Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

DEADLOCK (De), 5SYMBOLS, DIEVISION, pátek 20.4.2007, České Budějovice – K2

Tenhle koncert celkem lákal od chvíle, co jsem slyšel novou desku Deadlock s názvem „Wolves“. Přeskočím zbytečnosti, jako bloudění po jihočeské metropoli, hmmm, vlastně jsem jí dvakrát celou projel :-) , nalezení klubu… mimochodem o něm v poslední době kolují historky, jak se na diskotékách přidává uspávadlo do drinků a obětem jsou pak odebrány orgány za účelem jejich prodeje :-)

První se na minipódiu objevili domácí Dievision. S pány jsem neměl tu čest a to ani naživo. Musím říct, že vstup resp. první songy mě zaskočily, protože to hodně šlapalo, tedy zvuk kytar posazený do hlubších, hustších vod. Stylově se Dievision pohybují řekněme v death metalu ve středním tempu s velkou dávkou melodiky a také i ve zpěvu. Což zpěvák zvládal i naživo. Co jediné bych vytknul je až řekněme přílišná podobnost songů vzhledem k jejich tempům, resp. jejich změny na mně až příliš nezapůsobily. Na začátek ale výborný rozjezd.

Následující kapelu jsem naopak slyšel alespoň živě. Na pódiu se totiž objevili písečtí 5Symbols a zavládl melodický a zároveň pěkně ostrý metal core s hodně a hodně nařvaným vokálem :-) Oproti předchozí kapele bylo také živěji na pódiu, protože co předvádí vokalista to se u nás moc nevidí. Házení si mikrofonem, ekvilibristika po pódiu a odposlechách… Nemám naposlouchanou muziku, ale předpokládám, že se hrálo z právě vydaného nového alba …Maybe about me, maybe about you…, na které, podle toho, co jsem slyšel, vyjdou brzy pozitivní recenze.

Hlavní hvězda večera Deadlock na sebe nenechala dlouho čekat a bylo vidět, že jim toto postavení určitě ještě nevlezlo do hlavy. Z kapely dýchala pohoda už co se objevili. Na úvod malá krize, když se několik minut čekalo, až se zhasne na intro – což nakonec proběhlo pouze za přítmí. Ničemu to ale nevadilo. Nasazení kapely bylo vidět od prvního songu, což měli ulehčeno výborným kladným přijetím fans. Řekl bych, že se hodně čekalo na příchod zpěvačky a přiznám se, že zpěvy na poslední desce povyšují muziku Deadlock minimálně o třídu výše. Nástup byl ale výborný a nechápu, kde se bere v tak malé postavičce tak silný hlas. Většina skladeb byla z nové desky (pokud nebyla zahrána rovnou celá) + poznal jsem ještě Awakened By Sirens z předešlé. Kapela zvládala s nadhledem i rámcovou choreografii při intrech či intermezzech, prostě všechno, co k tomu patří. Výborný koncert, který jen trochu podrýval celkový horší zvuk a muzika ztrácela na čitelnosti. Samply jsem zaregistroval až v mezihrách, protože jinak nebyly naprosto slyšet, což byla velká škoda. Na řadu přišlo i několik přídavků, fans prostě nechtěli kapelu pustit z pódia.


Zveřejněno: 06. 05. 2007
Přečteno:
3415 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 05. 2007 17:08 napsal/a manafob
lidi
no presna cisla neznam... cca 70-90
07. 05. 2007 16:33 napsal/a Uličník
návštěva
kolik bylo lidí? :)