Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

Battlelore (Fin), Hyperion (Cze), Euthanasia (Cze), neděle 29.04.2007 – 20:00 – 150,-Czk, Brno – Favál - Křižíkovského 22 ( www.faval.cz )

Poprvé ve své historii zavítá do české republiky již legendární finská formace Battlelore.  Skupina je po právu označována za jednu nejlepších ve svém stylu. Kapela ve své tvorbě kombinuje prvky fantasy s prvky epického symfonického metalu, díky čemuž se Batllelore získali velké množství fanoušků po celém světě. Kapela jako taková vznikla roku 1999. V tomto roce vychází i promo cd Warrior´s Tale, díky kterému se ihned zapisují u firmy Napalm Records. Následuje demo Dark Fantasy a práce na debutové desce …Where the Shadows Lie. Ta vychází na podzim roku 2001 a shledává se s velice kladnými odezvami. Dva roky práce a pilování dalšího materiálu přináší ovoce. Sword´s Song, jak se album z roku 2003 jmenuje, bylo pupodem k prvnímu evropskému turné po boku Afrodity, Leaves´ Eyes a Darkwell. Následně vydání DVD The Journey z finského Tavastia clubu v Helsinkách. Po opět skvostném kousku Third Age of the Sun (2005) podpořeném spoustou festivalových vystoupení a koncerty po boku Korpiklaani či Insomnium se kapela na nějaký čas odmlčela a na podzim roku 2006 se zavírá opět do studia a koncem února 2007  vychází u Napalm Records čtvrté album "Evernight". Battlelore nás znovu zavedli do světa Středozemě, aby poskytli metalový soundtrack k této legendární knize. Epický fantasy metal, doplněný řadou strhujících intermezzí, tajemné vyhrávky a těžkopádné riffy obklopují povedené interakce mezi ženskými "elfími" vokály a bojovnými Urug-hai skřeky, které vyvolávají představy velkých bitev mezi lidmi, elfy, trpaslíky a armádami temnot. Battlelore zůstávají věrní dědictví J. R. R. Tolkiena, ale jejich muzika se ukázala jako atmosferičtější, s potemnělým zakončením. Žádný smrtelník nemá šanci odolat okouzlujícím melodiím, které je možno nalézt v Evernight. V rámci evropského turné zavítají na jediný koncert v zemích česko-slovenských 29.04.2007 do prostor brněnského Faválu, kde budou propagovat materiál nejen z poslední desky Evernight!!! Opravdu lahůdka nejen pro fanoušky skupin Moonspell, Therion, Anathema, Rhapsody of Fire atd..

Ostravská kapela Hyperion vznikla v roce 2002 a je druhou lahůdkou, jež se tento večer představí. Hyperion má velmi netradiční sestavu, a to tři violoncella a bicí. Zajímavý je i  věkový průměr hráčů v kapele - 19 let. Ačkoliv se v případě této čtveřice hovoří jako o alternative cello rock - metalu, neboť přiléhavou škatulku kapele lze přidělit jenom stěží. Hudební rozpětí kapely je vskutku velmi velké, takže není překvapením, že vystupuje na festivalech širokého hudebního zaměření, od klubů pro 100 fanoušků až po stadiony pro tisíce příznivců. Kapela krom spousty letních rockových a metalových festivalů účinkovala například i na festivalu vážné hudby Smetanova Litomyšl. Ohlasy na vystoupení této čtveřice jsou více než dobré, což potvrzuje i účast na nahrávání mini cd Casilda brněnských Root. V současné době Hyperion natáčí v bzeneckém studiu Shaark nové CD, na kterém budou všechny skladby původní, napsané jednotlivými členy kapely. Album bude uvedeno na trh do konce května. Před brněnským koncertem tato mladičká formace absolvuje ještě krátké turné po Německu a během dubna odjedou další po boku finských Hevein a poté zamíří do Brna.

Euthanasia je dalším zástupcem z Ostravska, jež dávkou svého melancholického doom-rock-metalu obohatí tento večer. Existence kapely se vztahuje k roku 1994, kdy vychází i první demo nahrávka. Následují další dvě dema a smlouva s Leviatan records na vydání debutu Thoughts On Living. Následuje nespočet různých ocenění  a následné hledání nového vydavatele. Tím se stál Crystal productions, pod jehož hlavičkou vychází druhý dlouhohrající album Ceremony Of Innocents a posléze i doposud posledního cd s názvem Requiem: Songs for…., které je po právu považováno za jedno z nejlepších ve svém stylu. CD nabízí originální fúzi metalu, hudební melancholie a folkloru - deset nových skladeb s agresivně tepající rytmikou - melodická souznění kytar a houslí - vokální rozmanitost doplněná o sborové zpěvy, takže je opravdu se nač těšit.


Zveřejněno: 02. 04. 2007
Přečteno:
3273 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář