Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

MISANTHROPE, legenda avantgardního metalu, vystoupí poprvé za svou sedmnáctiletou kariéru v ČR!!!

Vůdce svobodných duchů francouzské metalové avantgardy, král dekadentních libertinských kruhů a především bravurní zpěvák šarmantních MISANTHROPE, Jeho Nejjasnější Výsost De L´Argilière, vás spolu se svými věrnými druhy ? Gaëlem Féretem (bicí), Anthonym Scemamou (kytara) a Jean-Jacquesem Moréacem (baskytara) ? zvou na oslavu svobody, rovnosti, bratrství a především nekompromisně energického a extrémního metalu, která se uskuteční 28. 4. 2006 v pražském Matrixu. 

Historie Misanthrope se začala psát před sedmnácti lety, avšak první regulérní album, ?Variation On Inductive Theories?, vydala tato osobitá kapela v roce 1993 u Holy Records. Následovalo trojdílné miniCD ?Miracles: Totem Taboo?. Přelomovým byl pro MISANTHROPE rok 1995, kdy vyšla dnes již kultovní nahrávka ?1666... Théâtre Bizarre?, která vyvolala vlnu nadšení a přinesla MISANTHROPE  úspěch i na koncertních pódiích , a to nejen doma ve Francii, ale i v Nizozemí, Německu a Švýcarsku.

Kapela poté opouští svou rodnou hroudu, aby ve švédském Fredmanově studiu nahrála další nezapomenutelné album ? ?Visionaire? (1997), jež jí otevřelo uši metalových příznivců na celém světě. Již v následujícím roce se na albu ?Humiliation Libertines? MISANTHROPE navrací k bohaté melodičnosti a nahrávka celkově je ukázkou úzkostlivé, téměř chorobné dokonalosti.

K nesmrtelnosti francouzských misantropů pak přispělo ?Temple of Humiliation Tour?, které odehráli po boku svých spolubojovníků a bratrů Sceptic Flesh a Natron. K desetiletému výročí připravila kapela pro své fanoušky speciální kolekci tří miniCD ?Recueil d´Ecueils: Oeuvres Interdites? v limitované edici 1793 kusů, která je okamžitě vyprodána. Úspěch střídá úspěch, MISANTHROPE se objevují na pódiích po boku zvučných jmen (Gamma Ray, Dimmu Borgir, Cradle of Filth), dvakrát po sobě jsou zvoleni nejlepší francouzskou metalovou kapelou čtenáři magazínu Hard´n´Heavy. Přesto se kapela nepřestává vyvíjet.

Album ?Misanthrope Immortal? (2000) předznamenává  další směřování kapely, a to nejen po hudební, ale i filozofické a lidské stránce ? MISANTHROPE jako děti dvou tisíciletí chaosu a zmaru získávají novou sílu a energii a jako vizionáři třetího milénia jsou odhodláni pokračovat a šířit dál oheň svého umění a dokonce i radost z tvorby, z hudební energie, ze života. Když je kapela omlazena novou krví (Gaël Féret a Anthony Scemama), začíná se období neuvěřitelné tvůrčí potence a lidské symbiózy, které nesou ovoce v podobě šestého alba ? ?Sadistic Sex Daemon? (2003). Démonický zpěv, pekelná rytmika, řízné, jako ocel ostré kytary, virtuózní basa a k tomu orchestrální klávesové pasáže zkomponované úzkým spolupracovníkem a spřátelenou duší MISANTHROPE, Jean-Baptistem Boitelem. A aby toho nebylo málo, připravila kapela ke svým patnáctinám pro posluchače další lahůdku v podobě exkluzivního kompletu s příznačným názvem ?Misanthro-Thérapie? (2004) obsahující 2 CD a 2 DVD.

Po turné k tomuto počinu MISANTHROPE ihned začínají pracovat na novém materiálu. 28 měsíců trvající práce nakonec vyústila do podoby dvojCD ?Metal Hurlant? v krásném digipakovém provedení. Na komponování se rovnoměrně podíleli všichni čtyři členové kapely, což svědčí o nebývalé vnitřní soudržnosti a stabilitě tělesa. ?Metal Hurlant?, tedy ?Řvoucí metal? má být tím nejlepším (ale i nejkontroverznějším), co kdy MISANTHROPE stvořili. Vzácně vyvážená směsice všech hudebních tváří kapely, vytříbenost skloubená s agresivitou. Inspiračně album čerpá od různých odnoží extrémního metalu po metal symfonický.

Technicky excelentní muzika, která ale staví v první řadě na dokonalosti prožitku, přenosu energie z hráčů a zpěváka na posluchače, jenž cítí úzké souznění spřízněných duší. MISANTHROPE znovu dokázali, že misantropie nemusí být ničivou, ale paradoxně pozitivní, posilující silou. Zkrátka, MISANTHROPE jsou dle svého tvrzení na vrcholu formy a proto nezbývá než se těšit na jejich historicky první české vystoupení.

Dle slov frontmana S.A.S. De L´Argilière jsou MISANTHROPE připraveni hrát minimálně 90 minut a představit publiku průřez z většiny svých desek.

Spolu s MISANTHROPE vystoupí šumperští post metaloví DYING PASSION a zřídka vystupující brněnští FORGOTTEN SILENCE, kteří právě dokončili nové album ?Kro Ni Ka?.

Pátek 28/4/06 PRAHA ? Matrix. Začátek v 19.30, vstupné 320 Kč

Další koncerty MISANTHROPE proběhnou 29/4 ve slovenské Jablonici a 30/4 v brněnském klubu Favál.


Zveřejněno: 09. 04. 2006
Přečteno:
3313 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář