Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

Čtvrtek 23.11.2006, Praha – Klánovice – Black Pes klub (Staroklánovická 204, www.blackpes.com), NOVEMBERS DOOM, Saturnus, Agalloch, Thurisaz - Tisková zpráva o koncertu

Ve čtvrtek 23.11. 2006 se v útrobách pražského klubu Black Pes  představí poměrně rozmanitá sestava formací, přičemž celý večírek se ponese více či méně v doom metalovém duchu. Celý koncert je o to zajímavější, že všichni hrajivší  interpreti u nás vystoupí vůbec poprvé.

Headlinerem  pro daný večer jsou američtí zádoomčivci Novembers Doom, kteří se pohybují na americké metalové scéně snad již od jejího vzniku.  Založení formace sahá až do roku 1989. Kapela má za dobu své existence na svém kontě 7 alb. Na scéně je dost interpretů, kteří  znějí s Novembers Doom příbuzně, ale žádná z nich není  tak původní jako tito Američané, kteří zakomponovávají do své hudby temnou atmosféru a vyžívají se v ponurých bolestných pasážích. Kompozice jsou inteligentně propracované a velmi emocionálně laděné. Jako prostředek ke zjemnění používá skupina i dívčí vokál, dále nejsou výjimkou ani akustické pasáže a piano, zkrátka vše, co k pravému doom metalu patří. Zatím poslední deska má název „The Novella Reservoir“ a vyšlo pod hlavičkou amerických The End records. Živá show by určitě měla stát za povšimnutí.

Dánští Saturnus jsou další respektovaná kapela na kolbišti pohřebního doom metalu a takových kapel je v Evropě jako šafránu.. Pokud bychom měli zjednodušeně přiblížit jejich hudební směřování nevyhneme se srovnání s jejich velkou inspirací, britskými My Dying Bride s jejichž tvorbou hudebně nejvíc korespondují. Přesto však v útrobách bestie Saturnus najdete mnoho originálního a svojského. I přes různé personální rošády, kterými kapela v minulosti procházela se jedná o jednu z nejlepších evropských skupin daného stylu. Album „Veronika Decides to Die“ budiž toho výrazným důkazem.

Přestože Agalloch jsou pevně zakořeněni v dark metalové škatulce, kapela se nikdy nebála experimentů. Výsledkem jsou dvě dlouhohrající desky a několik Ep, jež mají na svém kontě. Stylově můžeme v tvorbě Agalloch najít gothický doom, black metal, neo folk, post rock a industriálně/ambientní plochy. Čtyři roky po velmi dobře přijatém albu „The Mantle“ vydávají Agalloch novou desku s názvem „Achesk Against the Braun“. Opět progresivní záležitost, přesto však neztrácí spojení s dark metalovámi kořeny. Na albu opět najdeme  doteky black metalu, skandinávské melodiky a postu rocku. Pocitově nejblíže mají tito Američané ke kapelám jako Katatonia či Opeth.

Role první předkapely se zhostí belgičtí Thurisaz, kteří představí svůj svojský black metal s prvky doomu, gotiky a death metalu. Kvality kapely dokazuje deska „Scent of Deam“, která  vyšla ve vlastním nákladu v roce 2004. V současné době pracuje kapela na novém materiálu.

Koncert začne v 18:30 a lístky jsou k dostání ve všech obvyklých předprodejích Shindy Productions + v sítích Ticketpro, Ticketstream či Ticketportal. Více informací na www.shindy.cz

Související linky:


Zveřejněno: 07. 11. 2006
Přečteno:
3419 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář