Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
LLYR

DELIVER, 5 SYMBOLS, RITES OF UNDEATH, RETURN TO INNOCENCE, MARTYRIUM CHRISTI, GREEDY INVALID, ALIENATION MENTAL, ONANIZER, MATER MONSTIFERA, HXCXF, INGROWING, BAD FACE

Sluníčko svítí, po dešti a zimě ani vidu či slechu, jenom trošku silnější vítr, ale jinak nic, co by nasvědčovalo, že se koná další ŽVP. To je moc divný – každej by pochopil že je něco v nepořádku, páč povětrnostní podmínky nejsou v době konání tohoto festiválu většinou nikterak příznivé. Mno, smůla si ale i tak vybrala svou daň, aby to celé zkomplikovala, jako vždycky, takže z původní sestavy, která byla slibována se vypařilo hnedle několik kapel – obě rakouské - GODDAMNED X i DARKFALL(vokalista utrpěl vážné zranění). Vypadli bohužel i DESPISE a na závěr nedorazili ani AGONY. Pořadatelům se sice podařilo sehnat velmi dobré náhrady v podobě ONANIZER a HXCXF. Ale i tak jsme byli ochuzeni o dvě kapely což je škoda.

Pro tentokrát jsem se vyzbrojil nejmodernější hi-tech výzbrojí v podobě diktafonu, tudíž jsem všecka svá moudra zaznamenával hnedka za tepla, aniž bych na cokoliv zapomněl – tudíž se nemusím zdlouhavě a namáhavě rozpomínat kde sem to včera byl, s kým a co se tam dělo…a radši i pomlčím o tom co jsem tam pil a odpustím si i své vysoce inteligentní a sofistikované vtípky a glosy, tak typické mému humoru (něco na způsob Jana Wericha) páč by to mohlo zase některé útlocitné čtenáře pohoršit (hahaha).
 
Jelikož byla na plakátech spousta vykřičníků okolo toho začátku ve 13:30, tak jsem vystrašen ze vzmáhajících se organizačních schopností pořadatelů, kdy minule vše klapalo jak na drátech, přidal do kroku a abych svým neuvěřitelně rychlým, ladným a krásným způsobem doskotačil skoro jako Bambi na svých, štíhlých nožkách naprosto v čas do vylidněných prostorů Housova mlýna, kde bylo ticho, mír a skoro nikdo.
 

Kouknu na rozpis kapel a seznávám, že někdo chybí a někdo zase přebejvá, ale dík svému filozofickému postoji k životu to beru jakožto nutný zvrat v jinak zaběhnutých rutinách mého bytí. Jsa oblažen přítomností lidí mě známých vyrážíme za kulturou do sálu – na DELIVER – ti jsou domácí, tedy z Tábora, a nikdy sem o nich a ani od nich nic neslyšel, tudíž jsem byl zvědav. Návštěvníci pojímají začátek tohoto festivalu spíše jako expozici v Národní galerii, páč všichni jen stojí a koukaj - k pódiu se skoro bojí přiblížit. Druhému kytarákovi vypověděla službu technika, takže si odskočil z pódia s ne příliš nadšeným výrazem ve tváři. Přestává se hrát a všichni jdou radit co je blbě a kde je to pokažený a jak to spravit. Po pár minutách to nějakej šikula vykoumal co že tomu bylo, tudíž se pokračuje dál, ale čas vymezený pro DELIVER byl skoro vyčerpán onou technickou pauzou tudíž toho moc nezahráli. Z té špetky co předvedli bych usuzoval, že před nimi je ještě štreka co by kostelníkův Honzík kamenem dohodil a zbytek došel – prostě šedavý thrash/death metál jakýho je až moc.

5 SYMBOLS – emo HC/thrash masírka, pokud se nemýlím. Zpěvák se snažil rozhejbat ty postávající mrtvoly okolo(diváci) a celkem se mu to podařilo, dokonce k němu po jeho výzvě přišli i blíž. Dával do toho opravdu hodně (repráky by mohly vyprávět – tím je ovšem myšlen jeho akrobatický výkon v jejich (h)různém přelézání, ne to jak do nich řval, páč jeho zpěv moh bejt vytažen o dost vejš – docela zanikal.
 

RITES OF UNDEATH – tito melodičtí black/deathálisti konečně dorazili, a první odvážlivci začínají pařit, slušně se nám zaplňuje prostor jak pod pódiem tak všude okolo. V průběhu setu si začínám více všímat výzdoby sálu, než produkce na pódiu, ale většina přítomných je očividně a ušislyšně(?!) spokojena.

RETURN TO INNOCENCE – lidi zase nějak upadli do hybernace a rozprchli se do pryč. Ti co zůstali si ale mohli vychutnat tragédii a smutek, stesk a nevlídnou atmosféru téměř na sebevraždu ze začátku i s dobrým zvukem (konečně), kterej ale ke konci zase zalezl do kopru.

MARTYRIUM CHRISTI – zde věnuju prostor určenej na reportění o nich na nadávky směrem ke zvukařům! To co s tim provedli byl hnus!!! Nevim kdo jim radil jak co udělat, ale nejspíš to byl někdo od MANOWAR nebo co, páč tak moc kurevsky nahlas to bylo. Uplně mi z toho drnčely zuby, fuj! A to sem stál celou dobu u jejich pultu, nedovedu si radši představit co to muselo bejt, byť jen o pár metrů blíž, u pódia. Vydržel jsem celej set, ale škoda mluvit.
 

GREEDY INVALID- Všichni nejspíš odběhli relaxovat někam do lesů zalehnout k zurčícím potůčkům po protrpěném hlukovém martýriu (:-)), protože na GI nezbylo věru mnoho lidu. Já jásám a blahopřeju pořadatelům za tento dobrý tah se zařazením i jiného stylu než na jaký jsme na Žižkovi zvyklí – temný doom rock působil jako balzám na duši. Za pozornost stála pěvcova jistota přednesu a celé uvolnění a zmírnění jaké tento band přinesl. Zvuk byl (zázrakem) supr a ve snesitelnejch hodnotách a ještě jednou chválím jejich účinkování zde (do budoucna jsem jen a jen pro více takovýchto inovací –příště třeba nějakej hip hop, nebo nějakého písničkáře…no, to už je moc, už mlčim, no….)

ALIENATION MENTAL – Kotel jako prase, zvuk v pohodě a pařba jako blázen. Na živo není ani jejich tvorba tak moc „divná“(myšleno tak jak psáno) jako z CD (který právě poslouchám :-))). Prozatím nejlepší vystoupení – dokonce i závistivý Corbow si ukradl trochu té jejich slávy a úspěchu a vetřel se na pódium sdělit nám, že AGONY nepřijedou a že přijeli jiné kapely a že…pak ještě Mentály překrtil na Dementy a pokračovalo se dál.
 

ONANIZER – Neprobíhala sice tak gigantická až mamutí pařba jako na Dementy, ale o to více jsme se pobavili a zasmáli – to vám byla legrace, až jsem se za břicho popadal, to je ten jemný a citlivý humor jaký by ani tatíčka Masaryka neurazil. Dověděli jsme se i proč vlastně ti Onani tak dobře vypadají a co pro to dělají (nic). Někdo by dal možná přednost více muzicírování než kecům, ale musíme si uvědomit, že my jsme tam byli pro Onanizer, a ne on pro nás, že? :-)

MATER MONSTIFERA – Hráli asi nejvíce potichu (předtim jsem to domluvil s Yvorem ;-)) V Majdeňácký „Run to the Hill“ opět zahostoval Corbow (ten člověk očividně potřebuje být viděn :-))) a zase to bylo to co si fans žádali. Já bych byl pro oživení repertoáru – přijde mi že se furt hrajou ty samé skladby – přidal bych nějaké grindovější a kratší a bez kláves a make-upu :-)))))))))))))))) (a spousta dalších smějících se malých tváří…)
 

HXCXF - Důkaz že i s málem se dá dělat velkej kravál – bubenmajstr neměl pomalu do čeho třísknout a kytarista musel dřít za dva a pak už jen zpěváci, z nichž jeden se tak styděl až se schoval do publika. To ten druhý se nám chtěl předvést tak moc, že nám ukazoval i svou prdýlku v trenýrkách. Dobrá show, hodně spontánní a až do roztrhání těla. Tento dovětek moc nepoužívám (páč nevim co znamená :-)) ale sem se hodí víc než kam jinam: grind as fuck!!!

INGROWING – Kytarák Rob dal přednost narozeninám své matky před tlupou ožralejch Táboráků a póvlu (nekamenujte mě ;-)) z širého okolí a tak si všecku slávu nechali Vlakin, Zbyňa a Eddie jen pro sebe. A že to byla nějaká sláva! Kotel byl životu nebezpečen, dostalo se i na ministagediving a všecky možný hity, jaké toto kombo má. Nejvíce se samozřejmě chlubili Ingro tím nejnovější cedlem, takže sem si ho hned musel jít koupit. Vlakin dobře si vědom pozice megastár vysomroval nejdřív doušek pivka a posléze kelímek celej…jak vidno , když se člověk snaží tak na stará kolena se vám podaří to po čem celý život toužíte.
 

BAD FACE – Ze začátku mi jejich HC/death trhal uši, ale potom sem si buď zvyk nebo co. Hodně lidí pařilo z posledních sil, okolo leželo pár vytuhloušů. Nejzajímavější mi na celém jejich setu přišla monstrózní postava pěvce, chladným mě nechal i cover od SFU – Human Target. Je pravda že už sem byl unaven, tak snad někdy příště.

Nevím kolik bylo přesně lidí, ale Housův Mlýn by jich ještě pár desítek snesl. Velké fuck patří zvukařům (to jsem dostal za úkol od Saliho, hehe), obrovské dík patří pořadatelům (byl sem tam zadara, tak musím lézt do zadku, že?:-)) a megagigantické až intergalaktické pochválení zaslouží dobře zásobená distra, která kdykoliv jsem šel kolem, skýtala nepřeberné množství věcí, kterých jsem si dříve nevšiml. A to je asi tak vše co jsem chtěl sdělit městu i světu. Libám vás a přeji hezké svátky.

Zveřejněno: 26. 09. 2006
Přečteno:
3634 x
Autor: Kýbl | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

08. 10. 2006 13:38 napsal/a pán v klobouku
to Duf
zapoměl si podotknout, že při vystoupení zmiňované kapely, byl najat R. otec, aby vylejzal z rakve...(zdroj Krysák)
05. 10. 2006 18:43 napsal/a Dufus
píšničkář
náhodou jirka dřív koketoval s metalem, už je to dřív, ale hrál nějakej gothic metal myslim na basu (desmodus nebo tak nějak), jednou jsem to i slyšel naživo a nějak mě to nebralo, zpíval tam rychlík a bylo to strašný, pak ještě hrál či hraje v jinejch kapelách, ale ty budou spíš rockový. já pevně věřim, že jednou dospěje ke grindu i s tou svou španělkou :-)
05. 10. 2006 18:29 napsal/a goro
2 Ifa
Ano, pri setu mistniho barda se peklo otevrelo a 7 cernych jezdcu zmizelo, protoze v jeho pritomnosti byli odsouzeni do role pouhych statistu... Ifa, tohle bys mel vydavat. To je zlo a rouhani :o) Ano, takhle nejak vypada apokalypsa. Minimalne pro usni ustroji. A soude dle ohlasu, prodej by byl znamenity. Ale zase ty problemy s cenzurou...
05. 10. 2006 15:31 napsal/a Hanka
to Bad Face
Ano, opravdu přišel. A řikal, že vám hrál někde v hodpodě a že vám slíbil, že na Mlýn přijde. Možná byl trochu zklamanej, že už jste tam nebyli, ale mylím, že početné obecenstvo mu to vynahradilo.
05. 10. 2006 07:34 napsal/a Kurty - Bad Face
Písničkář - rozuzlení
Ten lidový umělec opravdu přišel??? My jsme se šli s kapelou nadlábnout někam do hospůdky a on tam tak smutně seděl, že měl hrát na nějakých narozeninách a že ty lidi nepřišli. Tak jsme ho chtěli trochu utěšit, dali do něj bechera a ať spustí. Docela sranda. Jak říkal náš bubeník Skull: \"Kurva, sjezdil jsem celou Evropu, Ameriku, Japonsko, ale nikde jsem nebyl na BEFOREPARTY :-)\". Tak jsme ho z hecu pozvali i na Mlýn. Škoda že jsme nemohli zůstat i na afterparty, ale čekala nás dlouhá cesta