Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

HAMMERHEART - Dreamworks CD 2006, Ride Production

 Aktuální CD slovenských HAMMERHEART má v podtitulu  větičku, že vše, co vám chybělo po vydání legendární desky The Numer Of The Beast, lze nalézt zde. Možná si stejně jako já řeknete, že je to příliš odvážné tvrzení a ptáte se,  zda Hammerheart svým slibům dostáli. Kapela na to potenciál jistě má, stačí připomenout 2. místo v soutěži Rock Made in Gambrinus v roce 1999, následované každoročním vystupování na festivalu Noc plná hvězd v Třinci či spoustu zkušeností, daných existenční dobou kapely, která je již 12 let.

Ale zpět k Cd. To obsahuje 8 songů, které se nesou na vlnách NWOBHM a kdo čekal poctivou heavy metalovou práci, může být  spokojen již od prvních tónů v úvodní Back From Serenity. Výrazná zpěvová linka a nápadité aranže s obligátním ohoho…ohoohohoo jsou jistě dostatečným receptem,  jak uvíznout v hlavě. Na živém vystoupení to musí být maso. Kdo čekal s druhým songem uvolnění a zpomalení (jak to u Iron Maiden bývá) , je na omylu. Poctivý koňský rytmus jak od samotného Harrise  a nejrychlejší věc alba.  Následující When Dark Dreams Became Reality už jen svojí stopáží (přes 7 minut) evokuje atmosféru „majdeňáckých“ opusů – pomalý rozjezd a pak svižná jízda v solidně sólujících kytarách. Balada Last Twilight je naopak nejpomalejší píseň alba a právě v ní si nemůžu pomoct, ale zpěv Denise Beláčika mi dost připomíná Kai Hansena. The Revival a Describe My Fate se vrací zpátky k rozjetému rychlíku směřujícímu k jasnému cíli – zůstat v palici co nejdéle. Opět za pomocí výrazných refrénů a poctivé heavy metalové kytarové práce. Titulní věc Dreamworks je opět z ranku „dlouhohrajících písní“, rozdělená na několik pomalejších partů,  aby  v závěru nastoupila na pořádný finish. Poslední Wanderings in Flames zní, jako kdyby vypadla z  alba Dance of Death od již zmiňovaných Iron Maiden.

Na albu jistě najdete solidní instrumentální výkony všech muzikantů a dost písní, jejichž melodii si budete broukat celý den. Solidní zvuk z HH studia a vkusný obal přidávají bodík k hodnocení. Vyjít tato deska před pár lety, určitě by se jednalo o bombu. Nyní působí poněkud nostalgicky, ale nenechte se mýlit. I tak strčí bez problému do kapsy 99% kapel, které tvrdě bojují o post na scéně zvané heavy metal.

Čas: 39:14

Seznam skladeb:

  1. Back From Serenity
  2. Strange Feeling
  3. When Dark Dreams Became Reality
  4. The Last Twilight
  5. The Revival
  6. Describe My Fate
  7. Dreamworks
  8. Wanderings In Flames

 

web: www.hammerheart.sk

CD můžete zakoupit ZDE


Zveřejněno: 04. 06. 2006
Přečteno:
3754 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář