

The Devil's Slingshot

Pro všechny fanoušky progresivního rocku a jazzových fůzí přijíždí původní sestava Planet X, aby vám zahrála hudbu svého nového projektu The Devil´s Slingshot. Tony MacAlpine, Virgil Donati a Billy Sheehan jsou jedni z nejlepších instrumentalistů, takže pokud jste nalazeni na vlnu technické progresivní fůze, rozhodně si tyto ďábly nenechte ujít.

Pojďme si nyní ve stručnosti představit jednotlivé členy tohoto ojedinělého projektu:

Tony Macalpine

Kytarový virtuoz moderní doby. Nezáleží, zda hraje sólově, v kapele, jako nájemný hráč na turné, či působí jako producent. Tony stále dokazuje, že je jedním z nejvýznamnějších a nejvšestrannějších hudebníků současné rockové scény. MacAlpine dokáže mistrně operovat s klasicky rockovými a jazzovými vlivy, přičemž některá jeho díla nyní slouží jako učební materiály pro mladé hudebníky. Během své více než dvacetileté kariéry se proslavil mj. působením v progresivních formacích jako jsou CAB, Planet X nebo Steve Vai.

Billy Sheehan

Billy Sheehan je člověk, který naprosto změnil způsob hry na basu. Jeho cesta k výšinám začala v osmdesátých letech působením v kapele Talas, odkud v roce ´85 odešel k Davidu Lee Rothovi, který právě opustil sestavu Van Halen. Společně splodili dvě platinové desky, po nichž se Billy rozhodl založit vlastní formaci s názvem Mr.Big. Během své kariéry odehrál Billy Sheehan přes 4000 koncertů napříč všemi kontinenty vyjma Afriky a Antarktidy. Čtenáři magazínu Readers Poll ho pětkrát zvolili nejlepším basistou roku, což ho pasuje do elitní síně slávy společně s takovými personami jako jsou Jimi Hendrix, Paul McCartney, Geddy Lee apod. Četná ocenění kritiků a fanoušků posbíral také v Německu, Japonsku, Itálii a dalších zemích. 

Virgil Donati

Virgil Donati - inovátor hry na bicí, mistr rytmiky a zejména velká inspirace pro nové generace bubeníků. Nahrával a koncertoval např. s Planet X, Steve Vai, CAB, Scoty Henderson, Steve Walsh, Tribal Tech, Frank Kambale, Derek Sherinian, Mark Bowle, Dave Stewart, Mick Jagger a  řadou dalších významných hudebníků.

Související odkazy:


Zveřejněno: 25. 10. 2007
Přečteno:
3289 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář