Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

PRO-PAIN (legendární hc/metal, N.Y./USA) + supports: ZUUL FX (FR), DEMIA (NL), INSANE (HU), WORKSHOP (CZ), Rock Café Praha, 20.9.2007, předprodej v klubu Rock Café za 320,-, v síti Ticketstream 320,- + poplatky, v místě v den koncertu 350,-.

PRO-PAIN: Age of Tyranny / The Tenth Crusade (Věk tyranie / Desátá křížová výprava)

Agresivní, s citem pro detail, náruživí, pořádní, to jsou hlavní rysy kapely PRO-PAIN, která položila základy metal/hardcoru. Už prvním albem z roku 1992 Foul Taste Of Freedom si kapela PRO-PAIN získala davy fanoušků po celém světě. Jejich vzestup pokračoval v dalších letech a záviděníhodné hudební kvality skupiny dále rostou. PRO-PAIN neustále hledají, co by mohli zlepšit, a hlavně, jak by mohli ještě více zapůsobit. V roce 2007 slaví kapela 15 let existence.

Symbolika jejich posledního alba Age of Tyranny / The Tenth Crusade nespočívá jen v tom, že jde o desátou studiovou desku, ale pojem „Tenth Crusade“ – desátá křížová výprava – také odkazuje k paralele mezi válkou proti terorismu, kterou vyhlásily USA, a středověkými křižáckými výpravami. Zpěvák a zakladatel PRO-PAIN Gary Meskil podotýká: „Ukazuje se, jak blízko jsme při skládání došli k vyzrálému pojetí alba. Jeho poselství se nikdy neodchýlí od sdělení obsaženého v širším názvu alba.“ Meskil dodává: „Mnozí z nás věří, že nás naši vůdci ženou do Armageddonu skrze sebenaplňující se proroctví, které se podobá překroucenému biblickému proroctví. Křesťanské blouznění je očividným spoluviníkem toho, co se děje. Prožíváme opravdu strašně zajímavou dobu. Bohužel to moc umělců nereflektuje. Ti, kteří se o to snaží, spíše jen sklouznou po povrchu. PRO-PAIN jdou do mnohem větší hloubky.“

Skladby jako „The New Reality“, „Beyond The Pale“ (za přispění Matta Bizilia z Icarus Witch) a „All For King George“ hlasitě upozorňují na hudební různorodost alba odrážejícího všechny druhy vlivů, s kterými PRO-PAIN pracují, tedy hardcoru, metalu a kořenů klasického rock 'n' rollu. Album „Age Of Tyranny / The Tenth Crusade“ nikdy nezestárne.

Newyorskou skupinu PRO-PAIN zformoval vokalista a basista Gary Meskil (ex-Crumbsuckers). PRO-PAIN se těší neustále vzrůstajícímu zájmu fanoušků, vydatně přiživovanému médii jako je The Metal Press, Hard Rock Radio a MTV Headbanger's Ball. Teď chtějí Gary Meskil spolu s kytaristou Tomem Klimchuckem, Ericem Klingerem (ex-Spudmonsters) a bubeníkem JC Dwyerem (ex-Paingod) představit na americkém a evropském turné nové album „Age Of Tyranny / The Tenth Crusade“.

Více informací najdete na www.pro-pain.com nebo na www.myspace.com/propainspace.


Zveřejněno: 13. 09. 2007
Přečteno:
3466 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář