Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HEIDEN – Andzjel

PENTAGON, WITH CARE!, F.O.B.

Po dvou jarních akcích v nyní již zavřeném klubu Kashe, kde vystoupily například kapely Krabathor, Avenger, Purulent  (Kol), se první ?metalová seance? - jak hlásaly plakáty - uskutečnila i v novém rockovém klubu Křemelka. A hned na úvod je třeba říct, že vybavení klubu se ze zaplivanou Kashí nedá srovnat. Útulné prostředí, poměrně dost míst k sezení, bar s lidovými cenami (Nektar 11° za 13,- do skla), pro mládežníky i fotbálek v přízemí (klub samotný je v prvním patře) a dokonce čisté sociály - prostě prostředí více než OK.

Začátek akce byl avizovaný na 21:00 hod., a je třeba organizátory pochválit, že skluz byl řádově minutový. Když jsem v 21:05 do klubu dorazil, spletl si 2x cestu (koho by napadlo, že hrát se bude v patře??) a konečně našel hledané místo, akorát začínala produkce nové strakonické mašiny With Care!. Vzteklý thrash core, toť styl jemuž Withcaristi duši zaprodali a inspiraci hledali zejména u jistých Pro Pain, na jejichž cover samozřejmě také došlo. Na krátkou existenci kapela bezvadně šlape, kytary jsou řádně nabroušené, bubeník za nimi v ničem nezaostává, ale kapitolou samotnou pro sebe je výkon zpěváka. Dredatý maniak na pódiu vyvádí jak stižen tropickým šílenstvím, řve jak tur a skučí jak prase - prostě šílenec.

Po krátké pauze, ve které potkávám staré známé xichty z místních akcí a zjišťuju, že nejen já jsem tu dnes poprvé a nejen já hledal sál na WC, nastupují pořádající Pentagon.  Ti už zdá se vyřešili problémy se sestavou, kvůli kterým odřekli letní Open Hell, a pokračují ve své thrashové jízdě. Český klon Metalliky a Megadeth, postavený na melodických kytarách a vyzrálém výkonu vokalisty, se mi opravdu hodně líbil. I tentokrát došlo na cover, jestli mě teď paměť neklame, tak na Jump in the Fire. Malinko se mi nepozdával výkon bicmena, ale pak mi někdo tvrdil, že snad hraje první nebo druhý koncert, takže přivírám jedno oko. Kdo je smutný z ohlášeného konce Megadeth, tak ať zatlačí slzy a sežene si Pentagon, kvalita je zaručena.

Opět krátká pauzička a po ní táborské schizoblastové komando F.O.B., kterému připadla čest akci uzavřít (což ale nakonec pravdou nebylo). Tentokrát se z beden valí death snad i s vlivy thrashe. Podle mě jednoznačně nejlepší bicmen večera žene kapelu neúprosně dopředu a je vidět, že páni inženýři už mají něco za sebou. I tady se vzdává pocta vzorům, a sice Kreator. Kapela to chce po třičtvtěhodině zabalit, ale fans jsou jiného mínění a tak se musí přidat. F.O.B. končí úderem půlnoci a jak to tak vypadá, nikomu se nechce domů.

A protože With Care! se ničemu nebrání, rozbalí fidlátka podruhé a odehrají celý set ještě jednou, pěkně pozpátku. Kolem jedné je po všem, ale zakecávám se ze zběsilým vokalistou With Care!, takže klub opouštím po třetí... (po dvou).

Závěr: dost dobrý!! A jak jsem zaslechl od Nadi (management Pentagonu), která má na uskutečnění akce asi největší podíl, plánuje se repete snad na začátek jara. To se asi nechá vydržet a hudební absťák se díky akcím ve Volyni, které dělá Rámus v listopadu a prosinci (Satan Klaus Fest), nedostaví.


Zveřejněno: 26. 10. 2003
Přečteno:
3519 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář