Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Strakonice 12.5.2007, Asistar_T, „25“, Stripe

Ve Strakonickém klubu Křemelka se 12. května uskuteční komorní koncert stylově rozmanitých rockových kapel.

Pořádající kapela s netradičním názvem "25" pochází z Volyně, poslední 2 roky se pak uvelebila  v Česticích ve zkušebně Honzy Kapáka. který může být někomu znám ze svého působení v kapele Avenger (kromě jiných). Případné fanoušky jeho hlavní kapely by však tvorba "25" asi hodně překvapila. Pomyslnou spojující osou mezi těmito hudebními tělesy by mohl být snad velký důraz na silné melodie a záliba v smutných, melancholických, zasněných pasážích. Kapela "25" však nastavuje (narozdíl od drsné metalové formy Avengeru) odlehčenější, o poznání měkčí, přívětivější tvář na pomezí rocku, možná i trošku toho popíku :-) a nenápadného koketování s jazzem. Česky a melodicky zpívané osobité texty pak jen dotvářejí celkový dojem - lidé se (pokud si teda kapely vůbec všimnou :-)) zatím profilují do dvou skupin - zarytí fanoušci versus zarytí odpůrci. Kapela to v jinak punk / HC regionu nemá úplně jednoduché, fanoušci tvorby typu The Cure, U2, Pearl Jam a třeba i Depeche Mode by však rozhodně nemuseli být zklamáni.

Skupina Asistar_T pochází ze Sušice. I zde figuruje v sestavě postavička poměrně hodně profláklá na metalové scéně a sice František Březina, který leta letoucí zásobuje kdejaké hudební  ziny a časáky svojí plodnou žurnalistickou tvorbou. Kromě toho se také v poslední době ujmul promotion / managementu kapely Mortifilia. Ale i Asistar_T jsou svojí tvorbou metalu na hony vzdáleni. Z prapůvodního dua produkujícího zajímavý industrialem velmi načichlý noise rock (tehdy ještě se samply a automatem) postupem času vykrystalizovala čtyřčlenná kapela s živelným bubeníkem a ještě živelnější zpěvačkou v čele. Záliba v prapodivných hodně psycho melodiích s pomocí nádherně čistě zpívaných roztodivných říkanek dospívá do zvláštní krásy a těžko definovatelného stylu - snad alternativní rock, i když chvílema to frčí kupředu velmi syrovým punkovým tempem, některé (dis)harmonie nechají vzpomenout snad i na tvorbu Voivod....... Uff - popis stejnak úplně přesně nesedí, ale líp hudbu Asistar_T popsat snad ani nejde - nutno vidět.

Stripe to mají do Strakonic nejdál, jsou až z Klatov. Tato kapela bude i pro samotné pořadatele asi největší překvapení. Sami svůj styl označují jako "pruhovanou hudbu" což vede rovnou čarou k slovu pestrost. Stripe momentálně disponují pouze poměrně starými MP3 kde ještě figuroval mužský zpěv (hotovej Peťa Muk :-)) Ale bez prdele - taky mu to nezpívalo špatně !), ale i v tomto spolku se zhruba před rokem chopila mikrofonu dáma. Po poslechu oněch MP3  si člověk udělá obrázek - aha... pohodová kytarovka, hard rock, funky, nepřestávající proplétání všeho možného i nemožného..... ano... zkrátka pruhovaná hudba. Novější tvorba kterou budeme moci posoudit až naživo se údajně profiluje stále víc směrem do art rocku ala Dream Theater, Satriani apod. Jeden nejmenovaný kolega tvrdí, že prý "velmi dobré" - inu nechme se překvapit.

Je možné, že program bude rozšířen ještě o jedno či dokonce dvě další překvapení - momentálně ve fázi ukecávání :-) takže radši ať to zatím zůstane pod pokličkou. Strakoňská Křemelka se nachází blízko plaveckého stadionu, na akci bude vstup 70 Kč, parádní zvuk a pitivo i jídlo za lidový ceny jsou samozřejmostí. Akce začne cca ve 20 hodin (raději bráno s mírnou rezervou :-). Všichni jsou srdečně zváni.


Zveřejněno: 03. 05. 2007
Přečteno:
3306 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář