Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

ARMISTICE – Roots Of Evil CD 2005, Bad Land Records

Armistice dosud zrealizovali pět cédes, odehráli řadu koncertů i se zvučnými jmény (Tankard, Destruction) a od roku 2004 mají baskytaristku (album ale ještě stihl nahrát basák bývalý). I když tahle německá parta datuje svůj vznik do roku 1992, do širšího mezinárodního povědomí ne a ne se dostat. Právě letošní podzim by měl ale tenhle stav změnit, protože Armistice vyrážejí spolu s rakouskou HC bandou Bodai na turné, které kromě Německa (8 štací) zahrnuje Rakousko, Švýcarsko, Slovinsko a dokonce dvakrát Česko.

A na co můžou návštěvníci 28.9 v Kainu v Praze nebo 29.9. na Křemelce ve Strakonicích těšit? Zjednodušeně řečeno – na klasický thrash metal, že klasičtější už ani být nemůže. Důkazem je loňské CD Roots Of Evil. Armistice stojí pevně na zemi tam, kde stáli Slayer či Metallica před nějakými 20 lety. Třeba refrén druhé Rabies mi připomíná Jump In The Fire od Metallicy, další skladby by se zase neztratily na South Of Heaven a úseky v Doggy Style mi dokonce přijdou jako Debustrol. Takže stylově máme jasno – a jak je to zahraný? Překvapivě dobře. Výše uvedené kapely, možná s výjimkou té české, slouží coby inspirace, nikoliv zdroj kopírování – Armitistice jsou natolik rozumní, aby věděli, že kopírka dnes nemá šanci oslovit. Z tvrdého spodku a zatěžkaných rifů co chvíli vyjede pěkné sólíčko, z rychlého tempa se nenásilně zpomalí a naopak. O zpěv se stará pouze jeden člen, jazyk má Stefan asi poladěnej rašplí, takže z drážek se ozývá pěkně hrubej hlas, ale k danému stylu dobře padnoucí.

CD navíc obsahuje multimediální stopu s videoklipy, skladbami v mp3 atd. První klip, ke starší skladbě Sympton Of The Universe, je klasický koncertní záznam. Druhý, černobílý, je točený asi ve zkušebně, kapela opět s nástroji. Proč je celé album obsaženo i v empétrojkách nechápu, fotky a texty samozřejmě vítám. Vítám i poměrně dobrý sound, hlavně bicí mají zvuk přímo parádní. A chválím za dobře odvedené promo aktivity (vzorový promopack).

Příznivci osmdesátých let minulého století si na desce určitě najdou své koně a ostatní ať zkusí koncert, třeba je tihle Němci dostanou na svou stranu. U mě jsou zatím na dobré cestě.

Čas: 39:59

Seznam skladeb:

  1. Child Soldier
  2. Rabies
  3. Berserk
  4. Nail Me To The Cross
  5. Trail Of Fear
  6. Leaving The Battlefield
  7. Doggy Style
  8. Return Of The Agressor

http://www.armistice.de


Zveřejněno: 12. 09. 2006
Přečteno:
3493 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář