Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

IGNIS FATUUS - Promo demo 2006 CD-R 2006, vlastní náklad

Na naší nepříliš početné heavy ? power - speed metalové scéně se objevila nová parta. Dohromady se dávala přes čtyři roky, protože zakládající dvojici se nedařilo sehnat spoluhráče. A další dva roky trvalo, než pánové nahráli třískladbové promo. Promo silně ovlivněné vzory, které kapela uvádí coby zdroj inspirace ? Iron Maiden, Judas Priest, Accept, Manowar, z nichž poslední kapela měla zřejmě vliv rozhodující.

První song začíná pomalým vybrnkáváním, ale po zhruba minutě se zrychluje, přidávají se trochu splašené kopáky, baskytara a jede klasický heavy metalový vál. Zpěv se příjemně poslouchá a do muziky dobře zapadá. Překvapuje velmi výrazná baskytara, potěší pěkné sólo i zpěvný refrén, závěr (opět vybrnkávačka) bych si odpustil. Imperium, nejkratší kus, nejtvrdší, s trošku hrubším zpěvem, nářeznickými bicími a sborovým refrénem. Nejchytlavější muziku nacházím pod číslem tři, kvapík jak z učebnice heavy metalu. Na můj vkus příliš dlouhá úvodní instrumentální pasáž, která působí jak etuda, a stejný pocit mám i z prostředního úseku. Ale když začne zpěvák, kterému chvílemi pomáhají i hosté, je to o něčem jiném. Z téhle skladby mohly být klidně skladby dvě ? instrumentálka a zpívaná speedovka.

CD navíc obsahuje bohatou multimediální stopu se spoustou fotek, s texty, logy, znaky, wallpapery. Graficky jsou loga a wallpapery moc hezky udělaný, takže je s podivem, že titulní strana obalu je taková katastrofa. Tohle si dát na desku v roce 2006... To tam raději měli lupnout znak na černým podkladu.

Nahrávalo se v Artvoxu, všechny nástroje jsou sice pěkně čitelné, ale jinak se mi zvuk moc nelíbí, zdá se mi přebasovaný, kytary jsou moc upozaděné, baskytara vytažená. Texty jsou v angličtině, klasická metalová témata. Možná škoda, že pánové raději nezůstali u češtiny, protože na nějaké výpady za hranice to zatím nevypadá a u domácích fanoušků by možná bodovali víc, kdyby jim každý rozuměl.

Čas: 19:20

Seznam skladeb:

  1. Across The Desert And Ice
  2. Imperium
  3. No Turning Back

Web: http://www.ignis-fatuus.net


Zveřejněno: 08. 03. 2006
Přečteno:
3562 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář