Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

MORTAL FEAR – Promo 2006 miniCD-R 2006, vlastní náklad

Death metalová parta z Pelhřimova existující od roku 2001 vyprodukovala třískladbové promo tak mizerný úrovně, že mě je až trapně o něm psát. Kdyby kapela hrála půl roku a šlo o třináctiletý kluky, asi bych byl shovívavější, ale po pěti letech existence (pravda, s přestávkami) poslat do světa osm minut naprosto fádního materiálu mi přijde jako mrhání korunami – studiem počínaje a poštovným konče. Ale abych jen neházel špínu a neuvedl důvody toho házení, tak tady jsou. Tři takřka stejné, monotónní, ničím nepřekvapující death metalové skladby, přičemž druhá lehce překročí mantinel do grindových ploch a třetí nabídne aspoň pár kytarových vyhrávek. Naprosto nesrozumitelný vokál, takže nemít k dispozici texty, nepoznal bych, že zpěv je v češtině. Na druhou stranu je rozesílání textů věcí odvážnou – textař je asi masochista potřebující slyšet láteření, protože pochybuju, že se najde jedinec, kterýmu se tyhle infantilní, pubertální a perverzní bláboly budou líbit. Když jsem je četl poprvé, nevěřil jsem vlastním očím ... a pak jsem honem papír schoval, aby jej náhodou nenašla dcera. Skoro se stydím tady kousek citovat, ale aby bylo každýmu jasno, tak třeba: „Omrdán bestií, omrdán s grácií, omrdán brutálně, omrdán análně“ nebo „Já to viděl, já tam byl, s mrtvolama souložil, já to viděl, já tam byl, pár mrtvol jsem zneužil, já to viděl, já tam byl, masakr jsem způsobil“. Sound, ze studia MusicService, nestojí taky za moc, kytara má divný zastřený zvuk, na druhou stranu je velice pěkně čitelná basa a bicí zní taky celkem solidně. Celkově jedna z nejslabších nahrávek letošního roku.

Seznam skladeb:

  1. Omrdán bestií
  2. Nekrolabužník
  3. Morduju kurvu

Čas: 8:16

E-mail: lubos.kopriva@o2active.cz


Zveřejněno: 29. 12. 2006
Přečteno:
3457 x
Hodnocení autora:
2 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

15. 01. 2007 15:15 napsal/a marty
stupnice
nojo, na MP to uz castokrat pretrasali, ze by tuzemsky ug kapely mely mit zvlastni stupnici :-)
08. 01. 2007 09:09 napsal/a Brute
Reakce
OK, beru to. Jen jste si mohli pánové odpustit to, že píšu sračky nebo do někoho rýpat, že chce někdo víc inteligence. Jak ste nás hodnotili a poštěli ste se do nás, tak jsme vám odpovídali. Johane jaký ty máš názor já respektuji, jako ostatní s fobie, i když s tím naprosto nesouhlasím a mám na vás svůj názor, ostatně jako vy na nás. Už to nemá cenu řešit, zdar!
08. 01. 2007 06:30 napsal/a Johan
Poslední slova
Sešlo se toho nějak moc, ale považuji za slušné na všechno naposledy odpovědět. 1. Průvodní dopis jsem četl, a promiňte, vůbec mě nezajímá jak dlouho kapela hraje, jestli má peníze nebo nemá, ale jen samotný výsledek - t.j. nahrávka. Totéž platí o věku, je mi jedno jestli je vám 10 nebo 50. 2. CD jsem točil dokola několikrát, při 8 minutové stopáži to za hodinu jede 7x, při psaní recenze jsem to poslouchal pozorně na slušném aparátu taky vícekrát a výsledek byl vždy stejný - nuda, nuda, šeď, seď. 3. Není pravda, že vůbec neposlouchám death metal, když budeš mít trpělivost, projdi si recenze za poslední tři roky a najdeš tam několik na ryze death metalová alba s nadprůměrným hodnocením. 4. Michal David je hudební hyena, která vylezla nahoru po komunistickejch zádech, nastěhovala se do domu emigranta a neštítila se ničeho. Hudebně sahá mimo moje chápání, laciný, podbízivý melodie, hlavně že to sype... 5. \"Trocha inteligence by neškodila\" - ano, každý by ji chtěl víc než má. Konec.
07. 01. 2007 20:43 napsal/a marty
hodnoceni
pro heliose: po vyslechnuti musim z hlediska deathmetaloveho posluchace konstatovat, ze se jedna o old school hollywood death metal, ...nejak jsem ty osobite motivy asi preslechnul ale zni mi to spis jako tuctovka zac. devadesatych let s nadrenyma kilama, ja bych hodnotil mezi 3-4 body, zvukove to zas takova traga neni... :-)
07. 01. 2007 18:30 napsal/a Brute
Odpověď
Ok, berem skoro vše co je v diskuzi napsaný v potaz. Taky bych to ukončil, nic stejně nevyřešíme!!! Johan se muzice věnuje déle než já logicky, já poslouchám muziku přes deset let od 10. mějte se fajn jak kritici taky naši zastánci!