Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Sluníčko už pár dní vykukuje z oblohy a to je neklamné znamení, že letní festy začnou co nevidět.

Stejně jako loni jsme kontaktovali pořadatele těch nejvýznamnějších a požádali je o zodpovězení pár otázek. Snažili jsme se příliš neopakovat, ale ono to víceméně nelze, takže jestli někomu připadá, že odpovídá na stále stejné dotazy, má pravdu. Leč fans třeba takovu paměť nemají, fest se mohl přestěhovat, případně někdo odpovídá poprvé, takže malé opáčko snad nikoho nedožene k zoufalství:-). Jako první odpovídá Corbow, jeden z pořadatelů táborského jednodenního festu Žižkův vraždící palcát.

1. Představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest – stručná historie, dramaturgie, místo konání…

Jsem rád, že jsi použil to slovo „stručně" jelikož historie festivalu začíná v létě 1998 a teď nás čeká již 24. pokračování. Nejdřív jsme okupovali sál v hospodě Na pěkné vyhlídce, ale před dvěma roky jsme přesunuli místo konání do Housova mlýna a zvýšili počet účinkujících kapel z cca 6 na cca 13. Vždycky jsme se snažili poskytnout fanouškům v táborském okrese kvalitní kapely a myslím, že se nám to stále daří. Stylově omezení nejsme, ale orientujeme se samozřejmě na odrůdy metalu.

2. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé (případně je fest přesunut do nové lokality), by určitě zajímalo zázemí – takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití, zboží… Chystají se nějaké významné změny proti minulému roku?

Tak žádné velké změny se oproti minulému roku nechystají. Maximálně můžeme být všichni příjemně překvapeni. Areál je starý mlýn, vzdálený pár stovek metrů od centra města. Očekávejte pravou husitsko-středověkou atmosféru. I když přiznávám, že věda a pokrok dorazila už i sem. Sociální zařízení je prosté a standardní, v noci se může šplíchat do nedalekého Tismenického potoka. Co se týče ubytování, tak v současných teplých nocích lze přespat zdarma ve stanu přímo v areálu mlýna, ale kapacita je samozřejmě omezená, prostě žádný Václavák. K uspokojení chuťových buněk je k dispozici pivo, spiritus, klobásy a hlavně muzikaJ.

3. Která kapela je letos v roli headlinera? Na jaké další kapely se návštěvníci mohou těšit letos? A na kterou se těšíš třeba ty?

Tak favorité jsou určitě tuzemští FLESHLESS a maďarští GUTTED. Sekundovat jim bude ješte Misery Speaks z Německa + další desítka českých kapel. Kompletní seznam je na stránkách http://zizka.fob.cz . Osobně se těším na všechny kapely, leč role pořadatele a hlavního technika na pódiu mi nedovoluje kapely v klidu poslechnout.

4. Podle čeho kapely na festival vybíráte? Funguje festival na bázi výměn? Budou hrát kapely, které si za vystoupení platí?

Tak asi jako obyčejně, většinou se jedná o výměnu, ale záleží každopádně na domluvě. Chtěli bychom, aby festival postupně dostával větší podobu a v tom případě už to třeba u headlinerů na výměny dělat samozřejmě nepůjde. Co se týče placení si vystoupení, není mi známo, že by o toto vůbec některá kapela projevila zájem. Takže zatím ne. Budoucnost je však nejistáJ

5. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupného asi tajemstvím nebude, ale existuje předprodej? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to „ostatní" a co to „ostatní" obnáší?

Tak vstupné je Kč 200,-, v předprodeji Kč 170,-. Rozpočet je o něco vyšší než minulý festival. Honoráře kapel jsou samozřejmě majoritou rozpočtu, ale je třeba si uvědomit, že zvukař, pronájem, propagace a technické zabezpečení akce není taky zrovna levné. O konkrétní částce se ze samozřejmých důvodů zmiňovat nebudu, ale řádově jsou jasně desítky tisíc.

6. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Určitě atmosféra a prostředí. Fanoušci si poslední akce na Housově mlýně hodně pochvalovali. Svým způsobem se taky jedná o jednu z předletních akcí, takovou rozcvičku na festivalové léto, které máme před sebou. Myslím, že i výběr kapel je dost kvalitní, takže by asi nemělo smysl otázku zúčastnění se na akci z pohledu fanouška vůbec řešit.

7. Kolik násštěvníků potřebujete na pokrytí nákladů a jakou návštěvu tipujete?

Vzhledem ke statistikám z minulých pokračování by bylo dobré, kdyby dorazilo 200 lidí. Osobně bych tam rád uvítal 300 – 350 osob

8. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod…

Prostě přijďte a uvidíte sami. Názornost nade vše a vždycky je lepší jednou vidět než 10x slyšet. A pokavaď vím, chystá se zase stavění stanu přímo pod barem (afterparty stály vždycky za toJ)


Zveřejněno: 17. 05. 2006
Přečteno:
3366 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář