Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

ELYSIUM - Promo 2007 Promo CD - vlastním nákladem

Neothrasheři ELYSIUM nám před svým druhým albem zaslali třípísňovou ochutnávku v podobě úhledného promo kotouče, který byl nahrán již v současné rozšířené sestavě této služebně mladé kapely.

Ale popořádku: seskupení kolem kytaristy Dušana Miňovského se formovalo už od léta 2003 v Týnci nad Labem a postupným vývojem dospělo do současné pětičlenné podoby. Ovšem co se tvůrčí činnosti týká, není tu relativně krátká doba existence kapely příliš znát – na první demo navazuje ve stejném roce debut Curiosity (2004) a o tři léta později (po vyřešení personálních otázek) přichází čas na další album Private Hell, jehož vzorek se nachází právě na tomto promo disku.

Kapela, jejíž jádro tvoří zkušení muzikanti, nahrála tři skladby v duchu zajímavé fůze thrash metalu a prvků hard coru. Promo, kterému by slušel vytaženější zvuk, obsahuje spoustu technických pasáží, melodických podkladů a sólíček, v kterých se neztrácí ani klasická thrashová metelice. Vokál i sekaná rytmizace se silně přibližují HC, riffy s odrazy, tappingovými sóly a charakteristickou „nářezovou“ rychlostí zase kapelu pevně váží k thrashovým kořenům. „Dobře zahrané, ale z průměru to příliš nevybočuje.“ – chtělo by se říci, ovšem Elysium nelze odbýt tak snadno. Faktem zůstává, že dřeň disku je přísně klasická, na druhou stranu sólová hra a svojské corem inspirované podklady jsou moderními prvky - a hlavně: všechno to k sobě hezky sedí a kdyby těch zvláštností a ozdob bylo na promu ještě více, vůbec bych se nezlobil!

Nejlepší skladbou tak zůstává č.3, kde se kapele daří vykouzlit nejsilnější dramatické momenty. Tam, kde trochu zapadá vokál, přichází propracovaná instrumentace spoléhající na pevné opory thrashové klasiky, která zabere vždy a všude a která se zde poslouchá opravdu dobře. Konec tvoří trochu překombinovaný fade out, ovšem to nic nemění na závěrečném zhodnocení. Na vcelku sympatickém dojmu trochu ubírá celkový zvuk a po „inovativní stránce“ ještě ne zcela dotažený neothrash, přesto coby fanouškovi dobrého nářezu a poctivé práce mi promo udělalo radost. Jen na závěr: vydání nového alba je podle posledních informací na spadnutí…

Čas: 13:00

Seznam skladeb:

  1. Tribute to a beneful race
  2. Pathetic dawn
  3. Present of speed

web kapely: http://www.elysium.wz.cz 


Zveřejněno: 23. 03. 2007
Přečteno:
3309 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář