Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

PRO-PAIN, ZUUL FX, DEMIA, INSANE, WORKSHOP

Zvědavě jsem se vydal na staré dobré Pro-pain, které jsem již shlédnul několikrát, vždyť jsou v Čechách jako doma, poprvé jsem však mohl ostatní vystoupení porovnat s klubovou akcí. Bohužel čas ubíhal celý den rychleji než bych si sám přál, tudíž jsem přišel o první kapelu večera, kterou byli čeští Workshop.

Ve chvíli, kdy jsem do klubu vstoupil, akorát začínali maďarští Insane, jejichž metal core šlapal, nicméně se přiznám, že jejich vystoupení mě příliš nepřesvědčilo. Zvuk byl z počátku všelijaký a "pódiovka" trochu roztroušená. Ze skupinky návštěvníků v sále se však v průběhu setu Insane stal lehce roztroušený dav a atmosféra se stále lepšila. Než však dosáhla svého vrcholu, Insane dohráli a na pódiu se bez zbytečných prostojů začala připravovat holandská partička Demia. A tito charismatičtí chlapíci mě moc příjemně překvapili. Výborná show a šlapající muzika z této kapely udělali mé jasné favority večera. Zvuk se znatelně vylepšil a nabyl i na hlasitosti místy až trochu přehnané. Dav fanoušků se rozrůstal a atmosféra příjemně houstla.

Jako poslední kapela před hvězdou večera se představili Zuul FX z Francie. Dalo by se říci, že u fanoušků tato kapela jednoznačně zvítězila. Možná to bylo i příhodným hracím časem, ale velký úspěch slavil také cover od Fear Factory Demanufactured. Každopádně právě k Fear Factory mají evidentně Zuul FX hodně blízko a je tedy dobře, že se tím nijak netají. Kotel pod pódiem byl solidní a Zuul FX rozhodně připravili dokonalou živnou půdu pro PRO-PAIN.

Vyvrcholení večera předcházela poněkud delší příprava, nicméně Pro-pain, jak je jejich dobrým zvykem spustili okolo půl jedenácté bez zbytečných úvodů rázně a tvrdě. Hlasitost se pohybovala na hranici snesitelnosti, ale fanouškům to evidentně vyhovovalo. Sál byl příjemně zaplněný, i když nějaká ta stovka, dvě by se jistě ještě vmáčkly. Hrálo se z nové desky, i z předchozích. Došlo i na hitovky jako např. In For The Kill nebo Fuck It. Myslím, že většina přítomných by se shodla na tvrzení, že jednou z největších legend HC/metalu jsou právě Pro-pain a srší to z jejich projevu každým tónem. Zřejmě je zbytečné cokoliv dodávat. Všichni hluší, ale všichni spokojení, v takovém stavu se nacházela jistě většina fanoušků po pražském vystoupení Pro-pain, které skončilo okolo půlnoci.


Zveřejněno: 09. 10. 2007
Přečteno:
3421 x
Autor: Bendis | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

10. 10. 2007 12:19 napsal/a bendis
kuba
byl to samozřejmě překlep ;-)
09. 10. 2007 12:54 napsal/a Ifa
Kuba
Kuba bar je jedna v hospoda v Budějkách a občas tam taky nějaké HC proběhne.
09. 10. 2007 10:23 napsal/a corbow
ten clovek je neznamy?
Ten Kuba Akce...co je to zac?:)