Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

PIVOSAURUS - Nabídka dne CD - 2002

Rok 1987. Sobota odpoledne, 15:00. Opouštím rodný dům a stavuju se pro kámoše. Společně vyrážíme pěšky na sedmikilometrovou procházku do Čepřovic ? kultovní to zábavové vesnice. Cestou probereme všechny novinky a potkáme pár známých: ?Nevíte, kdo tam dneska hraje?? Vždy dobře informovaný Filous: ?Pivosaurus, prej to je moc dobrý, heavy metal, zpívaj vo chlastu a tak. Prej sem jedou přes půl republiky z Havířova ? Bludovic.? Cesta příjemně ubíhá a kolem 18. hodiny usedáme v hospodě vedle sálu a dáváme první platan. Tou dobou už tam sedí dobře třicet mániček, všichni v krojích (džíska a otrhaný džíny), akorát nášivky se mírně liší. Helloween a Metallica mají všichni, sem tam je vidět WASP, Judas Priest, Accept nebo Slayer? Před osmou se přesunujeme do narvanýho sálu, ale v pohodě sedáme k našemu tradičnímu stolu u vchodu, kde máme na tácku napsaný rezervé. Přesně ve 20:00 nastupuje čtyřčlená kapela a už to jede. Hned první song Žít je to pravý, zvedáme se a hoblujem imaginární kytary, jo jasně, máme stejný pocity jako zpěvák, taky se nám nechce takhle blbě žít. Další skladba ? hm na ekologickou notu. U dveří postávaj dva příslušníci a tak se radši klidíme na druhou stranu, občanky máme potrhaný a proč si přidělávat problémy. Poldům se ale nějak druhá píseň nezdá, natažený slechy a něco do vysílačky (?) ? jestli vona to není nějaká provokačka! Ale kapela jede dál ? maj špatnej Sen a je jasný, že Fort je lotr. No, po čtyřech kusech je pauza na pivo, to je třeba a po dvaceti minutách jsou muzikanti zpátky a smažej dál ? Kecy, Důchod ? taky se ho nechci dožít, to je daný. No ale teď přichází pecka ? ty si teda troufaj, za tohle by mohli jít sedět ? zpívat vo KGB! Pak taky musej samozřejmě zahrát ploužák, no ten text moc romantickej není (Bolavej zub), ale frajeři stejně netancujou, radši si dáme pivo. Další pauza. Po ní se hraje dál, Pít bez ženský, no to je přeci jedině možný, Deprese máme taky furt, Želva (Tadeáš), která baští jen guláš ? to je prdel a navíc nářez. V téhle fázi už nám ale dohromady nic Nevadí, stejně už jsou všichni nalitý. No, ale honem vystřízlivět, přiběhl nějakej maník, že prej přijel Anton a fízlové se psama, radši se klidíme pryč oknama, ale dochází nám, že KGB asi hned tak z pódia nezazní, kdoví, jestli vůbec bude ten Pivosaurus ještě hrát??!!??

Rok 2003. Pátek večer, 20:00. Márty mi podává vypálený cédéčko a ručně psaným seznamem skladeb a letákem z příšernýho xeroxu, na kterým se tlemí čtyři maníci. Recenzi slibuju. Druhej den ráno to strkám do přehrávače a mačkám play. Jak to kdysi zpíval Törr? Zlej sen? No jasně, akorát, že tohle sen není, to je realita. Mám takovej pocit, že tahle kapela se dosud nevyhrabala z metalovýho pravěku (ostatně název napovídá), no metalovýho, vona je tancovačka tak roku ? hádejte ? no jasně 1987! Tehdy by s tím uspěli a nepochybně by množili kazety nahrané přes mixpult a v okolí svého bydliště by byli dost populární. Akorát ten song o KGB by asi nemohli hrát. Voni texty jsou taky celkem hrozný, rýmovačky typu fotr ? lotr, Tadeáš ? guláš a podobně. No nechci to úplně zatratit, ale nevím, proč to posílaj do undergroundovýho metalovýho zinu, tohle prostě patří na zábavu nebo do hospody jako kulisa. Pitvat tady nějak obal (z netu jsem si stáhl titulní cover ? jak jinak kus půllitru s pivem) nebo zvuk (vo ten přeci nejde, hlavně že je sranda) nehodlám. Tohle je nahrávka, která může vzbudit celosvětový ohlas zejména na Bludovicku?

http://home.tiscali.cz/pivosaurus

čas: 46:04

Skladby:

1. Žít

2. Lesofil

3. Sen

4. Fotr lotr

5. Kecy

6. Důchod

7. KGB

8. Bolavý zub

9. Pít bez ženský

10. Deprese

11. Želva Tadeáš

12. Nevadí


Zveřejněno: 29. 12. 2003
Přečteno:
3587 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

31. 12. 2003 00:06 napsal/a xxx
Super recenze:-)
Tohle je asi fakt ceska rarita...ale problem je v tom, ze ..."Díky nahrávce je kapela vybrána jako předskokan kapele CITRON! Pivosaurus už s Megošem cvičí svůj program,který poprvé představují 13.12.2001 v ostravské hale Tatran před asi 2800 lidmi.Turné s Citronem pokračuje 16.12. ve Zlíně(hala Novesta),Olomouci(18.12.) a vrcholí koncertem v pražské Lucerně!(22.12.)Během koncertů vidělo kapelu přes 6000 lidí!" Citovano ze stranek kapely....Takze to je potom tezky s tim umenim, ze:-)