Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Počasí nám přálo, ve výčepu 2 druhy piva a na Rejtech se opět sjeli blackmetalisti, aby uřezávali kozám hlavy. Nutno podotknout, že pár OPRAVDOVEJCH koz jsem tu viděl.

Co úvodem? Letošní AFOD se rozjel už ve čtvrtek takovou mini "before" party. Areál změnilo několik vylepšení a tak i tento rok to vypadá na velmi pohodový hudební zážitek. A pustíme se do online reportu...

ATRA CRUOR - zahrajme si oblíbenou hru. Cradle of Filth 100x jinak. (Goro) No nejsem si jist, ale minulý rok také otvírali. V sestavě došlo na několik změn - kytara, absence basy a změna na postu zpěváka. Zůstalo se u českých textů a hudebně jsem pochytil trochu příklon k silnější kytarové melodice. (Manafob)

DOWNGRADE - nám to trošku přisekali. A i oni se podle mě více věnovali melodice. Za zmínku stojí dáma na postu kytary. Jediné, co bych vytknul jejich vystoupení byl poněkud nařvanější zpěv, který se do kytarových podkladů moc nehodil. Asi by to chtělo o zpěvových linkách více popřemýšlet. (Corbow) A já bych doporučil kytaristce, aby se sem tam usmála, život je sice drsnej, ale že by až tak... (Johan).

HELFAHRT(D) - překvapení z "rajchu". Od západních sousedů toho nikdy moc nečekám a jsem rád za každou vyjímku. Sami svoji hudbu nazývají pagan metalem a s tím se dá celkem souhlasit. Kdo si lebedí v norských Kampfar, Helheim popř. německých Falkenbach, může být spokojen. Všechny zmíněné soubory po nocích (ve dne to není ono) uctívám, takže... Pravda, ke konci začíná úřadovat čubka jménem monotónnost, ale dá se to poslouchat až do poslední skladby. Drobné rezervy vidím ve zpěvu. Přesto zatím nejlepší kapelka. (Goro)

EUTHANASIA - Konečně jsem se dočkal svého šálku i já. Euthanasie velmi podařeně míchala melodické pasáže s nadupanějšíma  a čistý zpěv s drsným. Poprvé jsem pány a slečnu viděl i s hostujícím houslistou a stálo to za to. Zazněly nejlepší songy z Ceremony ... i z Requiem: Songs ... Čubka jménem monotónnost se nedostavila ani s přibývajícím časem, tudíž opět platí: zatím nejlepší kapela! (Johan)

SYCRONOMICA (D) - Jen co jsem přijel, hned jsem dostal na starost další kapelu. Ach jo...:D Atmosféričtí black metalisté německého původu nám jasně ukázali, že již nejsou žádnými začátečníky a svůj melodický black metal s klávesy předvedli ve skvělé formě a se skvělým zvukem. Celému tomu melodickému běsnění potom vévodil skutečně výtečný bubeník, který jednoznačně ukazoval, že sypačky typu Marduk mu nedělají sebemenší potíže. Vcelku příjemný zážitek, kterému nevím co vytknout. Rozhodně bych doporučil sehnat si jejich cd... (Dharm)

MORTIFILIA - Mno, po předchozím martiriu přichází léčba v podobě Mortifilie. V anketě Břitva jsem jejich debut Redemption dal na první místo v kategorii album roku a dnes bych nejednal jinak. Debut se prostě vydařil a jeho živé provedení nikterak nezaostává za cédesem. Kdysi jsem Mortifilii v jednom reportu přirovnal k Centinex a Dismember. Pravda, zvuk takřka totožný, ale... Poslední album Dismember jsem ani nedoposlouchal do konce a se slzou v oku při vzpomínce na klasické lahůdky (Like an ever flowing..., Indecent and obscene, Massive killing...) ho po několika skladbách vypnul. Oproti tomu Redemption mne baví i po mnoha posleších a mohu ho kdykoliv. A pecka Christhunt stále zabíjí. Jeden z vrcholů letošního ročníku. Ovanutí severskou death metalovou vichřicí přišlo vhod. Zástupcům "tre kronor" u nás vyrostla silná konkurence... (Goro)

MARTYRIUM CHRISTI - Spread my blasphemy, You bastards a k tomu spoustu novinek... Jestli jsem o Mortifilii napsal, že svým debutem u mojí osoby získali titul alba roku minulého, Martyrium Christi jsou na dobré cestě se svojí novinkou bojovat o to samé v roce letošním. Tedy, jestli letos vyjde. To čekání je nekonečné. S každým koncertem se mi jejich "mjůzik" líbí víc a víc. Death metalová řehole nejvyššího kalibru. (Goro)

F.O.B. - Táborská partička opět potěšila mnohé nejen hudbou, ale i vtípky mezi skladbami. Corbow tentokrát neperlil na téma supermarketů, ale hecoval pravé a levé divácké křídlo k pořádnému řevu ála silácké kapely typu Manowar. Lidi mu to celkem baštili, stejně jako baštili hudbu. U hudby tomu rozumím, ta je na vysoké úrovni a jede, u hecování bych to připsal na vrub pokročilejší večerní hodině a větší než malé hladině alkoholu v krvi. Z prvního CD zazněla Neverending projection a The horse blow job coby přídavek, většina skladeb samozřejmě pocházela z Default a zazněla i jedna zbrusu nová pecka. Lidi na konci setu nechtěli kapelu pustit z pódia a vyřvávání "efoubí, efoubí" znělo hodně dlouho. (Johan)

Pořádající MATER MONSTIFERA - stejně jako vloni s ohňovými efekty a stále s automatem. Ono to už asi jinak nebude. Dneska mi ale příliš nesedli, byť s dobrým zvukem a jakožto domácí asi zatím s největší podporou pod pódiem. Dneska mi přišlo, že tomu atmosférickému black metalu prostě něco chybělo... (Márty)

Na předposlední SOLFERNUS jsem se těšil obzvášť, když vloni nemohli vystoupit kvůli průtrži mračen. Naživo jsem měl jen tu čest na Brutalu a tam jsem si je dostatečně neužil. Že je to jízda, hlavně ze strany Tomáše Corna, to tu snad ani nemusím zdůrazňovat, jen se to asi kapánek hůř zvučí a bylo to znát, z poslední desky, která mě mimochodem dost nadchnula je to lepší, ale jinak to klukům hrálo jak sviňa! (Márty)

Právě hrají poslední ADOR DORATH a my to zřejmě pro dnešek balíme, neb je valná část redakce společensky unavena, dokonce opilý IFA si teď vlastnoručně zboural stůl,... uffff, já nemám slov.... končím... pokračování zítra.... (Márty)

ADOR DORATH vystoupili bez zpěvačky a to byl asi hlavní nedostatek, prostě to nemělo šmrnc, muzika se dostala tím pádem někam do průměru a s nastupujícím koncem se dost horšil i zvuk. Kladem jejich vystoupení byl snad jen fakt, že zpěvák se už na pódiu umí pohybovat a dělat dobrou show. Po konci produkce to vypadalo na slibnou afterpárty, nicméně někdy v půl třetí jsem se odebral do hajan... (Márty)


Zveřejněno: 23. 06. 2006
Přečteno:
3335 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

26. 06. 2006 08:30 napsal/a manafob
fotky
hurraaaaa super... tak jeste sobotu... a dej tam jeste vice nejakych bajecnych mimo muzikantu :-)
26. 06. 2006 00:01 napsal/a Peklop Zlomocny
fotky
kurnikshopa jsem nejskaredejsi a nejzmatenejsi fanousek
25. 06. 2006 23:19 napsal/a Hanka
fotky
Tak jsem se bičla a fotky z pátku jsou tady. Sobotu přidám v pondělí nebo v úterý.
24. 06. 2006 11:29 napsal/a marty
kachna??
jo kachna, to urcite,... jak to ze nejsi na fit of rage???
24. 06. 2006 08:33 napsal/a pigeon
opily Ifa?
tomu nemuzu uverit! to je jiste jen novinarska kachna! jinac si to tam radne uzijte! obscene se blizi:-))