Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
LLYR

LUNATIC GODS - The Wilderness CD 2001 - Shindy Productions

Máte rádi pestrou muziku plnou zvratů a našlapanou nejrůznějšími nástroji? Pak bude CD Wilderness pro Vás zřejmě to pravé ořechové.

Kapela Lunatic Gods není na ug scéně žádný nováček. Její vznik se datuje až někam k roku 1993 a na svém kontě mají již několik CD, EP a MC.

Musím přiznat, že jsem Lunatic Gods naživo nikdy neviděl a myslím si, že mají pěkný problém vtěsnat se na standartně malé klubové pódium :-), zvlášť pokud s sebou ještě vozí hostující muzikanty, kterých je na CD jak máku.

Styl, který můžete na CD slyšet sami LG pojmenovali Atmospheric Death / Doom / Black / Art Metal. Nevíte, co si máte samou radostí vybrat? No já osobně bych se přikláněl k tomu death / doomu a našlo by se zde i dostatek toho Artu. Nálada celého CD se točí kolem těžkých mollových melodií, kde velký prostor dostává sólová kytara, klávesy a další neobvyklé nástroje. Z některých takových můžu jmenovat například sitar nebo digerido. Deathmetalový vokál postupně přechází v blackového "havrana" a velmi častý je také čistý zpěv. Jak se u kapel tohoto stylu sluší, tak i na CD Wilderness je plno vyhrávek na čisté kytary, které pěkně dotvářejí propracované aranže jednotlivých skladeb. Celkový dojem z nahrávky je velmi příjemný. Je to prostě hustá muzika. Nemyslím tím z hlediska tvrdosti, ale spíše její pestrost jak v nástrojích a melodiích, tak i v rozmanistosti vokálů.

Musím říct, že i když LG neplodí hudbu, která by mi byla přímo vlastní, tak jsem si našel na jejich CD dost pasáží, které považuji za geniální nápady co se týče aranží i postupů. Je nesporné, že LG jsou muzikanti jak rukama a nohama, tak i srdcem. Pevně věřím, že takových lidí se pohybuje v CZ a SK undergroundu víc.

 

http://www.lunaticgods.sk


Zveřejněno: 23. 12. 2003
Přečteno:
3761 x
Autor: Bendis | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář