Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Samozřejmě je řeč o letošním předávání hudebních cen, Anděl Allianz 2006.

Kde ale začít a kde skončit. Začít by se mělo asi u toho, co jsem očekával - profesionálně provedené předávání se zajímavými živými vystoupeními, z nichž mě zajímalo zvláště jedno – vystoupení znovuzrozených Kreyson a s královnou Doro. Ono ostatně co by člověk mohl jiného u veřejnoprávního média očekávat jiného - mají přeci dostatek peněz na zaplacení profesionálů, kteří dokážou vše zajistit, mají k dispozici kvalitní techniku, navíc v zádech s řadou sponzorů, které se na večeru rádi přiživí nějakou tou reklamou.

A co se z večera nakonec urodilo? Pominu-li výhrady vůči některým oceněným byl večer jako takový dobře organizován a režírován, to ale neomlouvá to, že od začátku do konce byl zvuk přímého přenosu příšerný. Takovýto zvuk si nedovolí použít snad ani garážová kapela na své demo a Česká televize se odvážila nám jej servírovat téměř dvě hodiny!! Zvuk byl rozpadlý, nevyvážený a ať se některé skupiny snažily sebevíc, zněly všemožně, jen ne melodicky.

To vše se jen znásobilo na mém očekávaném vystoupení Kreyson+Doro. To, že byl zvuk kapely strašný bylo ten večer již tradicí. Snad jediné, co bylo z rachotu reprobeden lépe slyšet, byly kytary, a ani to nebyla žádná slast. Dost trapné ovšem bylo to, že Doro, která byla jedním ze dvou zahraničních hvězdných hostů večera, se nakonec změnila v pouhou sekundantku, která ve výsledku nebyla vůbec slyšet. Když už pouštím do veřejnoprávní televize duet, měli by být určitě slyšet oba účinkující, minimálně ze slušnosti ten zahraniční. Takto dokázala ČT změnit raritní vystoupení Kreyson+Doro v paskvil.

Nicméně mne velmi potěšilo, že i přes tyto nedostatky mají Kreyson své skalné fanoušky, kteří se projevili. Atmosféra během vystoupení Kreyson+Doro musela být v sále skvělá - snad jedinkrát za celý večer se nad hlavami publika objevily vlajky, publikum vřelo. Škoda jen, že tento zážitek bylo možné vyčíst pouze z obrazu. K samostatnému zamyšlení je úprava Křížkových vlasů. Mnoho zahraničních metalových legend již při podobném stavu porostu zvolilo kadeřníka, to již ale závisí pouze na osobním vkusu.

Ve stručnosti - utrpení. Nemám sice žádný zázračný sluch, ale tohle nelze tolerovat. Prznění hudby do jejích základů v hudebním pořadu. Utrpení.


Zveřejněno: 21. 03. 2007
Přečteno:
3658 x
Autor: Pushkin | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

21. 03. 2007 21:56 napsal/a marty
TV
zadnej ze ctyr kanalu ti neni dost dobrej :))))
21. 03. 2007 18:57 napsal/a corbow
..aneb hovenne utrpeni
Byla to tragedie nejvetsiho kalibru...blitinka prvni tridy! Na Metalopoli presny popis toho, co se tam ten vecer delo...nebo mozna nedelo. Podekovani Zambosi svemu sponzorovi, ktery \"do nich nalil takovy prachy a doufaji, ze jeste nalije\"...to je jedna z tresnicek na dortu. Propad vsech kapel, ale buldozer Farne, ktera to vsem tem prizdisracum nandala, at je to popina ci nepopina. A to ve svych 13ti letech. Krizek? Kouknete se doslovniku na vyraz \"houmlesak\". Za pomlckou: viz. Křízek a jeho fotka. Trapne vystupovani Krajca a jeho neustale upozornovani na vlastni aktivity bylo opravdu na hony vzdalene moderatorskemu umu. Nezbyva, nez kricet proti zdi...grrrrrrrrrrr
21. 03. 2007 10:29 napsal/a Yvor
Utrpení
Ja jsem měl tu čest, vidět celý pořad a musím říct, že to byla celkem tragedie. Perfektne je cely cirkus popsán na Metalpolis. Dle mého z toho ještě nakonec vyvázla nejlépe Ewa Farna a to bez prdele. Teď ale nevím, jestli je to dobře, nebo špatně :-)
21. 03. 2007 09:58 napsal/a marty
utrpeni
ja sel asi v pulce na jedno a vubec jsem netrpel :) nastesti jsem kreyson nevidel, prej to bylo hoooodne husty.... :-§
21. 03. 2007 06:23 napsal/a Johan
Utrpení - proč???
Já vás obdivuju, že na tyhle maškarády máte sílu ještě pořád koukat. Ceny už se předávají pomalu každý týden, takže jsem rezignoval už i na ty, které byly z mého pohledu aspoň trochu zajímavé. Proč si kazit sobotní večer pohledem na pořád stejný ksichty, rádobyvtipný moderátory a vystoupení interpretů, který mi v devadesáti procentech přijdou příšerní???