Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
INSANIA

2. ročník zimní variace velkého open-air festivalu MASTERS OF ROCK – ZIMNÍ MASTERS OF ROCK se již rýsuje do jasnějších, výraznějších podob.

ZLÍN a jeho věhlasný rock/metalový svatostánek, sportovní hala Novesta, bude tedy opět dějištěm velkého zimního rockového svátku. Ten letos připadá na sobotu 2. prosince 2006. A že půjde opět o velkolepou oslavu kvalitní hudby si buďte na 100% jisti, vždyť svou účast již potvrdili strašidelní britové CRADLE OF FILTH, kteří vydali v říjnu své nové album s názvemThornography“ a vyráží ke konci roku na světové turné. V rámci něho pak nemohou minout ani Českou Republiku. Jejich jediné, exklusivní vystoupení získal právě festival Zimní Masters of Rock!

Další potvrzenou hvězdou je metalová královna DORO. DORO PESCH je německá hard´n´heavy rocková bohyně. Jednoznačněnejznámější z mála žen, vítězně bojující v tvrdém rockovém ringu. Letos vydala novou desku s názvem „Warrior Soul“. Českému publiku ji představí právě na pódiu Zimního Masters Of Rock 2006!

K těmto dvěma ikonám světové rock/metalové scény nyní na seznam potvrzených účastníků festivalu Zimního Masters Of Rock nově připišme hudební zástupce evropského severu. Severská hudební scéna má v sobě cosi magického. Tvůrci z těchto zemí dokáží pokaždé přijít s něčím naprosto originálním, co jim dovoluje napevno a na dlouho se usadit v mnoha srdcích hudebních fans po celém světě. Nejinak je tomu v srdeční oblasti fanoušků v ČR a úplně doslova to platí o všech třech nově potvrzených kapelách pro letošní Zimní Masters Of Rock – finské, legendární kapele WALTARI, mladé švédské formaci DEATHSTARS a nové, čerstvé finské kapele WINTERBORN. WALTARI slaví již neuvěřitelných 20 let své existence na rockových pódiích. Při té příležitosti vydali znova dávno vyprodané debutové album „Monk Punk“ z roku 1991 a kolekci svých raných singlů a EP nahrávek „Pala Leipää“, která byla původně vydána v roce 1993 pouze v Německu a ve Finsku. Ale nebyli by to WALTARI, kdyby svým fanouškům nenadělili ještě něco navíc – nové 2CD „Early Years“ se 44 nahrávkami i deseti dříve nikdy nerealizovaných skladeb Waltari z 80. let – na Zimním Masters Of Rock nás čeká energií a progresí naplněná procházka jejich originální tvorbou a jistě i něco zcela nového! DEATHSTARS, to jsou pohlední švédští mladíci, které charakterizovalo vydavatelství Nuclear Blast na svém posledním kompilačním DVD „Monsters Of Metal“ následovně: „Jsou mladí, sexy a to nejdůležitější – opravdu skvěle paří! Deathstars vyvinuli svůj vlastní, osobitý zvuk a styl, nazvaný Death Glam a svými velmi speciálními aranžmá přináší tito pohlední švédové skutečný zážitek pro oči i uši.“ Kapela Deathstars vydala letos již svou druhou desku „Termination Bliss“. Desku o agresi, kouzlu, prohře, dekadenci, morálním úpadku. Duch jejich tvorby můžeme popsat jako industriální polobožství v černém třpytu – se zbraní, cigaretou a miliónovým ůsměvem – zábava řízená přímo z pekla! Uf, tak to bude nářez! WINTERBORN jsou tak čerstvou heavy-metalovou kapelou, jako nově napadlý sníh. Vznikli na základech a slávě revivalové kapely MEAN MACHINE, ale výzva hrát vlastní, originální skladby byla v jejich případě velmi silná, proto vzniká Winterborn a zcela nový, severským chladem vonící materiál s názvem „Cold Reality“. Tato „zimní“ kapela otevře stylově celý program Zimního Masters Of Rock! Jedinou zámořskou položkou bude americká heavy-metalová skupina BENEDICTUM. Tato kapela je ze San Diega (Kalifornie) a v jejím čele stojí atraktivní a půvabná zpěvačka Veronica Freeman. Jsou noví, čerství a neokoukaní a jsou považování za energetickou bombu na poli světového heavy-metalu. Máme se na co těšit!

Připočtěme hudební bandy z domácích rockových kolbišť - hard/rockovou DOGU v čele s charismatickým Romanem „Izzy“ Izaiášem a s čerstvým materiálem z nové desky „Love Vole“, legendu punku, kapelu PLEXIS a melodickou speedmetalovou SALAMANDRU a program bude téměř úplný! Jedinou neznámou je zahraniční kapela, kterou si veze Doro jako svého speciálního hosta.

Program:

  • 13:00 otevření sportovní haly
  • 14:00 – 14:30 Winterborn (Fin)
  • 14:45 – 15:25 Salamandra (CZ)
  • 15:40 – 16:20 Benedictum (USA)
  • 16:35 – 17:20 Plexis (CZ)
  • 17:35 – 18:25 Doga (CZ)
  • 18:45 – 19:35 Deathstars (Swe)
  • 20:00 – 21:00 Waltari (Fin)
  • 21:30 – 22:30 Doro (Ger)
  • 23:00 – 00:30 Cradle of Filth (GB)

Součástí programu Zimního Masters Of Rock bude kromě skvělých koncertů také výstava nejpovedenějších fotografií z letošního letního Masters Of Rock a vyhlášení a vyhodnocení nejlepších fotografů-fanoušků, kteří získají hodnotné ceny. Rovněž zde budou oficiálně představeny první potvrzené kapely letního MASTERS OF ROCK 2007 a slavnostně tak bude zahájen předprodej vstupenek za super zaváděcí cenu, platnou pouze 2.12. v hale Novesta pro návštěvníky ZMOR! Po skončení festivalového programu poběží v Masters of Rock Café na Čepkově projekce metalových live koncertů až do ranních hodin! V prodeji bude veškerý festivalový merchandising včetně nového DVD MOR 2006, jehož ukázky se budou po celou dobu festivalu promítat ve velkokapacitním stanu!

V prostoru mezi halou Novesta a Zimním stadionem vyrostou vytápěné velkokapacitní hospody a připravujeme pro vás možnost ubytování na Hotelu Moskva za speciální ceny! Hotel Moskva je vzdálen od haly Novesta pouhých 200 metrů! Celý program slibuje opravdu velký rock-metalový nářez, tak si ho nenechte ujít!
Zapište si do diářů nebo za uši - 2. 12.2006 od 13:00 hod. sportovní hala Novesta ZLÍN - 2. ročník festivalu ZIMNÍ MASTERS OF ROCK!
 
Předprodej vstupenek na zimní Masters Of Rock byl zahájen!!!Vstupenky jsou k dostání ve všech předprodejních sítích Ticket-Art, Ticketportal (i na Slovensku) a Ticketstream, na baru v Masters Of Rock Café ve Zlíně na Čepkově u pořádající agentury Pragokoncert na tel: 577 432 420 či 777 701 591, na e-mailu: dupalova@pragokoncert.com a na stránkách www.mastersofrock.cz na dobírku a ve všech obvyklých moravských předprodejích.

Zveřejněno: 25. 11. 2006
Přečteno:
3250 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář