Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

Legendární drtiči v původní sestavě Gorefest rozjeli turné k nové desce (Rise To Ruin) a společnost jim dělá dvojička zajímavých kapel z žánrů death, metalcore a gothic. V úterý 30.října pak tato sestava vystoupí v Brně, v rámci jediné zastávky tour u nás

GOREFEST jsou na své pouti od roku 1989 a hned prvním počinkem s názvem Mindloss (1991) nepochybně oslovili nemalou část death metalového publika. Následující desky False (1992) a Erase (1994) jim postavení na výsluní jenom upevnili. Následovaly ještě dva kvalitní záseky v podobě Soul Survivor (1996) a Chapter 13 (1998), po nichž se pánové ze scény odporoučeli. Údajným důvodem bylo vyčerpání nápadů. Po několikaleté odmlce se ale dává tato holandská čtveřice opět dohromady a roku 2005 vychází pod hlavičkou Nuclear Blast comebackové album La Muerte. To sklízí velice vysoká hodnocení a Gorefest se opět ukazuje koncertně. U nás jsme je mohli vidět před dvěma roky na Brutal Assault, kde se předvedli v nejlepším světle a kde byli po právu označeni za jedno z největších překvapení tohoto festivalu. Letos jsme se dočkali již druhého alba od reinkarnace tohoto tělesa. Počin Rise To Ruin jen potvrdil návrat ke kořenům. GOREFESTům se zde podařil skvělý mix agresivního death metalu, který je prolnut občasnými pohřebními pomalými melodiemi. Třešničkou na dortu je určitě nemilosrdný hluboký vokál Jana-Chrise de Koeijera a k tomu připočtu výborné bicí Eda Warbyho. Rise to Ruin je bezpochyby vřelým adeptem na nejlepší evropské death metalové album roku 2007 a Gorefest je zpět v životní formě.

ONE MAN ARMY AND THE UNDEAD QUARTET jsou další kapelou, jež si pod svá křídla vzalo vydavatelství Nuclear Blast. Tato švédská sebranka funguje od roku 2004 a na kontě mají dvě desky. Poslední je z roku 2007 a nese název Error In Evolution. 10 skladeb thrash/death metalového běsnění, jenž bezpochyby potěší zastánce klasického thrashe, korunují ďábelské kopáky Marka Dobrowolskiho a dokonalý vokál Johana Lindstranda (ex – THE CROWN). Kapela má za sebou nespočet skvělých vystoupení na všech důležitých letních festivalech po celém světě. Nyní se svou energií nabitou show zavítají i do našich končin.

BEFORE THE FALL je jednou z těch méně ostřílených kapel rakouské scény. Od roku 2004 produkují dosti nevybíravý thrash/death metalcore s občasným deathovým nádechem. Roku 2006 vychází této velice nadějné kapele debutové album From Mutism to Riddance u Noise Head Records. Jejich silné melodie mísící se s hardcoreovou energií a dravostí nenechají bezesporu nikoho chladným. SIN OF KAIN je šestičlenná formace z Maďarska, která se pohybuje na scéně od roku 2002. Na svém kontě má doposud dvě alba, přičemž poslední The End je z roku 2006. Jak se lze dočíst v textech, jejich převážná většina se ubírá ke smrti, anti-křesťanství a celkově jsou pojaty spíše z negativního pohledu na svět. Kapela sama svůj styl tituluje jako extreme gothic metal. Jde o velice povedenou směsici moderního black metalu, deathu a silných gotických melodií.

Související linky:

 

 

 


Zveřejněno: 25. 10. 2007
Přečteno:
3254 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář