Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Pro příznivce temnoty, neprobádaných zákoutí, šamanismu, abstrakce, nonkonformity a dark ambient/industriální hudby připravujeme nevšední koncerty v Plzni a v Praze. Představí se tři soubory, které v těchto dnech vydávají u EPIDEMIE RECORDS svá nová alba.

DENSE VISION SHRINE z Norska je projekt talentovaného skladatele Karstena Hamra, jenž je na světové dark ambient / industrial scéně znám především jako leader legendárních Penitent. Za více než 12 let svého hudebního působení má na kontě několik desítek alb svých různých projektů (Penitent, Arcane Art, Veiled Allusions, Dense Vision Shrine, Defraktor atd.) na labelech jako Cold Meat Industry, Dark Vinyl, Beyond Productions, Displeased Records, Epidemie Records, Trinity Records a dalších. Přestože každý Karstenův projekt je v něčem jiný, spojují je dvě základní charakteristiky: temnota a abstrakce.
 
Nejnovější počin „A Voyage of Imagination“ od DENSE VISION SHRINE, jenž právě vychází u EPIDEMIE RECORDS, obsahuje jedinou, ucelenou 62 minut dlouhou ponurou kompozici, která (patřičně naladěnému a soustředěnému) posluchači otevírá brány do jiných dimenzí.
 
TÁBOR RADOSTI z Jihlavy jsou velkým objevem EPIDEMIE RECORDS. Tajemnem zahalené duo tvoří hudbu již více než 10 let, přesto většinu času trávilo raději v ústraní studiovým bádáním. Širšímu publiku se představilo teprve v prosinci 2004 na X. Pražském Industriálním Festivalu, kde velmi příjemně překvapilo. Vystoupení na tomto festivalu by se pro TR dalo označit jako klíčové, neboť kapele otevřelo dveře do světa dark ambientní hudby. V roce 2005 si TR zahráli na několika prestižních festivalech jako např. Apocalyptic Visions v Bratislavě, Wroclaw Industrial Festival v Polsku, objevili se také po boku The Living Jarboe v Praze. Především ale celý rok 2005 připravovali své nové album „Lamat“, které právě vychází u EPIDEMIE RECORDS. V Plzni a v Praze dojde na koncertní premiéru nového alba. Tajemný rituální šamanský dark ambient podpořený velice silnou videoprojekcí.
Pražští AGHIATRIAS jsou pravděpodobně nejznámějším domácím tělesem na industriální scéně, které si během svého mnohaletého působení vybudovalo i velice silné renomé v zahraničí. Orchestrální apokalyptický dark-industrial se sbory a sólovými vokálními extempore mezzosopránu Martiny Sanollové, samplovanými vstupy Toma Saivona a úhlavními party skladatele Vladimíra Hirsche. Součástí multimediální prezentace souboru je videoprojekce.
 
V Plzni a v Praze půjde o koncertní premiéru nového alba „Ethos“, které nyní vychází u EPIDEMIE RECORDS. Leader souboru Vladimír Hirsch nové album charakterizuje takto:
 
„Čtvrté a stejně jako dosud tématické album českého souboru AGHIATRIAS, naplňující vlastní koncept tzv.integrované hudby, která představuje konfrontaci v širokých dimenzích soudobé vážné hudby, dark-ambientu, noisu a industrialu. Ústředním tématem alba je odmítnutí současného široce akceptovaného materialistického vidění světa a jeho budoucnosti, demonstrace vědomí skutečnosti historického selhání člověka ve vztahu k tomu, co jej přesahuje, promyšlený útok proti "pojídačům duší" a jejich otrokům, podporujícím patologické mechanismy skrytého, nicméně sofistikovaně plánovaného procesu, vedoucího k potlačení spirituality. Album je revokací a aktualizací starobylého, prizmatem dneška mylně jakoby bájného a tudíž v očích mnohých neexistujícího souboje mezi dobrem a zlem v jedinci.“
 
PLZEŇ – Divadlo Pod Lampou, úterý 2. května od 20.00 za 100 Kč
PRAHA – Rock Café, středa 3. května od 19.00 za 150 Kč

Zveřejněno: 26. 04. 2006
Přečteno:
3533 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář