Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Od koncertu F.O.B. a spol. uplynul přesně měsíc a na Křemelce se zase pořádala akce tvrdě hrajících band. Tentokrát jsem vyrazil s tradičním souputníkem Davidem až po 21. hodině.

Ale o nic jsme nepřišli, při našem příchodu do zaplněného klubu se akorát chystala na své vystoupení první kapela.

A tou byl domácí INCRUEL označující svou hudební orientaci jako turbo gay pop. Přloženo do češtiny to obnáší převažující hard core doplněné metalem, punkem a nevím čím ještě. Dva šílení vokalisté používají všemožné polohy hlasu a k tomu ještě taneční kreace jak kdyby je kousla tarantule. Jedním z nich je muž, který si lokální popularitu vybudoval díky tetováži kozlíka přes pupek (jak sám trefně nadnesl) a mimo jiné též křikloun ve With Care, druhým pak ježatý zpěvák Takschashilly Zbytek kapely solidně šlape a k tomu běží dost ujetá videoprodukce (prý pokaždé jiná). Viděl jsem Incruel poprvé a jsem zvědavý, jak jim sedne velké pódium 16.4. ve Volyni. Klub přecejen limitoval vokálníky v pohybu a navíc neoplýval zrovna výstavním zvukem.

Rakouská kapela TYRANTS původně hrát neměla, ale kde vzala, tu se vzala, najednou tu byla:-). Pomalovaný kvintet už při průchodu klubem jasně naznačoval stylové zaměření a první tóny je samozřejmě potvrdily. Čistokrevný black metal, bzučící kytary, rychlé sypačky a křičící ječící frontman. Nic víc, nic míň, teda spíše míň, protože to nic extrovního nebylo. Nejmenovaný muzikant jen podotkl, že takhle nehrál ani v roce 1994...

To Vlakinovci jsou jinačí kafe. INGROWING je skvělá koncertní kapela šlapající jako hodinky, což pánové opět potvrdili. Výborně zahraný, výborně sehraný, nedobře nazvučený. Víc mě toho nenapadá:-).

Počet hardcoreových duší v klubu jasně dominoval, tudíž BETTER WAY z Českých Budějovic měli nejlepší ohlas. Pod pódiem chumel divokých pařmenů, takže svůj pobyt vepředu omezuji na dobu nezbytně nutnou k pořízení fotodokumentace. Před muzikanty byl zvuk jakž takž, vzadu nic moc. Ač se lidi dobře bavili a přední linie i vyřádila, mě to moc nebralo, hlavně pak zbytečný kecy a halekačky typu óhohohóóó... A protože v půlce setu BW jsme byli jak já, tak David na ?nejlepší cestě? usnout, raději se přesouváme k domovům. Sobotní ranní hokejový mač si žádá odpočatého a čilého hráče:-).

No, když to shrnu, tak to určitě nebyla nejlepší akce, kterou jsem kdy navštívil. Vysoký standard předvedl Ingrowing, líbil se mi taky Incruel, ale zbývající dvě kapely už příště vidět nemusím. Zvuk byl celý večer prapodivný, akorát vepředu se celkem nechal, vzadu to bylo o ničem. A nějakou klimatizaci by Křemelka taky snesla, nahuleno tam bylo jak v opiovým doupěti.


Zveřejněno: 27. 02. 2006
Přečteno:
3233 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář