Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
HUSMAN FEST

PAŘÁT #17 60 stran, vydáno 15.2.2006

Ha ha ha ... Obálka nového PAŘÁTu je velikánská legranda. Nic proti Enochian nemám, ale kam se hrabe Dikobraz ... ha ha ha. Tentokrát si Herdron pospíšil a to navzdory plánu, podle kterého mělo další číslo vyjít až v březnu. O pokračování už je taky jasno, neboť tiráž praví, že další číslo vyjde, leč nepraví kdy:-). A další údaje v tiráží signalizují, že redakci opustily obě dámy, jak Lady Exitus, tak lady Vavrešová, chybí i Cobweburn (ale jen v tiráži, příspěvky má), a přibyl nám Rob Verdi. Úvodní slovo Herdrona je krátké, zato Davezerker se nám rozepsal a zalamentoval nad leností lidí, kteří nechodí na koncerty a festy. To je sice fakt, ale jednak jsem loni žádnou velkou reklamu na fest uváděný jako příklad nezaregistroval, jednak je to slohově slabý. David je fajn, ale spisovatel z něho asi nebude.

Rozhovory

Hlavní mega rozhovor tentokrát s pomalovanými Enochian, ale člověk se toho moc nedozví ? většinou je delší otázka než odpověď Baalberitha. Pokec s Martinem Lukáčem mapuje nejen historii Nomenmortis, ale i dění v Košicích. Česko slovenský je i další rozhovor, ale v obráceném gardu ? na slovenské dotazy odpovídají česky Demiurgové. Následuje představení grind sebranky Crittical Madness, finské kapelky Scorngrain a našich NCC. Necrocannibal je grind prasopal z Potugalska a pokec se točí, jak jinak, kolem mrtvolek. Necrosorth jsou, ať chtějí nebo ne, zajímaví tím, že bubenickou stoličku zahřívá dívka, což v death metálu zas tak častý jev není. Mluvčí Antares Peter je osoba vstřícná a na dotazy odpovídá podrobně. Radost číst. To Finové Deathbound to vzali, stejně jako Solfernus, hopem. Krátký exkurs na Slovač obstarávají St. Black a Zopsahlava, následují grind masakrátoři Exhale, vikingové Manegarm a názory bicmena punk crust grind skupiny Hibakusha. F.O.R.C. a Vindex, neboli dvakrát za sebou Slovensko a potom na východ (ten bližší). Izraelská eskadra Arallu vydala album u Epidemie, což považuje za dobrý tah; rozhovor se ale stáčí i na poměry v jejich zemi. Vanson Sjerp Von Sichelstein je postava velice zajímavá, jeho tvorba čistý underground a názory má neotřelé. N?roll zine, jeden z mála v současnosti existujících zinů na scéně, představuje jeho osamocený tvůrce Maro. Tenhle chlapík je velice aktivní, ale těžko říci, jestli vše, co říká, myslí doopravdy. Chvalozpěv na hlavu zločinecké katolické organizace (pro nechápavce ? papeže) totiž od metalového fanouška člověk neslyší každý den. O folklórních kořenech, ze kterých vyrůstá Carpatia, rozmlouvá Herdron se zpěvákem a kytaristou M. Kajzarem. Masturbace je cháska veselá, keců mají pánové jak vopice chcanek, tudíž zabírají rovnou dvě stránky.

Recenze

Ty si rozdělili Herdron (většina), Anxur a Michal Husák (menšina), Rob Verdi (1), Robert Buček (1) ? jestli se nepletu, tak posledně dva jmenovaní jsou osoba jedna:-) a Cobweburn (1). Herdronův styl se mi líbí nejvíc, i když občas sklouzne jen k popisu, aniž by sdělil svůj názor. Ale s tím se pere kde kdo. Možná by stálo za uvážení, zda nezačít s bodováním.

Rubriky tradiční

Rubrika V pazúrech mě tentokrát bavila mnohem více než minule, za což vděčí Charliemu AB z ABortion. Je to recese a celkem vtipná. Čarodějnické procesy se tentokrát nekonají, zato je tu historické pojednání o chlastu.

Rubriky netradiční

Herdronova úvaha o zinařině nazvaná Kopírování nezabíjí ziny přináší hodně pravdy, ale ne ve všem s ním (v pozici nezinaře papírového, ale internetisty) souhlasím. Každopádně je veliká škoda, že podobného čtiva, jako je jasná CZ - SK jednička Pařát, nevychází více. Smysl článečku nazvaného Mystifikace? mi uniká, nijak extra zajímavé není ani Husákovo pojednání o italských kapelách z jedné tamní stáje. Fleshless mají nové cédeso, Vláďa se jej snaží představit, ale číst to, aniž bych to slyšel, mě nebaví. Anketa je věnovaná zatčení Martina Belobrada, co člověk, to názor, mě je nejbližší ten Shindyho, a kdo je na něj zvědavej, ať si Pařát obstará:-).

Reporty

Herdron má zálibu ve všelijakých reportících psaných samotnými muzikanty. Největší prostor dostal Fred ze Smashed Face ? 6 stran ? a naložil s nimi se ctí. Reportík z podzimního Reqiem tour nepopisuje jen jednotlivé štace z hlediska ?uměleckého?, nýbrž i alkoholického a autorem je Siki z Euthanasie. Povídání z mini grind tour Plastic Grave, Mclassant Tumour a Gurkha (GB) se čte jedna radost, postarali se o něj Vlakin a David. Jediný stájový pisálek Anxur to vzal zkrátka, report z X mass festu nezabírá ani celou stránku.

Ortel

Jak jsem psal posledně, ?PAŘÁT je nejlepší papírové čtivo věnované metalové hudbě, které u nás vychází a Herdron budiž za svou činnost ímrvére chválen:-)!!!? V #16 jsem si početl o chloupek lépe, takže tentokrát dávám za vosum, aby se mohl Herdron příště zlepšit:-). Věřme, že tiráž nelže a další číslo vyjde:-)...

Web: http://www.parat.czechian.net

.::Koupit::.


Zveřejněno: 28. 02. 2006
Přečteno:
3325 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář