Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TELEPATIE VI

pondělí 24.09. 2007 – Praha-Libeň – ABATON, HELL ON EARTH TOUR: WALLS OF JERICHO (USA), BORN FROM PAIN (HOL), ALL SHALL PERISH (USA), FEAR MY THOUGHTS (GER), FREYA (USA), FROM A SECOND STORY WINDOW (USA)

pondělí 24.09. 2007 – Praha-Libeň – ABATON (Na Košince 8, www.prostorabaton.cz),

HELL ON EARTH TOUR: WALLS OF JERICHO (USA), BORN FROM PAIN (HOL), ALL SHALL PERISH (USA), FEAR MY THOUGHTS (GER), FREYA (USA), FROM A SECOND STORY WINDOW (USA)

Organizátoři tohoto turné mohli stěží vybrat trefnější název než je „Peklo na Zemi“. Při pohledu na soupisku kapel, které se nám 24. září představí v pražském klubu Abaton, je již nyní jasné, že nás nečeká žádný čajový dýchánek. Ať již jde o hlavní hvězdu večera, americké metalcoristy WALLS OF JERICHO, v čele s charismatickou zpěvačkou Candace Kucsulain, populární Holanďany BORN FROM PAIN, americké deathcoristy ALL SHALL PERISH nebo stále populárnější německou partu FEAR MY THOUGHTS.

WALLS OF JERICHO jakoby se po krátkém rozpadu v roce 2001 navrátili dvakrát tak silnější, čehož jasný důkazem jsou desky „All Hail the Dead“ (2004) a zatím poslední „With Devils Amongst Us All“ (2006). Za mikrofonem stále exceluje jedna z nejcharizmatičtějších zpěvaček současnosti Candance Kucsulain, přičemž svým řízným vokálem strčí do kapsy řadu svých mužských kolegů. WOJ již dávno nejsou pouze tím support bandem pro své známější kolegy ze SICK OF IT ALL, MADBALL nebo TERROR, momentálně jsou totiž minimálně na stejné úrovni, přičemž jejich růst zatím rozhodně nekončí. Kromě výkonů Candance za mikrofonem se o úspěch kapely starají i výborní kytaristé Chris Rawson a Mike Hasty, kteří svými hráčskými schopnostmi povyšují WOJ mezi extraligové kapely moderního hardcoreové scény.

V tuzemsku tolik populární holandští metal-coristé BORN FROM PAIN jsou kapelou, která své přednosti dokáže prezentovat zejména při živých vystoupeních. Kapela vznikla v roce 1997 a hned začala díky četnému koncertování vcházet do povědomí fanoušků po celé Evropě. Jejich energický hardcore s metalovými prvky si brzy získal velké množství fanoušků po celém světě. Metal core v jejich podání oplývá rychlostí a přímo death metalovou hustotou a tvrdostí, což ještě umocňuje štěkavý řev frontmana Che Sneltinga. BFP se mohou pochlubit pěti vydanými alby, z nichž to poslední „War“ pochází z roku 2006. 

Další kapela sama sebe nazývá jako „Bay Area Melodic Harcore Death Metal band“. V podobě bandy ALL SHALL PERISH tu tedy máme dalšího nadějného představitele kalifornské deathcorové školy. Kapela se prezentuje v poslední době tolik prosazovaným mixem death metalu, death grindu, metalcoru a dalších, často nedefinovatelných vlivů. ASP je kapela, která byla ve svých počátcích pod vlivem klasické kalifornské HC scény, ale momentálně se snaží profilovat svým vlastním, originálním rukopisem. Jako ochutnávka nechť poslouží poslední album “The Price of Existence”.

Pětice FEAR MY THOUGHTS je další z kvalitních německých kapel, jež se snaží trochu rehabilitovat tamní scénu. Svou tvrdou a usilovnou prací připomínají göteborské kapely jako THE HAUNTED a SOILWORK, jejichž vliv se v hudbě FEAR MY THOUGHTS projevuje v množství větším než malém. FEAR MY THOUGHTS sází na kombinaci maximální energie se silnými melodickými linkami plujícími nad razantními riffy. I u nich najdeme řadu dalších prvků a dokonce i vlivy kapel, které nehrají thrash, death, či dokonce ani metal, nebo nápadité a přitom nevtíravé aranže kláves. Vše, co o nich bylo řečeno, potvrzuje i poslech jejich nové desky „Vulcanus“, která vyšla v lednu 2007, již pod křídly Century Media.

A aby byl výčet kompletní, nesmíme opomenout ani zbývající dvě kapely, kterými jsou newyorčané FREYA a jejich krajané z Ohia FROM A SECOND STORY WINDOW.

Ani tyto kapely by neměly uniknout naší pozornosti, zatímco FREYA se specializuje na ultra-agresivní podání metal/hardcoru, jejich kolegové z FASSW jsou typickými zástupci deathcorové vlny.

Související odkazy:
www.wallsofjericho.tv
www.bornfrompain.com
www.allshallperish.com
www.fearmythoughts.com
www.myspace.com/freya
www.fromasecondstorywindow.com
www.obscure.cz
www.shindy.cz


Informace o koncertu:
infoassault@centrum.cz , 775095666


Zveřejněno: 10. 09. 2007
Přečteno:
3255 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář