Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TELEPATIE VI

Nová deska po ne až zas tak dlouhé pauze byla přece jen hlavním důvodem k rozhovoru. Došlo ale i na další věci jako personální změny a tak vůbec. Na mé otázky ochotně odpovídal kytarista Heatley (Dan).

1. Zdravím, jak se vede, co je nového u Tortharry (kromě desky „Reborn“    ?

Zdar!!! Zdravím za celé Tortharry!!! Co je u nás nového? Máme po letech dva nové členy a je to změna, která je velmi pozitivní. Ostatně to ještě určitě probereme dále v našem rozhovoru. Jinak pilně cvičíme nové skladby, abychom je mohli hrát na našich koncertech. Zároveň už i trošku přemýšlíme, jak to provedeme s dalším CD, kdy začneme tvořit, jakým směrem to povedeme apod...

2. Půjdeme hned k nové desce, jak jí s odstupem krátkého času hodnotíš?

Hodnotím ji skvěle! Žádný trapný klišé, ale vážně, to CD se nám povedlo. Moc se mi líbí, jak ty skladby jsou zahrané a jakou má nahrávka dynamiku a sílu! Poslouchal jsem ji vážně mnohokrát, mám ji doma, v práci, v autě, stále přemýšlím, zda nemohlo být něco uděláno lépe apod. Samozřejmě, po 2 měsících tam pár záležitostí najdeš, ale vážně se jedná o mini detaily. Jsme s CD Reborn velmi spokojeni.

3. Můžeš projít song po songu a u každého se zastavit s krátkým popisem, včetně textu?

Song po songu? To nevím...První věc Chimerical Agonies je klasický otvírák. Chtěli jsme udělat svižnou a krátkou věc „na zahřátí“ a rozhodně se povedla. Druhá „Return Into The Void je parádní věc, kde je od nás asi vše, co byste mohli očekávat, stejně tak i ve třetí Night Hunt a ve čtyřce Confessions Of The Void. To jsou skladby, na kterých dost stavíme a hrajeme je na koncertech. Na dvojku a čtyřku budeme asi dělat klip. Začneme dvojkou. Pátá Chasing Emptiness byla první skladnou, kterou jsme v nové sestavě vytvořili. Má valivý charakter a baví mě hrát. Šestka je odpočinková záležitost Dorotheum -já a španělka. Na každém CD Tortharry byly takové záležitosti a v této tradici hodláme pokračovat. Po této pomalé a klidné záležitosti přichází asi druhá nejrychlejší věc The Moon Hall Of Lady Tanwo!!! Ta mě dost baví a je to poměrně velký nátěr, aspoň pro Tortharry:-)  Osmička začíná hlasy Tennosei No Tenshi, řekl bych docela originální a technický kousek, který je díky těm vokálům dost zapamatovatelný. Inverse Reflections je devítka. Při výběru songů na živák jsme ji vyřadili a byla to dost složitá volba. Má velmi zajímavé pasáže bicích a basové linky. Desítka je Night Mist, spíše pomalejší věc, kterou bychom na koncertě patrně nehráli, ale nechtěli jsme udělat celé CD jen v jednom tempu a tato věc má své místo i opodstatnění na CD. Commandments Of The Void je taková „polková“ věc, možná tempově trošku Slayer, ale berte to jen jako přirovnání. Prostě svižný věc, kde není čas na oddech. Poslední Japanese Night je originál. Prostě death ploužák pro rádia:-) Chtěli jsme udělat naprosto pomalou věc a nakonec se nám na závěr velmi hodila. Co se týče textů, napsal bych vážně děsně moc textu. Naše texty nejsou s těch jednodušších, asi není neznámé, že máme svého textaře Štefana „Unseen“ Ležoviče, kterého na Reborn premiérově a skvěle doplnila Lucie „Sombra“ Lukačevičová. Odkazuji vás na naše stránky www.tortharry.com, kde si v klidu domova texty můžete přečíst.

4. Natočili jste víc materiálu a pak vybírali, nebo bylo rozhodnuto předem co se natočí?

Nenatočili jsme ani o jeden tón navíc. Co se natočilo, to tam je. Na minulých CD jsme dokonce i vybírali, co ano a co ne. Na Reborn se pracovalo tak, že jsme chtěli, aby CD mělo kolem 40 minut, což se podařilo. Cíl byl jasně daný, udělat tolik muziky, co je potřeba a zároveň nehrát delší skladby než 4 minuty. Skoro ve všech případech se nám to na CD podařilo a jsme tvorbou spokojeni. Vše co je na CD je tím, co jsme chtěli, aby tam prostě bylo.

5. Proč je nová deska nazvaná právě „Reborn“? Má to nějaký hlubší význam, např. znovuzrození po personálních změnách?

Reborn znamená vícero záležitostí najednou. Znovuzrození po personálních změnách, které, než jsme našli nové parťáky vedly k tomu, že jsme jako Tortharry dost dlouho nemohli koncertovat. A to je vždy špatné. Teď to zase rozjíždíme a moc nás to baví, ostatně jako vždy, jen tam je ten nový impuls a to je super!!! Reborn tudíž také znamená návrat na hudební scénu po nuceném pauzírování. Zároveň se v kapele narodili další rodinní příslušníci, takže i proto:-)

6. Na desce „White“ jste trochu experimentovali a snažili se vaše pojetí death metalu ještě více „obohatit“. Setkalo se to s kladným ohlasem, nebo naopak s poklesem zájmu o vás?

Jo White... Řekl bych asi nejkontroverznější CD Tortharry a možná i nejdivočejší období a počátek změn. Myšlenka White byla rozhodně dobrá. Posunuli jsme se o kus dál a také získali mnoho nových a cenných zkušeností. Zda ale White bylo pro nás přínosem, to nedokáži posoudit. Dokonce si myslíme, že ani nebylo. Rozhodně nebudu naše CD pomlouvat, ale natočili jsme už lepší záležitosti. Zvukově je White parádní a že je originální a u nás patrně nedoceněné, to je také pravda. Ale přínosem pro nás patrně nebylo.

7. Navazuji na předchozí otázku, dle mého názoru se stylově krapet vracíte k vaší starší tvorbě, je to tak? Proč?

Stylově se tam asi vracíme, i když hudba to je taky poměrně odlišná. Je zde jiný, nový styl hraní na bicích, což je vcelku logické, když máme nového bubeníka:-) A bicí jsou v této muzice hodně slyšet. Co se týče skladeb jako takových, je to takový „návrat“ ke starší pohodě, ale jen co se týče minima experimentů, efektů, apod. Ty desky jsou dost jiné, ale nejblíže Reborn je vážně asi první kousek When The Memories Are Free! No a zvukově to je zcela jinde a rozhodně i hráčsky se pohybujeme na jiné úrovni. A proč? Protože jsme to tak prostě chtěli, neměli jsme producenta a dělali jsme si vše po svém. Výsledkem je Reborn a nás moc baví!!!

8. V posledním rozhovoru po desce „White“ mi manažer Goro odpovídal na otázku ohledně studia, že panuje 100% spokojenost, proč jste nakonec vyměnili studio? Srovnej zvuk, práci ve studiu a celkový výsledek předchozího studia - Haciendy se Shaarkem.

Goro to napsal dobře! Co chce kdo vytýkat White na zvuku? Možná originálnější zvuk bicích, které byly nahrávány živě? Hutnost kytar? Celkově valivý, ale naprosto přehledný zvuk? To ani omylem a kdo to tvrdí, je to jeho názor, ale rozhodně s ním nebudu souhlasit. Někdo má třeba pravidla, jak by měl zvuk vypadat, ale White je vážně originál a je super! Co se týče Reborn, je dle mě ještě lepší. Ale lepší v tom, jak na něj nahlížíme my jako kapela. V jeho syrovosti a zběsilosti. Ta CD jsou obě na naše poměry skvělá, ale ani o jednom bych si teď netroufl říci, že je prostě lepší. Každé má své. Já si teď ale stojím za Reborn, protože výsledný zvuk jsme dělali my a ne producent. Prostě to vzešlo z našich hlav a je to naše představa dobrého zvuku. To, že jsme šli točit jinam souviselo samozřejmě i se změnou vydavatele a celkově se změnami, které se po White turné udály. Pravdou je, že v Shaarku jsme zažili skvělé natáčení, až se nám skoro nechtělo věřit, že je možné něco tak v pohodě natočit a tolik si to tam ještě užít!!! Pravdou ale je, že natáčení předchozích CD v Haciendě u Doda také neměla chybu a nikdy na to nezapomeneme!!!

9. Deska vyšla u Redblacku, jste spokojeni s distribucí a propagací?

Jsme u Reblacku, protože nám Tomáš jako jediný ze solidních labelů u nás nabídl spolupráci. Zkoušeli jsme to i jinde, ale konkrétní nabídka nepřišla. Rozhodně jsme ale nechtěli vydávat 5.CD sami. To by nebylo správné. Jelikož jsme odcházeli od CDR records, sháněli jsme firmu a jsme tam, kde jsme teď, u Redblacku. Co se týče distribuce, myslím, že ji má Tom parádně zařízenou. Co se propagace týče, mně osobně třeba vadí, že nás nemá ještě všude na svých stránkách vedené jako kapelu Swage Records/Redblack a že nám prozatím tolik nepomáhá v oblasti obsazování na koncertech, což teď v rámci reklamy potřebujeme asi nejvíce. Jinak mu ale děkujeme, že se nás ujal a věřím, že s námi bude spokojený.

10. Byla podpora ze strany Miloše „DODO“ Doležala a CBR records jako vydavatele dostatečná, nebo máte pocit, že jste spíše jako kapela na spolupráci tratili?

Co se týče práce jako producenta, zvukaře,co se týče nápadů a vybavenosti studia, byli jsme v Haciendě u Doda spokojeni. Paráda! Dostal nás rozhodně na vyšší úroveň ve vnímání zvuku, tvorby skladeb, hudebních řetězců, aby nám to dobře hrálo apod. To byla škola k nezaplacení. CD od něj znějí parádně a nikdy se za ně nemusíme stydět. Co se propagace týče, Dodo je svérázný člověk, který má svoji vizi práce s prodejem a propagací CD a na tom to občas asi trošku troskotalo, že se nedohodl s místními labely na spolupráci. Co se týče propagace, to je místo, kde to nebylo to pravé ořechové, co bychom jako Tortharry potřebovali.

11. Na podzim jste jeli k podpoře desky turné, jak ho hodnotíš?

Turné se nám líbilo. Jednalo se ale o menší turné. Původně tam bylo více koncertů, ale dvě akce byly zrušeny pár týdnu před začátkem. Hygiena apod. Jeli jsme společně s kapelou Shaark a užili si spoustu legrace. Turné jako takové rozhodně mělo smysl a akce to byly fajn. Jen škoda, že toho hraní prostě nebylo více, CD Reborn by bylo ještě lépe propagované a to my teď moc potřebujeme. Chceme ho fanouškům představit, aby věděli, jak znějí noví Tortharry!!!

12. Na zastávkách turné jste hráli songy především z novinky nebo to byl průřez tvorbou?

Byl to průřez tvorbou od CD When The Memories Are Free až po Reborn. V podstatě jediné CD, které na turné nebylo zastoupeno skladbou bylo CD White. Hráli jsme většinou kolem 14-15 songů, z nichž 1 byl cover od Napalm Death z jejich posledního CD. V koncertním setu se opíráme hlavně o nové CD, které bylo zastoupeno 7-8 skladbami!!!

13. Co nějaké další větší turné k podpoře desky a souvislá koncertní činnost, vím, že se opakuji, ale nějak na vás ne a ne narazit na koncertech... co je hlavním problémem, pracovní vytíženost členů nebo jejich účast i v dalších projektech jako např. Sepultura revival?

Je to problém. Sám nevím proč to tak je a sám se občas ptám, kde je zakopaný pes? Já osobně bych hrál pořád a podobně na tom jsou i kluci. Pro muziku žijeme a už dost jsme pro ni i vytrpěli. Ale vše nás to posiluje a máme strašnou chuť hrát a hrát. To je ten nejlepší zážitek a adrenalin! Já kvůli Tortharry odmítl i nabídky ze zahraničí a prostě jsem tady a hraji v Tortharry. To o něčem svědčí ne? Takže vytíženost to ani není. Prostě jsme delší dobu nehráli a pořadatelé asi neví, co od nás můžou čekat. Je potřeba slyšet Reborn a pak bude myslím jasno a lépe. V Sepultuře revival hrajeme všichni členové kapely. Je to paráda. Nikdo jiný tam není, zkušebnu máme pro obě dvě kapely, funguje to skvěle. Pro nás není ani problém hrát i 2 koncerty za večer. Už se tak stalo a bylo to absolutně bez problémů. Sepultura revival je parádní relax a vyžití, které nás baví a zároveň obohacuje o jejich strukturu songů. Člověk se hodně věcí naučí. Je to škola.

14. Ostatně ten revival mě ještě zajímá, jak došlo k jeho vzniku? Byl to důvod vytřískat z té muziky konečně aspoň nějaký peníze :-) ? Kvalita některých revivalů je hodně mizerná a když k tomu připočtu cenu za kterou hrají koncerty, jaký na to máš názor?

Jak k tomu došlo? Jednoduše, Když ti odejde blízký člověk z kapely, ty s tím vůbec nepočítáš a najednou nevíš co dělat, je třeba se sejít, sednout si s těmi, co zůstali a probrat co a jak dál. Nikdy jsem neměl myšlenky s koncem hraní! Ani omylem. Jen bylo potřeba sehnat kytaristu, který by to zvládl, byl dobrý parťák a taky byl ochotný všechny své peníze dát do aparatury a případně se zadlužit. Nebylo možné vzít do kapely nováčka nebo člověka, který nemá adekvátní vybavení. To prostě byl strašně velký problém!!! Tak jsme se s Lemym (basák) rozhodli, že uděláme revival Sepultury a nějaký čas, než najdeme adekvátní náhradu za bývalého kytaristu, budeme hrát jako tento revival. Sepulturu máme moc rádi, baví nás a svého času nás dost ovlivňovala. Tak proč ne: Prachy? No, nevím...Víš, aby se mi to vrátilo, co mám vražený do hudby, musel bych hrát třeba v Chinaski nebo Lucii apod...Nebo s Evou Farnou:-) O prachy nejde, i když dostaneme více než Tortharry. Ale já jsem Tortharry a já žiji a dýchám pro Tortharry!!! Co se kvality týče, nechci se chlubit, ale myslím, že to hrajeme dost věrně. Reakce lidí a pořadatelů jsou jen skvělé a už jsem se o tom bavil přímo i s Andreassem Kisserem, když tady vloni v dubnu hráli v Praze na Folimance. Byl tím nadšený!!! Že kvalita mnoha revivalů je až trapná, je pravda! A nechápu jak si to vůbec mohou dovolit. Já bych se styděl!!! Ale jsou i skvělé revivaly, takže je to otázka vkusu. Pravda je, že některé si říkají až o nehorázné honoráře a v mnoha případech je i dostanou!!! To nechápu!!!

15. Která nahrávka Tortharry je z celkové discografie podle Tebe nejlepší?

Jednoznačně Reborn. Vím, že každá kapela říká, že poslední CD je tím nejlepším a ani my nejsme výjimkou. Ale Reborn je prostě jízda a jsem z něj osobně nadšený. Zase nechci, aby to znělo přehnaně, ale zvukově to je na skvělé úrovni. Můžeme to Cd směle poslat kamkoliv na světe a vyrovnat se tak i těm nejznámějším kapelám. Dříve byly nahrávky z Česka jasně horší než ty ze zemí západně od nás. Ale teď mám z nahrávek i vícero českých kapel parádní pocity!!! Je to velký posun nahoru a Reborn to také symbolizuje!!!

16. Vrátíme se zpátky v čase, co se dozvíme o odchodu Jardy Rubeše, přece jen to byl dlouholetý člen ne?

Já ti ani nevím, co bych ti k tomu měl napsat. Dost nás to vzalo. To víš, tolik let jsi s někým spousty hodin týdně a pak tohle! Byli jsme i svým způsobem naštvaní. Nic jsme netušili. Jedeme turné, pak dílčí koncerty a v neděli nás všechny objíždí Jarda, že končí v Tortharry, že bude hrát něco jiného a že je smýšlením zcela jinde než my. Že byl Jarda poslední 2-3 roky jinde jsme věděli, ale nikdo netušil, že odejde. Měl nám to aspoň dát vědět dříve a my bychom si mohli hledat náhradu a neztráceli bychom tolik času. Každopádně mu ale přejeme, aby se mi dařilo a byl spokojený s tím co teď dělá. Tím bych tuto kapitolu chtěl definitivně uzavřít. My máme adekvátní náhradu a jsme s Mácou spokojeni!!! Takže Jardův odchod byl také impulsem k natočení Reborn!!!

17. Bylo hledání náhrady tak jednoduché, že jste vzali Martina hned necelé 3 měsíce po odchodu Jardy?

Hledání bylo více než složité. Ani nevím, jak dlouho trvalo. Máca s námi hrál v Sepultuře revival a pak mě napadlo, že proč hledat někoho jiného, když už Máca má skvělý aparát, který si během 1 roku pořídil a je to dobrý hráč a skvělý parťák! A kapela je o partě!!!
O velký partě!!! Tak říkám Lemymu, že bych Mácu rád viděl i v Tortharry a on samozřejmě souhlasil. Pak se musel několikrát sejít s Jardou a naučit se jeho poměrně dost složité party i sóla. A to trvalo dost dlouho a proto jsme nemohli hrát. K tomu měl Juan čerstvou velikou půjčku na horských chatách, které má a nešlo ani moc zkoušet, bylo to jedno s druhým. Těžký období!! A po něm přišlo právě Reborn a zcela jiná kapitola pro Tortharry!!!

18. A co odchod bubeníka Juana? Dvě poslední desky už prakticky ve studiu nenahrával, nebylo už tenkrát jasné že to nemůže skončit jinak než odchodem?

Tohle byla pro nás vždy dost nepříjemná otázka, se kterou jsme vždy měli trošku problémy. Sami jsme nevěděli, jak to půjde takto dál a byli jsme v odpovědích trošku opatrní. Teď už to je vše jasné a jsem přesvědčený, že to dopadlo k naprosté spokojenosti všech!!! Na křtu CD REBORN u nás na Zděřině za námi přišel Juan sám a oznámil, že už prostě v TORTHARRY hrát nemůže, protože sám ví, že to už díl z jeho stránky nepůjde a že by již pro kapelu nebyl do budoucna přínosem. Toto jeho rozhodnutí akceptujeme a mnohokrát Juanovi za jeho letitou 100% práci v kapele děkujeme!!! Ono mu ani dostatečně poděkovat dle mého mínění nejde. Udělal toho pro TORTHARRY strašně moc a nikdy bych osobně neuhádl, že sám odejde. Ale život už někdy takové okolnosti přináší. Juan je díky svému zaměstnání na horách uvázán od rána do večera sedm dní v týdnu a není v jeho silách, aby jezdil s TORTHARRY zkoušet. Možná by občas odehrál nějaký ten koncert, ale to už by nebylo ono a sám to tak taky cítil. U White jsme byli ještě naprosto přesvědčeni, že na tom takto špatně časově nebude, ale to je prostě život a opakuji: Juane strašně moc děkujeme a jak je psáno na stránkách - Juan zůstane doživotním členem kapely!!!

19. V knize docházky necháme odchodů a koukneme na příchody. Co noví členové? U kytaristy Martina je v historii napsáno, že přišel z regionální zábavové kapely. Takové kapely ale většinou nehrají death metal... jak to stylově šlape?

Ne, death metal nehráli. Jejich netvrdšími záležitostmi byli Arakain, Metallica apod:-) ale o to přeci nejde. Máca s námi zapadl parádně do té Sepultury a pak už bylo jasný, že i Tortharry by mu měli jít. Je jasné, že Tortharry jsou složitější muzikou než hrát například Roots Bloody Roots:-) Se Sepulturou máme asi 25 věcí. Ty se učil Máca kratší dobu než 15 skladeb Tortharry. To o něčem vypovídá. A to, že hrál v zábavovce nevadí vážně ničemu. Osobně si myslím, že to je dobrá škola pro začínající muzikanty. Pochopíte strukturu skladeb, stavění skladeb, refrény, sóla, v podstatě to je škola hry na hudební nástroj. Škola, kde není zakázané dát si nějaké to pivko nebo kořalčičku:-)

20. Kde jste přišli na bubeníka Jirku Rosu?

Na Panthera (Jirka) jsme přišli v zábavové kapele:-) Vážně!!! Dokonce v té samé, kde hrál Máca:-) Tím pádem ta kapela už neměla šanci přežít a skončila. Sebrali jsme jim během roku kytaristu a bylo vymalováno:-) Panther poté odešel do jiné kapely, odkud ale kvůli nám musel odejít a my jsme tak obrali 2 kapely o muzikanty:-). Panther hrál také zábavy společně s Mácou a v té další hrál speed metal!!! Otázkou zůstávalo, jak si poradí s naší muzikou..Poradil si. Po půl roce s námi nahrál Reborn!!! Poslechněte si ho a uděláte si názor sami.

21. Zajímáš se o českou metalovou scénu?

Zajímám. Samozřejmě, že se zajímám a sleduji, jak na tom naši kolegové jsou. Všimni si, že píšu kolegové:-) Ono dost kapel má dost trapný a dětinský názor, že musí proti nějakým kapelám bojovat a to za každou cenu. Nepomáhat si, pomlouvat se apod...To je tady u nás dost známé a my si tím taky parádně prošli. Těch keců, co jsme slyšeli, co si o sobě myslíme, jak hrajeme, jak si děláme zvuk jen pro sebe, že hrajeme jak pitomci v bílém apod...To je totální debilita!!! Bohužel u nás to tak ještě dost je. Je zvláštní, když rok po nás hráli v bílém In Flames, to bylo slávy, to bylo originality že!!! Že máme lepší zvuk. Ano, je to možný. Ona kytara z Koreje za 6000 hraje trochu jinak než ta z USA za dost peněz!!! Že máme pořádné nástroje, bedny, struny, dokonce značkové kabely apod. To dělá moc a moc. Proto jsme měli lepší zvuk! Jen proto! Taky to je o stylu hraní. A že tvrdí, že na to prostě máme. Ano máme! Máme totiž půjčky!!! Hodně!!! Je to otázky priorit a my děláme pro kapelu vše!!! Snažíme se to dělat naplno!!! Občas jsem díky takovému chování naši scénu nesledoval, protože jsem měl dost z těch žabomyších válek oněch hlupáků a zamindrákovaných lidí. Ale teď to neřeším a řešit nechci. Sleduji naši scénu a jsem rád, že existuje a že je zde spousta dobrých kapel, které se snaží hrát co nejlépe a snaží se hrát na kvalitní nástroje apod. Jsem rád, že stále jsou ziny, jako ten váš, ziny, které prostě fungují a táhnou to metalové žezlo dál. To je těžká, přetěžká věc!!! Díky vám za to!!!

22. Čteš časopisy a ziny nebo webziny? Jaké (chtěl bych upozornit, že pokud neuvedeš Fobiazine, stejně ho tam dopíšu ?

Čtu. Ale na internetu. V tištěné podobě už skoro nic. Čtu hodně Muzikus, protože se zajímám o aparatury a chci se zdokonalovat ve svých znalostech v oblasti muziky. Bude to pro mě a kapelu rozhodně přínosné! Na netu čtu Spark. Rockshok, Whiplah a Fobii. Občas se podívám na Panda zine, Metal - Man, Payo, Metal Swamp, Metalopolis a určitě i další. Scénu prostě sleduji a zajímám se o ni.

23. Co bys vzkázal naší politické reprezentaci?

Nic. Oni se o mně nezajímají a moje slovo by je taky asi moc nebralo. Nevzkážu jim nic. Nejsem politik, jsem muzikant a starám se o muziku,. Tím neříkám takový ty řeči, že mě to nezajímá. Zajímá, žiji tady a zajímá mě, co se mnou bude a co se chystá, ale to je o politice asi vše, co ti tady řeknu. Je dobře, že jsme se spolu bavili hlavně o muzice.

24. Klasika na závěr, cokoli máš na srdci, díky za rozhovor...

Moc děkujeme za prostor u vás v zinu, kterému přejeme, aby dále fungoval jak funguje a aby vás nebylo čím dál tím méně a abychom ta těžká období, kdy se moc lidí nezajímá o naši scénu (vzpomeňme si, kolik bylo tištěných rockových časopisů třeba před 6-10 lety!!!) přežili a metalová scéna u nás dál fungovala. Jako Tortharry se budeme rozhodně maximálně snažit dál a věřím, že se už brzy na nějaké koncertě nebo festivale zase potkáme!!! Držte se!!!

Za TORTHARRY

Heatley (Dan)


Zveřejněno: 25. 02. 2007
Přečteno:
3724 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář