Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HEIDEN – Andzjel

VOW DREAMS – Dead Two Times CD-R 2004, Whitness Production

Na první pohled působí zásilka z Itálie odpudivým dojmem. Xeroxovaný černočerný „booklet“, na kterém je čitelný akorát název dema a klikaté logo, zbytek je rozmatlaný a tudíž nerozluštitelný. Akorát na titulní straně obalu s vypětím všech sil dešifruji postavu v černém se vztyčenýma rukama, které na potenciálního zájemce ukazují „parohy“. Přiložená obsáhlá historie kapely je v italštině – je mi líto, ale nerozumím takřka ničemu. Jediný, co chápu je diskografie čítající do dneška pět nahrávek, většinou s přídomkem demo či promo. O to poslední se stará firma předáka kapely – tak proč sakra takhle kašle na promotion?

Provedení loga i název nahrávky napsaný švabachem svádí k domněnce, že po spuštění se z beden vyvalí blackový nářez. Jenže pravda je úplně někde jinde. Nahrávka začíná cinkáním zvonkohry (za doprovodu nepříjemného šumu), tu střídá nějaké prapodivné mluvení a šeptání (pořád s děsivým šumem), pak sem tam zazní divný tón (tipoval bych klávesy, ale v seznamu nástrojů nejsou uvedeny), přidávají se sporadické bicí, pak někdo zařve a po cca pěti minutách se intro překlápí do první skladby – chaotického snad black metalu s zastřeným zpěvem (rádoby chraplák) a totálně falešnými nebeskými chorály (že by inspirace Master´s Hammer?), kvílející kytarou, utopenou baskytarou a bordeliózními bicími – jejda, jejda... to je tedy mizérie. Z ničeho nic utrum a je tu další, výrazně pomalejší song - primitivní rytmus, divný uplakaný zpěv, kytara i basa taky vyluzují nějaké patóny a zase se z ničeho nic zrychlí – jako kdyby skladba neměla ani hlavu, ani patu. Trojka jede v rychlém tempu, ale to je tak jediné, co o ní jsem schopnej napsat – je to totální chlívek. Čtvrtá skladba Angush by se snad dala zařadit do šuplíku ambient a poprvé mi přijde, že tohle už má k hudbě trochu blíž. Temný, ponurý, pomalý kousek, s celkem solidní kytarovou linkou, i zvuk celkem ujde. Závěr patří dalšímu běsu a po necelých 25 minutách jsem rád, že je konec.

Vše výše uvedené je zabalené v katastrofálním zvuku, který byl obvyklý tak v roce 1988 u demáčů natáčených na koleně. Skoro mám dojem, že si z nás dvojice IT – basa, zpěv a Manomix – kytara, bicí, dělá srandu.

Seznam skladeb:

  1. A Visit From The Souls
  2. Garden Of The Spirit
  3. Nightmare Of The Night
  4. Angush
  5. Dead Two Times

Čas: 24:15

it666972@hotmail.com


Zveřejněno: 08. 06. 2007
Přečteno:
3219 x
Hodnocení autora:
2 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář