Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Republiku bičovaly deště a to nebylo moc dobré znamení a těm, co pamatovali minulý Obscene jistě nedaly spát bahnité vize. Ale grind je grind, festival Obscene Extreme kult a my nejsme z cukru.

Po práci legraci, jak se zpívá v jedné české oldschool grindovce a tak se v pozdním odpoledne vyrazilo směr Trutnov. Předběžné zprávy z Bojiště byly velmi pozitivní. Čtvrtkem se chystalo záhajit festival velké množství fanoušků a tak měl metalový DJ Dejvy vděčné publikum, které si jistě nevyjelo vyhledat klid do místího lesoparku. (Corbow)

Čtvrteční večer byl tedy ve znamení jednak reprodukované hudby a také dvou vystoupení. První živou show předvedl se svými co-workery Radek Kopel pod hlavičkou NPLMD. 50 minut totálního hluku přivedlo všechny za hranice všedních dnů :-) a někteří jedinci, posilněni zcela evidentně jinými mňamkami než pivem, byly ještě dál.(i když, teď mě napadá, jestli už tam nebyli předtím). Škoda, že nebyly slyšet některé industriální ekvilibristiky, protože hlavní hluk byl opravdu hukot s knoflíkem "volume" jak u Manowar - takže doprava.(Corbow) Naprosto skvělé vystoupení! Šílená dekadentní mše s hlavním kazatalem Radkem Kopelem, jemuž sekundovali dva pomocníci. Těžko se toto vystoupení popisuje, protože tohle se musí vidět a hlavně slyšet. Doma nemám ani jeden nosič této legendy (a že jich je...) a pokud bych ho měl, asi bych si ho příliš často do ovaru nehustil, ale živé vystoupení je vážně jízda. Ani nevím, kolikrát jsem jejich show viděl, ale vždy to stálo za to. A tento jejich set patřil mezi nejlepší. A dočkali se i zasloužených ovací. Ostatně, kde jinde než na Obscene Extreme by měli dojít ocenění. Fest začal rozhodně skvěle. (Goro)

Extreme piercing show studia HELL zahnal slabé povahy do spacáků. A "uchyláky" blíže k pódiu. Ve třech různě motivovaných vstupech předvedli kluci a holky vnitřnosti, half-strip show, ohnivce na chůdách a samozřejmě "hákováni" kůže nejenom na zádech. Při vytahování zahákovaných na řetězovu kladku běhal nejen mě mráz po zádech. Následná after párty se protáhla až do ranních hodin a na Bojiště se několikrát snesla mírná přeháňka. (Corbow)
Myslím si, že sličné zdravotní sestřičky figurovaly ve snech většiny přítomných pánů a měly za následek nejednu poluci :o) To nebyly zadečky, ale umělecká díla! Uf! (Goro)

V pátek ve 13:00 nastoupila první kapela festu ATTACK OF RAGE. Jejich zvuk byl ve znamení MESA Engineering a s velmi schopným bubeníkem to klukům grindovalo docela obstojně. (Corbow)

ETERNAL BLEEDING jsme vynechali a jali se korzovat po metal marketu...

WARGORE. Rubanice jako cyp. Brutální death grind hrnoucí se v těch nejrychlejších otáčkách. Na druhou stranu (the other side! :o) až budu vzpomínat na letošní ročník festu, rozhodně nebudou těmi, kteří mi vyvstanou v mysli mezi prvními. Celkem průměr. Ale fans se baví a to je hlavní. O zábavu se postaral i míč, který neustále létal nad hlavami přihlížejících. Některé výkopy byly zjevně inspirovány právě ukončeným světovým šampionátem a při některých "parádičkách" by i ty největší hvězdy zbledly závistí a začaly by se poohlížet po jiném sportovním odvětví. Jeden "shooter" se do toho opřel takovou silou, že v letové dráze následovala míč i bota. Paráda :o) Ještě že měl lehkou obuv. Pokud by podobný výkop provedl "schwartz" metalista v okované botce, mohlo by se jednat o smrtící projektil. (Goro)

Sympatická trojice JIG-AI nijak nevybočuje ze zajetého grindového směru a své vystoupení okořeňuje lidovkami z Čech. Takže "Pec nám spadla" a "Skákal pes přes oves". "Obřízku provedenou křovinořezem" však už ve zpěvník pro nejmenší asi nenajdete.:) (Corbow)

Během SMASHED FACE řešíme problém s odfouknutým altánem, takže tímto se Fredovi a spol. omlouváme...

D.H.I.B.A.C. se dvěma zpěváky předvedli ukázkovou grindcore show. Zaujaly hlavně melodické 
podklady a našláplé bicí, které se přelévaly přes různé stopky z rytmu do rytmu. Pěkně jsem si pokýval hlavičkou a houževnatý dav fans se mnou. (IFA)  

Grindcoreový melodici LAMA TEMATICA šlapali jak pověstné švýcarské hodinky. Trojice si vystoupení zjevně užívala a basák předvedl neotřelou show. Chvílema jsem si myslel, že má epileptický záchvat a jeho páteř se stala neohebnou tyčí. (Corbow) Strhující koncík. (Goro)

WORLD DOWNFALL jedou v zajeté koleji předchozího nášlehu i když mi přišli drobet oldschooloví. Poté co dredatý zpěvák ukázal péro, tak si získal i zbytek předtím vlažného publika... (Márty)

NAILED nikdo z redakce neviděl, DISTURBANCE PROJECT nepřijeli a další na řadě jsou NCC. Jejich těžkotonážní grindcore jsem sledoval z nejbližšího místa. Pomalé a střednětempé hutné pasáže střídané semtam klepačkou si užívali všichni přítomní včetně četných skokanů... (Márty)

SPLITTER ze Švédska do toho šli od začátku pěkně zostra. Ovšem jakkoliv byla jejich hudba agresivní, udržela si podmanivou melodii, která vtiskla do jejich setu jasnou stopu. Nicméně nejsilnějším článkem kapely je zpěvák, který nejen že má brilantní barvu hlasu, ale ještě vytváří dobrou show. Tu doplňovali vášniví fanoušci neskutečnou pařbou a skoky z pódia. Jeden fanoušek se nakonec tak rozvášnil, že nám všem pěkně z pódia ukázal cara. Krom této nekulturní vložky výborný koncert.(IFA)

WASTEFORM v čele s charismatickým frontmenem, kterého na pódiu prostě nešlo nepřehlédnou hecovali pařivší dav k ještě větším výkonům. A to se jim docela i dařilo. I když hudebně se jednalo o průměrnou grindovku. (COrbow)

A přituhuje, INTERNAL SUFFERING nasadili laťku daleko výš, asi zatím nejrychlejší banda, skvělý brutal death metal. (Márty) Jsem totálně nadšen! Kolumbie vládne! Naprosto precizně odvedené brutal death metalové vystoupení. Tahle sebranka snese ta nejpřísnější měřítka. Pozorovat jejich set bylo fuckt zážitkem. Jasný důkaz toho, že jejich jméno není vynášeno do výšin nadarmo. Společně se Splitter zatím dočasné vrcholy festu. Ale spoustu toho ještě máme před sebou. Rukavice byla hozena... (Goro)

Tak od SINISTER jsem toho příliš nečekal. Ze zvědavosti jsem se šel podívat na pár věcí a už jsem tam zůstal. Ucházející představení této legendy holandského death metalu. Kdo si libuje v pravověrném death metalu staršíhu střihu, přišel si na své. A pod pódiem podobných jedinců bylo požehnaně. Tak zásadní desky jako Cross the Styx, popř. Hate už asi nikdy nenatočí, ale i tenhle koncík ukázal, že na svojí pozici na scéně mají stále právo a svému jménu ostudu nedělají. A pecka Sadistic intent potěšila. Jen mi tak napadá, že z původní sestavy nezůstal kámen na kameni... Ale když srovnám vystoupení předchozích Internal Suffering a Sinister, vítězí celkem bez problémů Jižní Amerika. A ta promítací plátna z obou boků pódia jsou naprosto super. Jedinci, kterým matka příroda výšky příliš nenadělila si přijdou na své. A stejně jako minulý rok i letos vše bylo prokládáno různými snímky. A nebo záběry z porodů :o). Uf, zase jednou jsem byl rád, že jsem pohlaví mužského... (Goro)

CRIPPLE BASTARDS. Uznávám, že je to ostuda, ale tohle vystoupení bylo mým úplně prvním setkáním s těmito sympatickými Italy. Ale byl jsem asi jediný nedotčený jejich tvorbou, protože Cripple Bastards měli, dle mého, největší kotel a i skokanů bylo požehnaně. Někdy byl pro ně celkem problém zahlédnout samotnou kapelu. Nadupané vystoupení s ohromným nasazením a zaslouženými ovacemi. Jejich DVD, které se už takovou dobu připravuje, bude stát za to. Kapela samozřejmě navlečená do italských dresů (možná přijeli rovnou z oslavy titulu). Zajímavé bylo, když na pódium vylezl jeden fan s dresem francouzkým. Samozřejmě měl dres Zidana. Ale hlavičky nerozdával :o). Další z vrcholů festu. (Goro)

DEAD INFECTION mám oproti předchozím Cripple Bastards naposlouchané a hodně jsem se na ně těšil. Ale čekal jsem o poznání více. Už jsem viděl vydařenější vystoupení těchto Poláků. Ale opět jsem byl v menšině, protože všichni kolem si libovali. Já si ale myslím, že tihle grindoví tatíci toho mohli předvést víc. (Goro)

Zato SQUASH BOWELS zabíjeli! Opět grind, opět z Polska, ale bavilo mě to. Naprosto super! (Goro)

Po SB hrály ještě 3 kapely, jmenovitě MINCING FURY AND GUTTURAL CLAMOUR OF QUEER DECAY, PRETTY LITTLE FLOWER a SAYWHY? žel nikdo z redakce už asi nebyl mezi živými...


Zveřejněno: 14. 07. 2006
Přečteno:
3699 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

17. 07. 2006 22:38 napsal/a Hanka
FOTKY
páteční fotečky on-line
15. 07. 2006 12:07 napsal/a marty
fotky
cuuus, pridani fotek neni opravdu v nasich moznostech zde primo na miste, fotky budou pridany behem tydne...
15. 07. 2006 10:29 napsal/a Yvor
FOTKY
Zdar... zdavim na OEF. Chtel bych poprosit o pridani nejakych fotek. Zatim se mejte a poradne si to uzijte.
15. 07. 2006 01:08 napsal/a manafob
...
koukam ze se chlapci a slecna pekne flakaji ... nebo je zmohl alkohol??? no rano at to rychle napravi :-)
14. 07. 2006 23:07 napsal/a Peklop Zlomocny
MOR
a ja chudak prave trpim na MORu. Nechtel jsem sem, jsem priozdralej a jsem uplne mimo. Ale aspon jsem slysel The Gathering. Nikoho tady jsem na odjezd na Obscene nepresvedcil :-( Grtrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr