Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

Hard core metalová omladina z Třince, která si zaslouží prostor i vaší pozornost.

Kdy byla vaše skupina založena a co bylo prvotním impulsem její vzniku?

Kapela byla založena koncem roku 2003 v Třinci, kdy jednotliví členové již měli zkušenosti s hraním ve svých předešlých kapelách, ovšem žádnému z nich nevoněl styl, který hrajou. Každý člen měl ve svém srdci hardcore a nějaký jiný styl navíc.J Jediným řešením bylo spojit síly a chuť do hraní a následkem tohoto vznikla kapela SCOUND.

Představte jednotlivé členy - věk, zda již někde hráli a jak dlouho hrají na svůj nástroj?

Kapela vznikla na popud bývalých členů kapely PIBLOKTO MicL – vokál, Grekos – bicí a kytaristy Krruspeho,který již není členem kapely jako kytarista,ovšem zastává pozici managera.Poté se ke kapele přidali Vencas – kytara a Mako – baskytara, pro které to byla také první zkušenost s hraním v kapele, ovšem na svoje nástroje hráli již dávno předtím. Ale jako u většiny kapel se vyskytly personální změny a nyní se sestava ustálila takto: MicL – vokál, Vencas – kytara, Pyščo – baskytara a Grekos – bicí.

Za jakých podmínek jste nahrávku pořídili, jak jste s ní spokojeni, v jakém nákladu jste nahrávku pořídili, jak jde zatím na odbyt, jaká je cena?

Nahrávání a mastering probíhalo ve studiu GM v Jablunkově. Nahrávání se docela protahovalo, protože v průběhu natáčení jsme vyměnili baskytaristu a původně jsme chtěli mastering dělat někde jinde,ale domluva s jinými hudebními studii se příšerně vlekla a tak jsme se rozhodli zmasterovat CD v GM studiu a s výsledkem jsme naprosto spokojeni. CD právě vychází a počítáme s nákladem 300 ks a bude k dostání na koncertech a našich webových stránkách za 160,- Kč a jako bonus bude obsahovat i videoklip.

Texty – proč jste rozhodli zpívat česky/anglicky, kdo je autorem slov, jaká témata volíte?

První skladby byly nazpívané v češtině,ale pak se zpěvák MicL přidal ke grind/metal/HC kapele GROWING FEAR, kteří používali anglický jazyk ve svých skladbách a tento zvyk si přenesl i do své domovské kapely. Všechny texty píše on, většinou jsou velmi osobní a vyjadřuje v nich svou frustraci, kterou tímto způsobem ze sebe ventiluje. Proto bývají i koncerty velmi divoké a energické.

Kdo je autorem loga, obalu, webu – jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Současné webové stránky má na svědomí Grekos, ale už je v plánu nový design. Na tom nyní pracuje Rosi z kapely Mocmyshma, který vytvořil i obal alba a logo kapely.Grafické prezentaci přikládáme velký důraz, protože to je dle našich názorů taky velká podpora.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

No, každý z kapely má široký rozhled, co se týče hudby. Zpěvák si ujíždí na rapu a elektronické hudbě, bubeník zase na reggae. Ale všechny nás spojuje hardcore a metal. Nejlíp v přímé souvislosti… Abychom byli možná trochu konkrétnější, tak líbí se nám kapely jako Cataract, Heaven Shall Burn, Most Precious Blood, Caliban…je toho hodně, z těch starších určitě Sick of it All, Sepultura, Pantera, Madball, Slayer…. U takovéhle otázky by člověk mohl vzpomínat do nekonečna.

Posílali jste nahrávku na firmy, případně na které, jaká byla/nebyla odezva?

Naším prvotním plánem bylo CD vydat na vlastní náklady, což se taky stalo. Uvažovali jsme, že zkusíme oslovit nějakou vydavatelskou firmu, ale zatím jsme to moc neprobírali, tak uvidíme, snad do budoucna.Ale spolupracujeme s Bookingovou agenturou Breakpoint Agency, která se sice teprve rozjíždí, ovšem má již pod sebou kapely Action, Locomotive a nás.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Máme za sebou kolem desítky koncertů a hodnotit nejpovedenější koncert by nebylo dostatečně objektivní. Z každého koncertu si bereme to dobré, i to špatné, protože jsme dá se říct v začátcích, tak musíme na sobě ještě hodně pracovat. Na letošní rok už máme dojednáno menší turné i další koncerty po celé ČR i Slovensku a věříme, že ty nejpovedenější koncerty teprve přijdou.

Máte ambice ukázat se v zahraničí?

O ambicích zatím nemůže být řeč. Určitě by jsme byli rádi, zahrát si za hranicemi, ovšem není to tak jednoduché. Jako kapela zatím nejsme moc známí a ambice si můžeme dělat nějaké, až když budeme mít více koncertů odehraných za sebou.

Plány do budoucna...

Určitě hodně koncertovat, protože v Česku je to jediný způsob,jak se zviditelnit. Dále propagovat videoklip, o kterém si myslíme, že je na české poměry docela slušný, tak pokud bude vysílán v TV, tak by to bylo good.J Česká hardcore/metalová scéna není zatím rozjetá tak moc jako v západních zemích, ale zase se nedá říct, že by tady nebyla vůbec, ovšem její boom je teprve před náma a my věříme, že budeme u toho.J Stay true, stay hardcore!


Zveřejněno: 20. 03. 2007
Přečteno:
3972 x
Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

29. 05. 2007 20:32 napsal/a Rob
x
No to jo ty vole, Korn a HC, taky tu uchcavam, pan je zrejme znalec ! Agnostic Front teda drhnou uz nejakej ten patek nu-metal ma pocit :-))))))
23. 03. 2007 10:09 napsal/a Chi chi chi
ejhle tamhle leti strakapoud
Korn a HardCore? Ty vole ty ses uplnej hudebni Anal-fabet neni divu ze jsi se malem pochcal smichy z vlastni blbosti......a ABBA byl punkrock ze?
22. 03. 2007 14:37 napsal/a hanz
bubenik
si ujizdi na reggae :D
22. 03. 2007 11:26 napsal/a někdo
hahaha
že hardcore povztane???a my budeme u toho ???tak ted jsem se skoro pochcal!!!smíchy!!!!!ale to nic je krásné něčemu věřit.myslím že HC to má už zasebou...viz korn...