Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

Po delší době jsem se dostal na klubovou akci. Po přemýšlení, jako že tedy půjdu, pak zase že nepůjdu, mi večer zvedl z gauče telefon, a že prej kámoš s sebou bere manželku, protože jí chce ukázat ujetou dechovku Dech dechtu.

Kolem devátý jsme na místě, které je zaplněné tak, že není kam sednout. Čekání na první kapelu se vleče, navíc dochází ke změnám v pořadí. Až po půl desáté se na pódiu objevuje legendární trojice BON PARI, která se na hudební scéně pohybuje neuvěřitelné čtvrtstoletí. Mě ale její tvorba v minulosti nezasáhla a tak jsem měl možnost shlédnout kapelu poprvé. Mám dojem, že dříve se řadili do nové vlny a snad je tak lze pojmenovat i nyní. Občasné výjezdy k punku, ale většinou pohodová pomalejší muzika, české texty, které si spousta přihlížejících prozpěvovala. V polovině setu došlo k rošádě v rytmické sekci, ale spíše to byla taková srandička trvající jednu skladbu. Pochválit musím hlavně bicmena za jeho pestrou hru.

A pak nastalo peklo. Volyňská „apsurdní“ sebranka DECH DECHTU tentokrát dorazila v civilnějších oděvech, v menším počtu a bez plastového sudu coby bubnu. Rytmiku měli na starosti dva bubeníci, zbytek nástrojů poháněly plíce. K mému překvapení došlo k mírnému učesání tvorby a chvílemi jakoby jim to snad i trochu ladilo. Dokonce jsem zaslechl něco o tom, že začali občas zkoušet. Ale že by se jednalo o hudbu, to je příliš odvážné tvrzení. Změt zvuků z všemožných trubek, pozounu a samodělů stále připomíná první zkoušku dechového souboru chovanců psychiatrické léčebny. A zkrácení mé oblíbené Vašíčku panáčku hodnotím jako vyložený nerozum.

Poslední  DRTIMOSAZ měla asi nejblíže k agresivnějšímu punku. Punc originality souboru dává přítomnost dvou vokalistů. Mužský element používá hrubý hlas, slečna v kšiltovce se s tím taky moc nemaže. Žádné velké melodie, pořád rifovačka a řev. Snad to bylo pokročilou dobou, snad únavou, snad šíleným zakouřeným vzduchem, ale tahle parta mě bavila nejméně. A když jsem zaslechl, že část kapely působila v Bradavici, dal bych si raději jejich bývalou, velmi originální kapelu. Takže ještě před koncem koncertu mašíruju k domovu a ráno proklínám všechny kuřáky, protože mě pekelně bolí hlava – a z alkoholu to bejt nemůže, páč jsem jako vždycky nepil skoro nic. Příště na Křemelku jedině za něčím extra zajímavým, nebo až tam bude klimatizace!


Zveřejněno: 23. 10. 2006
Přečteno:
3448 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář