Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TELEPATIE VI

2. června v Havlíčkově Brodě Open Air Čechovka

Světová legenda Power metalu, finští STRATOVARIUS, hvězdou festivalu OPEN AIR ČECHOVKA v Havlíčkově Brodě!

Příznivci dobrého metalu a rocku pozor! 2. června se koná v Havlíčkově Brodě Open Air Čechovka, jehož hlavní hvězdou, headlinerem č. 1, je finská legendární, znovuzrozená kapela STRATOVARIUS!

Ale pěkně popořádku. Celý program začne v 17 hodin a můžete se těšit na koncerty takových kapel jako jsou Salamandra, Ozzy Osbourne Revival nebo Burma Jones a další. Zlatým hřebem koncertního červnového večera budou, díky agentuře Pragokoncert, již zmínění, slavní Stratovarius!

Skupinu Stratovarius jistě netřeba více představovat.

Kapela prošla od svého vzniku v roce 1984 mnoha personálními i stylovými změnami, nicméně současná sestava v čele s uzdraveným kytaristou a mozkem kapely Timo Tolkkim a zpěvákem par excellance Timem Kotipeltem je sestavou z nejsilnějších a asi i nejznámějších.  Všechny jejich desky zaznamenaly velké úspěchy, zejména pak dosud poslední dvojalbum ?Elements?.

Tvorba Stratovarius je na velmi vysoké profesionální úrovni a dává svým posluchačům opravdu hodně, zejména zpěvák Timo Kotipelto se vždy na koncertě vydává ze svého maxima ? je skutečně obdivuhodný.

Na sklonku roku 2003 však Stratovarius šokují zprávou, že kapelu opouští zpěvák Timo Kotipelto a bubeník Jörg Michael. Důvodem byly neshody s leaderem kapely Tolkkim, který v té době prožíval vnitřní zápas sám se sebou a svým duševním zdravím a Kotipelto plánoval své sólové projekty! S kapelou to vypadalo dost špatně a kapela otevřeně ohlásila své poslední koncerty a oficiální rozloučení, které proběhlo na festivalu Masters Of Rock 2004. Mezitím se jen spekulovalo a dohadovalo, co bude dál?avšak?

Něco tak silného a skvělého nelze jen tak přerušit a po malé odmlce, se kapela ve své, jen mírně pozměněné sestavě (na post basáka přichází mladý talent Lauri Porra) a celé své kráse vrací na Zimním Masters Of Rock 2005, odpočatí, usměvaví a plni nápadů a energie do budoucna. Snad všichni praví metaloví fanoušci si mohutně oddechli ? STRATOVARIUS jsou zpět, v plné síle a letos se chystají natáčet novou desku! Mezitím si odskočí jen na pár vybraných koncertů a festivalů ? jedním z nich bude tedy i náš OPEN AIR ČECHOVKA v Havlíčkově Brodě 2. června!

Více informací získáte na www.cechovka.cz.


Zveřejněno: 21. 03. 2006
Přečteno:
3303 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

23. 03. 2006 15:34 napsal/a Dharm
Stratovarius
Eements pt.2 neni posledním albem Stratovarius...;)