Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
F.O.B. - Outside The Palace Walls

Cryptopsy, Grave, Dew Scented, Aborted, Vesania, Hurtlocker - neděle 19. 02. 2006, Prostor Abaton,Na Košince 8, Praha - Libeň. Tisková zpráva o koncertu.

Kanadští Cryptopsy fungují od roku 1992 a již po dvou letech od založení se stali velice úspěšnou kapelou na poli brutálního death metalu. Po vydání alba ?None So Vile? v roce 1996 dosáhli mezinárodního úspěchu a jejich úderná, rychlá a technicky propracovaná muzika od té doby ovlivnila mnoho grindových kapel.

Po změně frontmana a podepsání smlouvy s Century Media Records koncertovala kapela po celém světě a získala tak velice silnou základnu fanoušků. V roce 2003 se do kapely vrátil původní zpěvák Lord Worm a přes mnohé personální změny se Cryptopsy stále drží na špičce kanadské deathmetalové scény.

V České republice vystoupili již několikrát, další koncert se uskuteční v neděli 19. února 2006 v Praze, kde představí své aktuální album ?Once Was Not?. Kapela vystoupí ve složení Lord Worm (zpěv), Alex Auburn (kytary, zpěv), Eric Langlois (basa), Flo Mounier (bicí, zpěv).

Jedna z nejdéle fungujících švédských deathmetalových skupin, Grave, vytvořila svůj osobitý styl s hutnými kytarovými riffy, rychlými bicími a melodickými pasážemi. Od roku 1986 vydali několik demo nahrávek a dnes již legendární debutové album ?Into The Grave? spatřilo světlo světa v roce 1991. Následovaly koncerty po Evropě i Americe, další studiová alba a zároveň také jisté personální změny. Po roce 1996 se kapela na delší dobu odmlčela, aby se po přelomu tisíciletí vrátila ke koncertování, které vyústilo ve vydání dalšího studiového alba ?Fiendish Regression?, které nahráli v legendárním studiu Abyss a představí ji českému publiku v sestavě Pelle Ekegren (bicí), Jonas Torendal (kytara), Fredrik Isaksson (basa) a Ola Lindgren (kytara, zpěv).

Němečtí Dew Scented jsou zástupci nové vlny thrash metalu, kteří ve své muzice kombinují agresivní vokály s melodickými party a s klasickými thrash a deathmetalovými kytarovými riffy.

Jejich studiová alba jistě potěšila fanoušky muziky, kterou hrají Slayer či The Haunted. Do české republiky jedou představit své šesté album s názvem ?ISSUE VI?.

Dva roky trvalo, než byli belgičtí Aborted jako deathmetalová kapela pohromadě a mohli se naplno věnovat své muzice. V roce 1999 vydávají první desku ?The Purity Of Perversion?, poté následuje evropské turné s Vader, Cryptopsy, Dying Fetus, Kataklysm a Catastrophic. Po dalších split CD a koncertech po celém světě dochází k personálním změnám a zatím poslední deska s názvem ?The Archaic Abattoir? vychází v dubnu 2005.

Polskou skupinu Vesania založili v roce 1997 kytarista a zpěvák Orion (jinak také baskytarista Behemoth) a bubeník Daray (také Vader). Po vydání prvního dema kapela stagnuje, až v roce 2001 začíná koncertovat a skládat materiál na první album, které vyšlo v lednu 2003. Coby blackmetalová kapela se Vesania účastní také festivalu Metalmania společně s kapelami Samael a Marduk.

Českému publiku představí své zatím poslední album s názvem ?God The Lux?, které vyšlo v dubnu 2005, a jistě potěší fanoušky kapel jako jsou Dimmu Borgir či Satyricon.

Hurtlocker pocházejí z Chicaga a společně hrají od roku 2001, kdy vydali své první demo. Po odezvě ze strany fanoušků se jim podařilo koncertovat například s Gorguts, Obituary a Agnostic Front. V roce 2005 vydávají první dlouhohrající desku s názvem ?Fear In A Handful of Dust?, na které mísí klasický heavy metal s moderními agresivními prvky a místy až hardcorovým zpěvem.

Celé metalové klání vypukne v neděli 19.02.2006 v 19:00 hodin na prknech pražského prostoru Abaton. Vstupenky jsou k dostání také v síti www.ticketpro.cz a www.ticketstream.cz. Bližší informace na www.shindy.cz.

Související odkazy:


Zveřejněno: 04. 02. 2006
Přečteno:
3399 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář