Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
HUSMAN FEST

Jako druhý odpovídá na anketní otázky týkající se letních festů Beherit, který již počtvrté organizuje jednodenní fest na západě Čech, tentokrát v kouzelném prostředí starého hradu.

1. Představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest – stručná historie, dramaturgie, místo konání…

Eternal Hate Fest bude letos počtvrté. Pořádali jsme ho vždy ve Starci u Kdyně, ale po změně majitele hospody a neshodách z minulého roku jsme se rozhodli najít novou lokalitu. Na úřadu ve Kdyni nám vyšli překvapivě vstříc a nápadu přesunout metalový fest na hrad Rýzmberk dali zelenou. Doteď tam řádili jen folkaři. Je třeba zahustit vzduch.

2. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé (případně je fest přesunut do nové lokality), by určitě zajímalo zázemí – takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití, zboží… Chystají se nějaké významné změny proti minulému roku?

Fest se bude odehrávat v arealu letního divadla pod hradem Rýzmberk. Nocleh je možný přímo v prostorach hradu. Jídlo, pití bude klasika jako všude, pivo Gambrinus. Občerstvení nonstop. Dokdy budou lidi pít, tak se bude točit. Hrad Rýzmberk se nachází asi 1,5 km od Kdyně - okres Domažlice. Z nádraží bude zařízen odvoz na hrad.

3. Která kapela je letos v roli headlinera? Na jaké další kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Nikdo není tak úplně hlavní kapelou, je to rovnocený. Osobně se těšim na všechny kapely. Budou hrát tři kapely z Německa - Seasons In Black, Exotoxin, Age of Carnage; ostatní jsou z domácí scény: Martyrium Christi, Solfernus, Avenger, F.O.B., Trollech, Despise, Greedy Invalid, Poppy Seed Grinder, Promises, Onanizer, Penisyfylis.

4. Podle čeho kapely na festival vybíráte? Funguje festival na bázi výměn? Budou hrát kapely, které si za vystoupení platí?

Kapely vybíráme především na základě výměny. Co si budem namlouvat, bez toho si kapela v Čechách moc nezahraje. Žádná kapela za svoji produkci nic neplatí.

5. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupného asi tajemstvím nebude, ale existuje předprodej? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to „ostatní" a co to „ostatní" obnáší?

Finance se pohybují kolem 50 000 Kč. Předprodej nebude, vše až na místě. Začátek bude od 14.00 a celý to bude stát 199 Kč.

6. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Odlišnost festu spočívá v jeho lokalitě, ten hrad bude tvořit dobrou kulisu. Jinak to bude klasická pařba do ranních hodin.

7. Kolik násštěvníků potřebujete na pokrytí nákladů a jakou návštěvu tipujete?

Na pokrytí potrebujeme kolem 250 lidí.

8. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod…

Fest se koná v zajímavém prostředí, dobrá muzika, dostatek alkoholu. Co si přát víc? Uvidíme se na hradě. Více info na www.martyriumchristi.net


Zveřejněno: 21. 05. 2006
Přečteno:
3273 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář