Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Odpovídá Reef a představuje grind/death fest nedaleko Brna.

1. Představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest – stručná historie, dramaturgie, místo konání…

Ahoj, náš fest se jmenuje BIZARRE LEPROUS / ANTITREND fest. Letos (fest se koná v sobotu 24.6.) se jedná o 2. ročník. Loni se fest konal v Olomučanech u Blanska, letos jsme ho museli přemístit do areálu v Žabčicích (15 km jižně od Brna). Fest pořádá Roman z Bizarre Leprous Productions a kapela MINCING FURY. Jedná se čistě o death a grind jednodenní festival (letos bude hrát 13-14 kapel). Dramaturgie - ??? Co to je ??? J

2. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé (případně je fest přesunut do nové lokality), by určitě zajímalo zázemí – takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití, zboží… Chystají se nějaké významné změny proti minulému roku?

Oproti minulému roku je zázemí areálu určitě lepší. Možná spousta lidí ví, že se v tomto areálu každý rok pořádá tzv. „Žabčický masakr", což pro místní především punkovou komunitu je opravdu pojem. Jedná se o klasický „vesnický" areál, kde se pořádají všelijaké slavnosti a akce. Vejde se sem cca 500-600 lidí. Sociální zařízení přímo v místě + hospoda, která je součástí areálu – takže o pití a jídlo je postaráno. Možnost noclehu ve stanu na louce hned za areálem (cca 100 metrů), příp. v místní ubytovně. Na akci se chystá spousta distrařů, takže o prodej UG materiálů je také postaráno. Hlavní výhodou oproti loňsku je, že Žabčice leží na vlakové trase Brno – Břeclav a areál se nachází cca 400 metrů od vlakové zastávky, takže žádné pěší tůry tentokrát nejsou potřeba J

3. Která kapela je letos v roli headlinera? Na jaké další kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Letos stejně jako loni není úplně jasný headliner. Nejexotičtější kapelou jsou určitě portugalští HOLOCAUSTO CANIBAL, kteří v UG vodách gore grindu mají pomalu kultovní status. Další „exotikou" jsou Ukrajinští MENTAL DEMISE, super týpci a hlavně super muzika! Bezpochyby nekvalitnější brutal death kapela z bývalého SSSR. Dalšími zahraničními akvizicemi jsou u nás poměrně známí Poláci PARRICIDE a naopak hodně neznámí SPLATTERED MERMAIDS ze Švédska. Prvně jmenovaná kapelka hraje hodně chytlavý a taneční grind/death a druhá zase groovy death/grind ve stylu DYING FETUS či jejich krajanů VISCERAL BLEEDING, jistou zajímavostí asi je, že zde hraje na bicí nový zpěvák od kultovních DERANGED. Ovšem letos jsou na festu nejen zahraniční taháky – myslím, že se „povedly" i domácí kapely – myslím, že GRIDE, PIGSTY a CEREBRAL TURBULENCY patří mezi absolutní domácí špičku. Ale i ostatní kapely (SMASHED FACE, ŠKODA 120, DESCRUCTIVE EXPLOSION OF ANAL GRIND, ETERNAL BLEEDING, SPASM či MINCING FURY…) myslím mají co nabídnout. Já osobně se těším nejvíc na MENTAL DEMISE a PARRICIDE – loni na podzim jsme s nima odjeli turné po Polsku a hodně jsme se sblížili (především přes alkohol J).

4. Podle čeho kapely na festival vybíráte? Funguje festival na bázi výměn? Budou hrát kapely, které si za vystoupení platí?

Na bázi výměn až tak moc ne. Prostě si sednem v kapele a napíšeme seznam, koho bysme na festu rádi viděli. Spousta kapel jsou taky naši dobří kamoši, takže kolikrát je to na bázi „známosti". Co se týče zahraničních kapel, tak buďto máme nějaké vytipované (které jsme schopni zaplatit) a nebo se tak půl roku před festem rozhodí sítě a kapely se přihlásí samy. Jelikož se jedná o Bizarre Leprous fest, tak kapely, které vydávají u tohoto labelu, mají určitou výhodu. Na našem festu nikdy nehrály kapely, které by si za hraní musely platit a nikdy ani hrát nebudou, takovéto způsoby zviditelnění se (a příp. nabalení si kapsy) neuznáváme. Pokud někdo chce na festu hrát, stačí, aby mě zavčas kontaktoval a vše je pak otevřené, ale kdyby mi někdo napsal, že si za hraní zaplatí, tak bych si myslel, že si asi dělá srandu (a tím spíš by si pak nezahrál).

5. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupného asi tajemstvím nebude, ale existuje předprodej? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to „ostatní" a co to „ostatní" obnáší?

Výše vstupného je 199,- a letos potřebujeme něco přes 200 platících lidí, takže si asi každý sám spočítá, jaký máme letos rozpočet (mimochodem skoro 2x větší než loni). Z toho zvuk a areál tvoří přibližně 1/3 z rozpočtu. K tomu jídlo, pití a propagace atd. něco stojí, takže kapely pak vychází cca něco přes 20 tisíc. Předprodej není a ani jsme o něm nepřemýšleli, lístky se dají koupit pouze na místě.

6. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

No, zajímavá otázka. Nebudu si tady něco vymýšlet, kdo má rád death a grind, myslím, že bude spokojen, sestava kapel je letos o dost silnější než loni a taky areál je lepší (a snad nám konečně letos vyjde počasí). Po vzoru Obscene Extreme Festu se snažíme udělat podobně orientovaný festival, akorát v hodně skromnějších podmínkách. Základem je, aby si lidi fest užili, jak po stránce hudební, tak i po té druhé – aby potkali známé a pokecali a popili. A to se nám loni docela podařilo vyplnit (atmosféra na festivalu byla přímo pohodová J) a doufám, že letos to bude ještě lepší. Našim heslem tedy je: grind, death, pivo a dobrá nálada (což k sobě myslím docela pasuje…J)

7. Kolik návštěvníků potřebujete na pokrytí nákladů a jakou návštěvu tipujete?

Jak již jsem naznačil, potřebujeme něco přes 200 lidí. Tipovat si netroufnu, loni se nám to vymstilo, když se proti festu spiklo snad vše, co se dalo. Když dojde těch 220, budeme spokojeni, každý člověk navíc už bude jen bonus.

8. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod…

Všichni jste srdečně zváni..J…více info na: www.bizarreleprous.cz . V případě nějakého dotazu mě můžete kontaktovat na emailu: antitrend@centrum.cz nebo na tel. čísle 737/614 542. A tobě díky za zájem a podporu!


Zveřejněno: 26. 05. 2006
Přečteno:
3533 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář