Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Na konci srpna (25. 8.) proběhne v Novém Jičíně první ročník rock-metalového festivalu RedFest.

Areál Letního kina ve Smetanových sadech poblíž centra města bude hostit celkem osm kapel. Oficiální začátek je stanoven na 14:00 a po skončení hudební produkce ve 22:00 bude následovat promítání filmu. Vstupné bude 100,- Kč.

Hlavní akvizicí letošního RedFestu bude etho doom metalová stálice české hudební scény, kapela SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY. Album Relic Dances bylo oceněno Akademií populární hudby jako nejlepší tuzemské hard'n'heavy album roku 2004 a stejné ocenění získalo i v antianketě českých tvrděrockových publicistů Břitva 2004. Toto CD je inspirováno nejstaršími vrstvami moravské lidové písně, která svou syrovostí a drsnou poetikou přímo vybízí ke spojení tvrdé hudby s barvami tradiční muziky. Za deset let své existence SILENT STREAM OF GODLESS ELEGY odehráli stovky koncertů a festivalů, předskakovali žánrovým veličinám ANATHEMA, THE GATHERING, SKYCLAD a CRADLE OF FILTH a představili se také fanouškům v Holandsku, Belgii, Německu, Švýcarsku a Rakousku. Kromě SSOGE se představí melancholičtí rockeři GREEDY INVALID, elektrometalisté LIVEEVIL a několik méně známých kapel.

GREEDY INVALID(melancholic gothic rock) mají na svém kontě tři dlouhohrající desky a téměř 200 koncertů po celé České Republice. Třetí CD, nazvané Dancing Little Flames, vyšlo 30.3 2007 pod značkou Redblack/Animal Farm, což je nový sublabel respektovaného brněnského vydavatelství Redblack productions.. K atributům hudby Greedy Invalid patří silné a dobře zapamatovatelné melodie, výrazný zpěv a podmanivá melancholická atmosféra.

Spojením silných klávesových nápadů s podlazenou kytarou a energickým vokálem, který zabrousí až do poloh typických pro gothic rock metal LIVEEVIL dokazuje, že bude patřit k tomu nejlepšímu, co u nás v tomto stylu můžete uslyšet. Novojičínští el J. O. C. ve své hudbě spojují metalovou tvorbu s některými prvky HC. Ženský vokál doplňuje agresivnější mužský hlas. SNOWLIND z Frenštátu pod Radhoštěm zase fúzují emo s metalcore. Posledními třemi kapelami festivalu jsou THORNYWAY(hc/crossover), MR. CROWLEY(rock/metal) a POISONED MIND(trash/death).

Další info: http://www.sweb.cz/redfest


Zveřejněno: 03. 08. 2007
Přečteno:
3345 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář