Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Multicolor Musicca je název nového sušického open air festivalu, který proběhne v sobotu 25. srpna 2007 od 14 hodin na ostrově Santos.

Nový sušický open air festival MULTICOLOR MUSICCA 2007

Multicolor Musicca (MM) je název nového tradičního sušického open air festivalu, který proběhne v sobotu 25. srpna 2007 od 14 hodin na ostrově Santos a jež si mj. vytyčil nabídnout posluchači vedle obecně známých jmen i několik relativně nových kapel, které třeba nemají tolik šancí vystupovat, natož pak přímo na open air festivalu. Standardem bude i jedna zahraniční formace, ale o tom již dále v krátkých profilech letošních účinkujících.

Festival uvede ve 14 hodin „unplugged“ otevřená bubenická přehlídka BIDLO ČAJ, spontánní, improvizační performance s bongy, chřestidly a dalšími alternativními rytmickými instrumenty.

První regulérní kapelou pak bude klatovská UROBORA, která jde ve stopách neurotického hard coru alá Lvmen. Instrumentální skupina je pověstná svým perfekcionalismem a nezajímavé není ani to, že otevřít festival bylo její výslovnou podmínkou.

Ze tří sušických uskupení, které MM letos představí, budou na pódiu první REST IN HASTE. Trojice produkuje ne nevýrazný stoner punk s anglickým zpěvem, a není dále bez zajímavosti, že zpěvák na některých koncertech - kromě jiných rekvizit a netradičních zvukových nástrojů (např. theremin) - používá kameninovou vanu ze 30. let.

Druhou sušickou formací budou ASISTAR_T, kteří se nejvíce přibližují alternativnímu rocku. Právě vydali debutové vinylové 7" EP „Dvojzemno“ (2007), jehož neoficiální křest by měl proběhnout právě na Santosu. Kapela avizuje nevšední vystoupení se dvěma zajímavými hosty. Utajeno pak mělo zůstat nahrávání vůbec prvního bootlegu v historii skupiny, o který projevila eminentní zájem nejmenovaná etiopská firma.

Blatnou bude reprezentovat punk rocková FUNKCE ŠROUBU. Tahle kapela existuje už hezkou řádku let a kromě jejich tradičního „Punk´s Not Dead“ postoje zahřmí Luhem i další s bezprávím nesouhlasná hesla a zhudebněné životní pravdy, které by v novinách vůbec nevyzněly tak naléhavě a skutečně jako právě na živo.

Strakonice zastoupí ostrá hard core brigáda WITH CARE! v čele s frontmanem Eddiem, který má přes celé břicho vytetovaného ďábla. Pokud se díky fanouškům kapela dostane do pověstného varu, bude na pódiu naplno běsnit jistě i on.

Až z polské Poznaně přijede kapela UNDERGROUND FLY mísící vlivy a prvky Pink Floyd s Depeche Mode, to celé v řádně rockovém pojetí. Vydali desku u anglického labelu a nabídnou plně profesionální show se vším co k této patří. Kapela nešetří na image a hudbě adekvátních efektech, natož pak na brilantním zvuku.

Alternativně hardcorová DEVEROVA CHYBA z Tábora v Sušici již několikrát koncertovala, ale na žádné z těchto minulých akcí jako skutečný headliner, což se setem na MM jednou provždy změní! Po letošním skvělém albu „Club 59“ vydaném u předního tuzemského post rockového labelu Silver Rocket už to jinak být ani nemůže!

Na samý závěr festivalu zahřmí deathmetalový masakr v podání sušické jedničky MORTIFILIA. Bude se jednat o jedno jediné domácí vystoupení v tomto roce a kromě prověřených perel z debutového alba „Redemption“ (2005) zazní několik čerstvých novinek z právě nahraného následovníka s pracovním názvem „Embrace“ (2007), který vyjde co nevidět opět ve Španělsku. Podle neoficiálních zdrojů se uvažuje o natáčení živého klipu z tohoto koncertu, který by se měl odehrávat ve stylu „zombie“ filmů z 80. let!

After party bude probíhat od půlnoci do pozdních ranních hodin v hudebním klubu Simple a o hudební doprovod se postará několik punk rock a latino DJ zaštítěných hlavičkou ROOTS RIOT SOUND SYSTEM.

Vstupné na celodenní akci včetně after party je 150 Kč pouze na místě, stanování přímo v areálu zdarma, chatky vedle areálu za poplatek. Další podrobné informace včetně MP3 ukázek jednotlivých kapel naleznete na festivalovém webu: www.srpuls.cz/mmusicca

  • Partneři festivalu: Sir Rex PULS Recordings, Fobia zine, Freemusic.CZ, Sušické noviny, Pigeonshitagency, Silver Rocket, Metalopolis.NET, Alanrohan.NET, informační server
  • Sumavanet.CZ, Tradiční kloub, Simple Music Club, hudební klub Vinice a magazín Whiplash.
  • Text: Rostislav Zemen
  • Plakát: G. B. Mylothary

Zveřejněno: 14. 08. 2007
Přečteno:
3259 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář