Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
INSANIA

HAVE A BRUTAL NIGHT! CD-R 2006, Corpsefire + Neverheard distro

Osmnáctka úplně neznámých a částečně (pro nás) exotických kapel na maďarské kompilaci – tak to tady ještě nebylo. Na ploše 75 minut je naládováno po jedné skladbě od každé party. Jednoduchý booklet obsahuje kontakty na všechny bandy a původ skladeb, ale nemám sílu projíždět 18 webů a hledat podrobnosti o spoustě zbytečných mučitelů hudebních nástrojů. Tím jsem snad lehce naznačil, že najít tady kvalitu je věcí nelehkou.

  1. SHARIMOTH (Norsko), Utukki Limnuti: (Summoning of the Seven) – ani Norsko není pokaždé zárukou prvotřídní kvality, byť v rámci tohoto sampleru stojí seveřané na stupních vítězů. Technický death metal s množstvím zvratů, změn tempa a expresívním vokálem /5/.
  2. VORKUTA (Maďarsko), Journey in the Night (Raw Mixed Version) – blackový kolotoč, bzukot kytar, chaotické tempo, občasné zvolnění, nehorázná stopáž a chrčící zpěvák /2/.
  3. MYSTIFIER (Brazílie), Beelzebub (Live) – špinavý metal n roll, snad u Venom se pánové nechali inspirovat, zvuk totálně v háji, stále stejné střední tempo /2/.
  4. AMON DIN (Srbsko a Černá Hora), Umbra - po dvou hrůzách konečně smysluplná muzika, melodické pasáže s kytarovými vyhrávkami střídají úseky s hlubokým murmurem, snad mix speed a thrash metalu, i klávesy se zapojují a song odlehčují, tohle je asi nejlepší z celé téhle nepovedené skládačky /6/.
  5. AMPUTATOR (USA), Nuclear Fucking Deathcult – kolovrátkový black masakr s odpudivým zvukem a bez jakéhokoliv zajímavého nápadu /2/.
  6. CADAVERIC CREMATORIUM (Itálie), Jesus Virus – rychlý death s utopeným vokálem, ale hudebně to není zas tak špatné, chtělo by to lepší zvukové ošetření, nápady zajímavé, bicí smrtící /5/.
  7. EK (Mexiko), Escorpión Armado (Tlahui Colotl) – divný thrash / death / doom metal s divným zpěvem, zaujme využití nějakého domorodého chrastítka a mumlání šamana, nebo co to je, na závěr /3/.
  8. KRATORNAS (Filipíny), Tribal Satan – zběsilý black metal s otřesným zvukem, kvílející kytara, utopený skřehot /2/.
  9. RABBATH AMON (Jordánsko), Disciples of Cain – i v Jordánsku se hraje metal, proti Filipíncům poslouchatelnější, stylově snad špinavý thrash, opět nic moc zvuk, kromě špinavého hlasu i čistá deklamace a slušné kytarové sólo /4/.
  10. EXEKRATORIO (Bolívie), Victory or Valhalla – nééééé, tohle opravdu poslouchat nelze, to je zvuk jak z prvního dema Master_s Hammer (a to nemyslím Finished, ale Rituální vraždu), navíc hudební mizérie ... to snad nemůžou myslet vážně, kříženec blacku, deathu a nevím čeho ještě /1/.
  11. SILENT KINGDOM (Bosna a Hercegovina) – hm, alespoň ze začátku to zní zajímavě, ženský operní hlásek střídá melodická kytarová práce, dusot bicích, vcelku slušný zvuk, dobrý rif, k tomu mužský chraplák – konečně zase něco, co má hlavu i patu a celkem solidní zvuk /5/.
  12. ALFA ERIDANO AKHERNAR (Mexiko), Fireblast – death metal se špatným zvukem, ale se slušnou střední melodickou pasáží, hlas murmuroidní, nezní to až tak zle, tenhle aztécký war metal /4/.
  13. ORIFICE (Itálie), Macumba – tak i Italové mají bídný sound, death / grindová splašenost a nějakým bubínkem čmajznutým v orientu /3/.
  14. BEYOND THE RAGE (Itálie), Scars Inside You – a další požírači makarónů, zvukaře nepouštět už nikdy více do studia, protože zmršil co se dalo, bicí nesmyslně vytažený nad vše ostatní, stylově jednoduchý monotónní death / thrash metal s uječeným řevem ... přitom kytara hlavně v druhé polovině nehraje úplně marně, ale po krátké světlé chvilce to zase padá do nikam /3/.
  15. EMPHERIS (Polsko), Flamethorns – tuctový death / thrash metal, zatěžkané rify, celkem srozumitelný vokální chlívek, opět nečistý zvuk /3/.
  16. CORPSEROT (Maďarsko), Black Winds of Gehena – pořád stejná grindová rubanice s chrčícím vokalistou, vůbec nechápu, co tím chtějí říct /1/.
  17. AQUER (Chile), Fullmoon Rites of Sabbat – tohle zní jak první zkouška nesehrané kapely, snad pokus o black / thrash, zvuk úděsný, jak tohle někdo může vypustit do světa? /1/.
  18. AGE OF AGONY (Maďarsko), The Prime – doom na závěr, trocha melodií, pomalý rytmus, odříkávaný text jak ze záhrobí, žádná sláva, ale proti většině materiálu se to aspoň nechá poslouchat, navíc skladba končí docela příjemnou vybrnkávačkou na španělku /5/.

Vydržel jsem to třikrát a ... dost. Snad jen pět průměrných kapel, zbytek hodně pod průměrem. Smysl podobných samplerů je diskutabilní, tento výběr pak pro mě prakticky bezcenný. Ani jedna kapela mě nepřesvědčila, že bych se měl poohlédnout po její tvorbě. Zlatá česká ug scéna!!!!!!

Čas: 75:22


Zveřejněno: 29. 08. 2006
Přečteno:
3294 x
Hodnocení autora:
3 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář