Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Žižkův vraždící palcát XVII. 25. 10. 2003 - TÁBOR Čekanice - Restaurace "Na Vyhlídce", VIRTUAL VOID, DECIDE, RETURN TO INNOCENCE, SARCOM, MEA CULPA, BLASPHEMER

Tato akce byla opět provázena velkými problémy z oblasti line-upu. Bohemian Forest se rozpadli, Scenerácký bicmen měl své důvody a v neposlední řadě smůla nad smůlou, kdy zavolali Abortion, že bubeník si zlomil palec, a že se sádrou se prostě hrát nedá.  Sehnat náhrady nebylo vůbec jednoduché, ale nakonec se podařilo. Díky, kluci.

Takže jako první nám na vozovou hradbu podnikli útok VIRTUAL VOID z Frýdku Místku, kteří agresivním black/deathem s prvky thrashe propagovali své debutní album ?Dictatorship?. Pařilo se hned od začátku a musím uznat že i když tohle zrovna nebyla moje krevní skupina, tak přítomní fans byli jiného názoru - pařili jak o život. V druhé vlně se valí zlínští DECIDE, kteří nejsou na Žižkáči neznámou, protože už zde jednou hráli. Trochu překopali sestavu a i oni mají na kontě novou placku - "Resolution". Tohle už i mě trošku hrálo do noty, energický thrash death, nový zpěvák a basák, tzn. změna v sestavě která je znát a rozhodně kapelu oživila. Změny v sestavě se nevyhnuly ani mladoboleslavské sestavě RETURN TO INNOCENCE. Zpěvačka Veronika /zdravim/ dala kapele vale, takže se už nekonají uslintané obličeje před podiem. Tahle kapela měla tak trošku vždycky problém se zvukem, jenže dřív to bylo tím, že jich na pódiu bylo jako psů. Nevím proč, ale zvuk byla na ostatní kapelky v pořádku, ale na RTI se drobet zhoršil. Kromě sestavy se změnil krapet i styl, kluci trošku zrychlili a řakl bych i přitvrdili. Na závěr předhodili táboritům obvyklý přídavek - pecku Alma Mater od Moonspell. SARCOM se na Žižkovi na poslední chvíli, ale myslím, že tahle vysoce potenciální kapela se zhostila své úlohy dokonale. Pozoruju kluky už dlouho a neustále rostou výš. Také se už tady párkrát pokusili o průlom, takže na jejich death metalový nápor bylo osazenstvo dobře připraveno. Tahle kapela by si zasloužila debutní CD jako sůl. Za opravdu vynikající považuji výkon zpěváka. Prostě u mě jsou tohle čeští starší Cannibal Corpse jako hovado! Pohrobek z Extreme přijel ukázat na bojiště svojí  kapelku MEA CULPA a mohli jsme si pěkně zaskákat. Tuhle bandu jsem prvně slyšel v Třešti v klubu Tunel a tam mě ani tak nějak moc nezaujali, protože měli totálně nahulený zvuk. Jiná situace byla tady v Táboře. Čitelnější zvuk dával poznávat detaily v jejich tvorbě a já tak zjistil, že nejde jen tak o nějakou tu tuctovku. Zpívající kytarák shodil mařenu a já ho málem u vstupu, když kapela dorazila nepoznal :))). Závěr patřil sedlčanské vypalovačce s bicím automatem BLASPHEMER. Řady fans sice trochu prořídly, ale počet pařících se nezměnil. Stejně tak se nezměnil ani styl, který proklamuje tahle sedlčanská mašinérie, tj. brutálně rychlý black-death a dobrý závěr říjnového pokračování. Slabší byla návštěvnost, okolo 90ti platících, uvidíme jak to bude v prosinci.

Sepsali Corbow a Márty

Galerie ZDE...


Zveřejněno: 02. 11. 2003
Přečteno:
3710 x
Autor: Corbow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář