Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

Osmdesát skupin doprovodí špičkový zvuk a světelný park na největším pódiu v České republice. Hlavní scéna nazvaná Poštovní spořitelna stage měří na délku pětatřicet metrů!

V areálu budou rozmístěné obří plazmové obrazovky, na nichž poběží dění ze všech scén. Vedle hlavního pódia se bude hrát ještě na Gambrinus stage a Metal stage. Všechny scény budou žánrově rozdělené a každá bude mít svého moderátora.

A kdo se stane největším hudebním lákadlem? Letos to nejspíše budou legendární německá heavymetalová zpěvačka Doro Pesch a švédští crossoveroví kouzelníci Clawfinger. Ovšem ani další účinkují nezůstanou své pověsti nic dlužni. Z Německa přijedou i powermetalisté BrainStorm se zpěvákem Andym B. Franckem, jehož můžete znát i z respektovaných Symphorce, nebo thrashmetalová legenda Holy Moses v čele s dračicí Sabinou Classen disponující vskutku nelidským chraplákem. Slovensko budou reprezentovat Slobodná Európa, No Name a Peha.

Domácí rockovou scénu přijedou hájit např. Olympic, Arakain, BSP, Petr Kolář se skupinou, Debustrol, Škwor, Krucipüsk, Törr, Root, Vladimír Mišík, Gaia Mesiah, Doga, Ready Kirken, UDG, Votchi, Oskar Petr, Clou a mnoho dalších.

Velká hudební slavnost vypukne v pátek 30. června v jedenáct hodin dopoledne. Hrát se bude až do čtvrté hodiny ranní. Druhý den, v sobotu 1. července, se začátek posune na desátou ráno a konec bude opět ve čtyři ráno.

Basinfirefest 2006 rovněž přivítá dvanáct hudebních těles, které se probojovaly do semifinále vyhledávací soutěže Česká rocková liga. To se uskuteční právě zde a čtveřice odbornou porotou nejlépe ohodnocených souborů poputuje na srpnové finále konané pod zříceninou hradu Vlčtejn. Také vyhlášení obnovené ankety o nejoblíbenější rockové instrumentalisty Černá vrána se letos stěhuje na Basinfire fest (více na www.irockshock.net).

To však zdaleka není vše. Organizátorská skupina 2P – Production nachystala ve spojení s generálním partnerem Poštovní spořitelnou a dalšími partnery festivalu řadu atraktivních soutěží. Například v sobotu se bude losovat o skútr Yuki v hodnotě padesát tisíc korun a o tři letenky do Londýna. Milovníci piva se mohou dostatečně osvěžit chutným Gambrinusem, který je oficiálním pivem festivalu.

Stanový kemp vyroste poblíž festivalového areálu. Auta bude možné parkovat hned vedle stanů. V kempu samozřejmě nebudou chybět sprchy, WC a bohaté nonstop fungující občerstvení. V případě nepříznivého počasí bude k dispozici velkokapacitní stan pro dva tisíce fanoušků, v němž po oba dny poběží velkoplošná projekce a přímé přenosy z mistrovství světa v kopané v Německu. O přestávkách bude probíhat karaoke show. Dále bude připravena klidová zóna s G – City (vodní fotbal, moucha, chobotnice atd., některé atrakce jsou vážně „husté“!).

Návštěvníci také mohou zdarma využít speciální rockovou linku! Jedná se o kyvadlovou dopravu od hlavního nádraží v Plzni až do festivalového areálu.

Vstupenky jsou v obvyklých předprodejích, na poštách v Plzeňském a Karlovarském kraji (celkem 350 prodejních míst) a v síti Ticketstream.

Klienti Poštovní spořitelny obdrželi v dubnovém výpisu z účtu slevový kupon, na který mohou uplatnit slevu na vstupenku na Basinfire fest do 31. 5. 2006 v Ticketstream, Firo Tour, Čedok a hypermarketech Globus.


Zveřejněno: 22. 05. 2006
Přečteno:
3595 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář