Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
HEIDEN – Andzjel

Jeden z prvních koncertů v novém roce byl více než lákavý.

Sestava byla velmi zajímavá, což se v reálu potvrdilo. Dvě kanadské a dvě německé kapely, toť vyvážená směs. Na webu Kataklysm byla směrem ke Quo Vadis hláška ve stylu: „Jsme na turné s našimi starými kámoši…“ a pro změnu na webu Neaera: „Společně s Fear My Thoughts se snažíme vytvořit nesmradlavější tourbus v dějinách“.

Začátek koncertu a tedy setu Quo Vadis jsem bohužel nestihl, ale minul jsem ho jen snad jen o pár minut. Už po příchodu jsem zjistil, že letošní první koncert bude pěkná sauna. Před vchodem fronta, jak kdyby dávali něco zadarmo a uvnitř už plno. Quo Vadis tvoří pětice v klasickém obsazení – ovšem stálí členové jsem pouze bubeník, zpěvák a jeden z kytaristů, ostatní jedou pouze turné. Na projevu kapely to nemělo naprosto žádný vliv. Rozjeli to ve velkém melodicko death metalovém stylu. Spousta vyhrávek a záseků, především bubeník se staral o velkou rozmanitost a proháněl opravdu celou svou soupravu. Při všech těch kudrlinách, však muzika šlapala a nechyběly rychlé pasáže. Opravdu velmi dobrý začátek a fans, přestože asi muziku kapely neznali, reagovali velmi pozitivně.

Druzí se na pódiu objevili Neaera a po Kataklysm to byla nejtvrdší kapela večera. Od první chvíle se začalo s velkým nasazením a kotel pod pódiem začal vřít. Tvrdý mix death metalu, melodického metalcoru, nařvaného vokálu i hlubokého growlingu slavil úspěch. Přestože kapela existuje pouze od roku 2003 má toho už hodně za sebou a vydatel v podobě Metal Blade rec. mluví za vše. Hodně tvrdých záseků a perfektní live show. Musí se vidět, snad je to znát alespoň z fotek.

Fear My Thoughts jako třetí v pořadí se postarali ze začátku o trochu uklidnění v předních řadách. Přeci jenom nehrají tak živelnou muziku jako jejich předchozí kolegové. Dávají totiž přednost větší melodice a jejich muzika není zas až tak agresivní. Celé vystoupení, stejně tak jako na albu, dokreslovaly samply. Vystoupení tak nabralo trochu jiný nádech. Přestože zpěvák vytrvale hecoval ke zlomu a pořádnému kotli došlo až po titulní skladbě k předposlední desce – Hell Sweet Hell. Opět velmi dobrá show a zpěvák se neváhal pouštět i do čistých pasáží.

Po větších přestavbách na pódiu se už netrpělivě čekalo na hlavní hvězdu - Kataklysm. Na předchozí Fear My Thoughts jsem zůstal vpředu až do konce s tím, že po konci setu se přesunu. Při pohledu dozadu jsem to vzdal. Takhle naplněný Black Pes jsem už dlouho neviděl. Začalo se prvním songem (Like Angels Weeping the Dark) z nové desky, po které bylo pojmenováno i aktuální turné. Od začátku kotel vřel a postupem času dvojici „vyhazovačů“ přibývala práce s pacifikováním fans na pódiu. Hrálo se především z nové desky, ale Kanaďané nezapomněli i na předchozí počiny až k roku 2000 „The Prophecy …“. Nemá smysl jmenovat jednotlivé songy (fotka playlistu je uvedena dole), prostě set byl sestaven velmi dobře. Došlo i na pauzu a naprosto jednoznačně vyvolané přídavky. Během setu, jak jsem již předeslal, se často stage divingovalo (za ten výraz se Palacký obrací v hrobě :-), hlídači pak museli najet na systém „pět sekund a letíš“. Jeden z odvážlivců vyběhnul až k bubeníkovi. Musím se opakovat, ale live show opět super… a přestože jako jediná kapela měli pouze jednu kytaru tak nebylo naprosto nic znát a valili jak buldozer. V klubu bylo jak v sauně a voda tekla snad i ze stropu. No nic, nový rok začal koncertě super, tak jen tak dále.


Zveřejněno: 20. 01. 2007
Přečteno:
3470 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

05. 02. 2007 01:33 napsal/a 666
odpoved
nehráli :((
20. 01. 2007 12:04 napsal/a manafob
otazka
pro vsechny... nehrali Kataklysm jeste Open Scars? v playlistu neni ale...