Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
Heathen Convention 2024

Příborští melancholici Greedy Invalid chystají v květnu křest CD.

Ten se uskuteční hned dvakrát! Poprvé se skupina představí na domácí půdě v příborské restauraci Neptun a to 12. 5. Jejich hosty zde budou elektrometaloví Galactic Industry, trashem říznutí Helpness a novojičínští el J.O.C. Křtít se bude nové CD Dancing Little Flames, které oficiálně vyšlo na konci března. Akce začíná ve 20h a vstupné je 50,- Kč.

Jedinečnou atmosférou a melancholií nasáklému albu vévodí podmanivé kouzlo smyčců, uklidňující melodie klavíru, to vše v kontrastu se zemitými kytarami a výrazným a procítěným zpěvem. Album navazuje na předchozí počin Meaning of Life a zároveň posunuje styl kapely hlavně díky klávesovým nástrojům více ke gothické náladě, s níž jdou ruku v ruce i tklivé texty plné smutku, meditací o životě, beznaději lásce a o tajemných koutech lidské psýchy. Toto album obsahující deset zbrusu nových písní je ojedinělé rovněž velmi působivým bookletem z dílny českého výtvarníka Honzy Funera.

Greedy Invalid na české rock-metalové scéně působí již neskutečných 13 let. Za tu dobu mají na svém kontě tři dlouhohrající desky a téměř 200 koncertů po celé České Republice. Třetí CD, nazvané Dancing Little Flames, vyšlo 30.3 2007 pod značkou Redblack/Animal Farm, což je nový sublabel respektovaného brněnského vydavatelství Redblack productions. K atributům hudby Greedy Invalid patří silné a dobře zapamatovatelné melodie, výrazný zpěv a podmanivá melancholická atmosféra.

Electro metalová formace Galactic Industry má za sebou kritikou velmi dobře přijatý debut Perfect life? a rovněž videoklip k titulní skladbě, který se objevuje na obrazovkách ČT1, Óčko, Markýza a další. Jejich nová deska nese název Remake.

Druhý křest proběhne 26. 5. v pražském klubu Matrix. Jeho začátek je stanoven také na osmou hodinu a vstup bude za 100,- Kč. Kromě Greedy Invalid zde pokřtí své nové CD Remake též skupina Galactic Industry. Pestrost celého večera zajistí další dvě kapely a to Six Degrees of Separation a Bajonet.

Více informací naleznete na internetových stránkách http://www.greedyinvalid.com anebo na telefonním čísle 603 794 597. Na výše uvedených stránkách si můžete též poslechnout ukázky z nového alba Greedy Invalid a najít mnoho dalších zajímavých informací.


Zveřejněno: 10. 05. 2007
Přečteno:
3344 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář