Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

TISKOVÁ ZPRÁVA - Matrix club, N.S.E.F. Production a Agentura MAFO s.r.o. přináší: NAPALM DEATH!

  • !!! Totální metalová legenda !!!
  • NAPALM DEATH
  • (UK / Death - grind - Thrash Metal – Hard Core - Punk)
  • !!! Respektovaná Hard Coreová  smršt z Holandska !!!
  • BORN FROM PAIN
  • (Holandsko / Hard Core - Metal)  
  • MENDEED
  • (Skotsko / Metal Core)  
  • PRAHA / MATRIX CLUB / 29.10.2006 / 20:00

Matrix club, N.S.E.F. Production a agentura MAFO s.r.o. Vám přiváží absolutní legendu světové metalové scény, anglickou zběsilou formaci NAPALM DEATH !! Jako hosté se na celém evropském turné představí respektovaná holandská hard-core/metal formace BORN FROM PAIN a MENDEED.

NAPALM DEATH (UK)

NAPALM DEATH jsou jedna z kapel, která vymyslela a formovala moderní metalovou scénu. Jsou nazývání jako otcové hudebního stylu Grind Core. Kapela vznikla v roce 1982 v anglickém městě Ipswich jako běžná Heavy Metalová kapela, aby postupně přetvořila svůj sound do formy extrémního zvukového výpadu s prvky metalu, Noise, Punku a Hard Core v kombinaci s démonickým vokálem. První album ´Scum´ bylo vydané v roce 1987 na jejich vlastní vydavatelství Earache Records. Toto album okamžitě ovlivnilo metalovou scénu na celém světě a kapela se stala  velkou atrakcí všude, kde se objevila. NAPALM DEATH absolvovali své první větší turné po Anglii a Evropě. ”MVe stejném roce NAPALM DEATH nahráli legendární ´Peel Session´ s legendárním DJ Rádia BBC Johnem Peelem. Ještě v průběhu tohoto roku kapela prošla několika změnami v sestavě. V roce 1988 vyšlo album ´From Enslavement to Obliteration´a NAPALM DEATH se stali ještě slavnějšími. Toto album obsahovalo 54 skladeb (!!!), některé z nich byly pouze několik sekund dlouhé. NAPALM DEATH od této doby pravidelně vystupují po celém světě včetně USA. Legendární byl jejich bonus split singl s kapelou Electro Hippies, na kterém měly obě kapely skladbu jednu sekundu dlouhou !! V tento rok odešli dva členové, Lee Dorian založil skupinu Cathedral a Bill Steer založil legendární formaci Carcass. V roce 1990 vyšlo album ´Harmony Corruption´, které již nemělo tak extrémni zvuk. Toto album se nesetkalo s tak vřelým přijetím, jako alba předešlá, a tak se kapela rozhodla ve stejném roce vydat EP ´Mass-Appeal Madness´, které se opět vrátilo k extrémnímu zvuku a uspokojilo věrné fanoušky skupiny. Poslední ze zakládajících šlenů NAPALM DEATH Mick Harris odešěl v roce 1992 a založil temně elektronický projekt Scorn. Tento rok vyšel singl, koververze skladby od Dead Kennedys ´Nazi Punks Fuck Off´. V roce 1994 se NAPALM DEATH spolu s Fear, Emptiness a Despair odctili va americké hitparádě Top Ten díky učinkování na soundtracku k velice úspěšnému filmu Mortal Kombat. Mini LP ´The Greed Killing´ vyšlo v roce 1995 jako předznamení LP ´Diatribes´. V roce 1997 vyšlo album ´Inside The Torn Apart´, které bylo v roce 1998 následováno živou nahrávkou ´Bootlegged in Japan´. NAPALM DEATH absolvovali velké světové turné v roce 1999 na podporu alba ´Words From the Exit Wound´, které bylo velice fanoušky velice dobře přijato a zároveň bylo posledním albem vydaným u vydavatelství Earache Records. Ve stejném roce vyšlo albumu s koververzemi ´Leader Not Followers´. V roce 2001 vyšlo u vydavatelství Century Media velice úspěšné album ´Enemy of The Music Business´, v roce 2002 ´Order of The Leech´, v roce 2004 pokračování ´Leader Not Followers – Part II.´ Zatím jako poslední počin vyšlo album ´The Code is Red... Long Live The Code´. NAPALM DEATH vydali ještě velké množství různých mini LP a singlů a v průběhu své kariéry absolvovali neuvěřitelné množství turné a festivalů po celém světě.

BORN FROM PAIN (HOLANDSKO)

Skupina BORN FROM PAIN vznikla v roce 1997 po na troskách rozpadlé skupiny Feeding The Fire. Rob (bývalý člen skupin Point Of No Return, Feeding The Fire, Backdraft a Wheel Of Progress) se spolu s Wouterem (bývalým členem skupin Feeding The Fire, Serve a Quarantine) a s Che rozhodli založit novou Hard Core skupinu s přímočarým a úderným soundem. Nová kapela byla pojmenována BORN FROM PAIN. Ten samý rok začala kapela poctivě hrát po celé Evropě a velice brzy si získala patříčný respekt. Jejich moderní energetický NY-Hard Core s metalovými prvky si brzy získal velké množství fanoušků po celém světě. Ve svých textech popisují své frustrace a zlost na současný svět.

Za 8 let své existence vydali BORN FROM PAIN 4 alba : ´Immortality´(mini CD), ´Reclaiming The Crowd´, ´Sands of Time´ a aktuální ´In Love With The End´.
Na podporu svého prvního alba jeli evropské turné s Hatebreed a Eastpack Resistance tour. Na podporu alba ´Sands of Time´ jeli turné po Evropě s Terror, Madball a odehráli několik velkých evropských festivalů. Jejich třetí album se nahrávalo v legendárním studiu Tue Madsena Antfarm, které bylo podpořeno 1,5 ročním vyčerpávajícím headlinne turné společně s Zero Mentality. Dále BORN FROM PAIN jeli společné turné s Six Feet Under a Soulfly a absolvovali legendární Persistance tour s Hatebreed, Agnostic Front a Napalm Death. V létě 2006 se BORN FROM PAIN představili na největších letních hudebních festivalech, jako např.   
Wacken Open Air, With Full Force, Earthshaker Festival a spousta dalších.

BORN FROM PAIN na podzim 2006 absolvují velké světové turné na podporu posledního alba ´In Love With The End´ a v rámci tohoto tunré se pžedstaví i v Praze !

MENDEED (SKOTSKO)

MENDEED je novou akvizicí stáje Nuclear Blast Records. Tato skotská formace popisuje svojí tvorbu jako Metal Core, nicméně je označována za kapelu, která v rámci tohoto stylo dělá něco nového a inovativního. Vnášejí do Metal Core prvky kytarových sól alá Iron Maiden. MENDEED uspokojí fanoušky stylů metalcore, melodic death, thrash a hardcore. Taková menší srážka SLAYER s IRON MAIDEN. MENDDED jeli společná turné s ANTHRAX, CRADLE OF FILTH, SLIPKNOT nebo TRIVIUM a chystá se na velké turné s NAPALM DEATH + BORN FROM PAIN. MENDEED video se pravidelně objevuje na MTV "Headbanger's Ball" a "120 Minutes". Aktuální album "This War Will Last Forever" vyšlo v Červenci 2006 a MENDEED ho budou propagovat i v Praze !!

Více informací :


Zveřejněno: 02. 10. 2006
Přečteno:
3607 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář