Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

MORTIFILIA - Christ Hunt CD 2002

Sakra asi mi píská v uších či co. Aaaaaaaa. Nebo se mi brousí CD-ROMka????

Tak ne, kdepak, už chápu. To intro má zřejmě naladit posluchačovy uši na správnou frekvenci a připravit ho na pořádnej humbuk. No a je to tady, nemýlil jsem se. Mortifilia již odpálila titulní věc alba. Kluky znám již delší dobu, a i když není toto CD již úplně nažhavená novinka (rok 2002), tak jsem velmi mile potěšen, že stále existují kapely, které se nebojí technického thrash/death metalu v severském stylu.

CD čítá celkem 7 věcí, které jsou naprosto dokonale nabité energií a jakousi surovostí. Muzika je i přes velmi svižná tempa dost technická a musím konstatovat, že ten, kdo si troufne takhle hrát, tak musí již nějaký ten pátek kytaru či paličky v rukou držet. Velmi melodické kytarové riffy s rychlými výjezdy vynikají pěkným surovým zvukem a jsou podpořeny "kovovou" basou. Bicí jsou na velmi vysoké úrovni a to vše podtrženo sečteno, znásobeno hrubým hrdelním vokálem dává jednoznačný výsledek: "Kvalitu".

Kompozice jednotlivých skladeb je velmi nenásilná a je vidět, že si kluci opravdu dali práci s aranžemi. Převážně rychlá tempa, která občas přejdou až v brutální "klepačku", jsou nápaditě v různých pasážích zpomalována a přelévají se z rychlých "trsaček" do pěkně hutných riffů. V žádné skladbě nechybí chytlavý refrén a hezky melodické kytarové sólo.

Na CD Christ Hunt mě mrzí jedna věc. Velká škoda, že se klukům nepodařilo vydat CD jako lis. A taky to sakriš trvá jen necelých 26 minut. Tak teda doufám, že se Mortifiliáci napříště polepší :-). Kromě těchto drobných neduhů jim totiž nemohu nic vytknout. Hrajou muziku, kterou chtějí a především to umějí. Kdo jste je ještě neviděl či neslyšel.........najděte si je, vřele doporučuji.

 

http://mortifilia.webpark.cz

 


Zveřejněno: 27. 12. 2003
Přečteno:
3713 x
Autor: Bendis | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář