Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

The FACELESS tour je nový výraz pro několikadenní turné zahraničních kapel, které v rámci svých evropských poutí zavítají k nám do ČR.

Agentura PRAY & KEEP QUIET pracující na principu DIY se bude pokoušet prezentovat dosud neznámé nebo méně známe spolky, o kterých se domníváme, že stojí více než za pozornost. Debutovým počinem mělo být turné francouzských death grinderů HAPPY FACE, kteří v září vyrážejí na měsíční pouť Evropou na podporu nové desky a protože se známe s kapelou osobně, nebylo co řešit. Bohužel však nastali komplikace, jelikož se HF rozcházejí s labelem ANTICULTURE, byla rovněž zrušena česká a britská část tour. Nezbylo nic jiného, že kapelu přesvědčit, že je vše zařízené a podchycené a tak se ukázalo, že HF nakonec dorazí. Na poslední chvíli se však vyskytly i problémy v kapele, takže CZ část tour byla nadobro zrušena. Na štěstí jsem hned navázal kontakt s neméně skvělými INHATRED, takže zabookované ternmíny nevyjdou vniveč! Jako support pojede česká brutal deathová squadra SMASHED FACE a na dvou místech se představí také newyorští MUCOPUS.

INHATRED - Kořeny francouzských INHATRED sahají do roku 2000, o čtyři roky později je vypuštěno první EP kapely s názvem "Olena". V té době ještě nikdo moc netušil, že se zrodila nová naděje, která vedle kapel ZUBROWSKA, HAPPY FACE, GOJIRA, FATE či GTI bude Francii reprezentovat na poli moderní metalové scény. Po více než 50 koncertech, na nichž se potkali s takovými spolky jako Mastodon, Converge, Daughters, Nasum, 100 Demons, Comity, Most Precious Blood nebo Turmoil nahrávají začátkem roku 2006 album "10 Seconds Before Sunrise", které masteroval Allan Douches (Converge, Norma Jean, Thrice, The D.E.P, Mastodon, Sepultura...) z West West Side music v New Jersey a jenž vyšlo u Several Bleed Records, jež se nyní zaměřuje na samé nadějné talenty. České publikum mělo možnost porvé se setkat s INHATRED prostřednictvím klipu v pořadu MADHAUSE. Jedinečná kombinace metalu a hardcore od INHATRED nabízí v jednom lásku, nenávist a vášeň.

SMASHED FACE je jméno, které je na naší, ale i světové scéně stále více skloňováno a pro milovníky brutálního death metalu v kombinaci s hardcorem by nemělo být neznámé. Výrazněji se kapela do českého UG zapsala debutovým albem "Human: Earth Parasite" vydaným na značce NICE TO EAT YOU recs v roce 2004. Kapela sklízí pozitivní reakce, hraje množství koncertů a na podzim 2005 jede evropské turné po boku WASTEFORM a INSIDIOUS DECREPANCY a najaře 2006 dokonce i ukrajinské turné. V červnu 2006 vychází dvojka "Virulent Procreation" a sklízí neméně skvělé reakce. Na podporu desky kapela podniká The FACELESS czech mini tour a několik dalších tour příští rok.

The FACELESS czech mini tour 2006:

INHATRED (fra)

SMASHED FACE (cz)

PRAY & KEEP QUIET, schizofred@quick.cz, icq: 201 815 532, tel: 776 192 783


Zveřejněno: 14. 09. 2006
Přečteno:
3377 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář