Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

Učinkují: EVIDENCE ONE - power metal Germany, SALAMANDRA - speed metal Ostrava, křest nového CD!!, NIGHTWISH REVIVAL PRAHA

Skupina EVIDENCE ONE se vůbec poprvé za svoji kariéru představí na dvou koncertech v České republice. Nejprve zamíří do severomoravského Třince, kde vystoupí v so 13.10. jako headliner festivalu RETFEST a druhý den zavítá do pražské Chmelnice. Poznávacím znakem nadupaného power metalu EVIDeNCE ONE jsou zejména silné melodie a skoro až hymnické refrény víceméně zpívané skoro všemi členy, vyšperkované vynikajícím zpěvem frontmana Carstena Lizarda Schulze, který též působil v kapele DOMAIN.

Vše začalo v roce 2002 vydáním alba „Critize The Truth“, které bylo napsáno pouze pro radost dobře známými a profláklými muzikanty německé rockové a metalové scény – jednalo se konkrétně o kytaristu Robbyho Bobela (FRONTLINE) a zpěváka Carstena Schulze (DOMAIN), kteří sestavu doplnili o baskytaristu Hutche Bauera (FRONTLINE), druhého kytaristu Wolfganga Schimmera a bubeníka Rami Aliho ( JUSTICE LEX).

První album „Critize The Truth“ získalo po celé Evropě nebývalý ohlas, takže byla kapela vcelku brzy pozvána na prestižní festivaly jako „Gods Of AOR“ (první německá kapela vůbec!), „Earthshaker Fest“ a „Wacken Open Air 2003“. Následující deska jen utvrdila obrovské ambice a potenciál, který tato vynikající sestava v sobě skrývá, klasickým dílem ve svém žánru, albem „Tattooed Heart“, vyznačujícím se tvrdostí a melodičností, majestátnou kytarou a božským hlasem Carstena Schulze.

Poslední album „The Sky Is The Limit“, které vyšlo v tomto roce, posunulo Evidence One ještě o krok dopředu, skupina již dnes definitivně patří mezi špičku Evropského melodického metalu.

SALAMANDRU založil kytarista Pavel Slíva, který se již dříve realizoval ve speedových a melodicky-metalových skupinách v Praze a Plzni. CD debut "Twilight of Legends" byl nahrán v říjnu 1998 ve studiu Citron. V podstatě koncepční album je jemným mixem melodického metalu s gotickými prvky, divoké pasáže střídají decentní zvolnění.

Aktuální koncertní materiál, s nímž SALAMANDRA útočí na kluby v České i Slovenské republice, obsahuje songy všech tří alb. Muzikanti neustoupí ze zpěvného metalového standardu nastíněného prvotinou Twilight of Legend, druhým albem Skarremar a posledním Great Moravian Elegies. Na vokální zběsilosti rozhodně neubere ani nový zpěvák Ivan Borovský, jehož v dalším melodickém plánu posílíli i jeho souputníci v boji za návrat metalu na špičku posluchačského zájmu.

Fanoušci budou mít možnost společně s kapelou pokřtít jejich zbrusu nové album, požehnání dostanou od headlinerů Evidence One.

Na začátku „Melodic Metal Night“ vystoupí dobře známí Nightwish Revival Praha, kteří již několikrát vystupovali v klubu Exit Chmelnici a rádi se sem vracejí.

Vstupné na tento doufejme jedinečný večer je velice příjemných 200,- .


Zveřejněno: 18. 09. 2007
Přečteno:
3278 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář